Login

4 bæredygtige solbrillemærker, du bør vide om

Skrevet af Lentiamo i31-5-2021

Bæredygtig mode får stor opmærksomhed. Uanset om det er en T-shirt, jakke, bukser, sko, undertøj eller badetøj - en bred vifte af mærker tilbyder nu deres tøj lavet af genanvendte og vedvarende materialer, hvilket får vores øko-hjerter til at slå hurtigere.

Og med rette! Hurtig mode skal ende, og det gør ikke kun forskere og aktivister, men også dagligdags forbrugere.

Men hvis vi skal være miljøvenlige, så lad os gøre det ordentligt! Det betyder, at ikke kun vores tøj, men også vores tilbehør skal gøres bæredygtigt. Så tag et kig på de bedste mærker af solbriller, der virkelig seriøst med bæredygtig udvikling!

Hvad er bæredygtig mode?

Mode fra bæredygtig produktion betyder først og fremmest én ting: en nytænkning i produktionen af tøj. Hverken mennesker eller dyr bør komme til skade i processen.

Derudover sigter bæredygtig mode mod at bekæmpe den evige genproduktion af stoffer og syntetiske stoffer ved at genbruge materialer eller producere dem fra vedvarende råmaterialer.Dette er takket være heftigheden fra mange mærker, der ønsker at bruge bæredygtige, klimaneutrale materialer i kølvandet på global opvarmning og ødelæggelse af miljøet.

I hvilket omfang bæredygtig mode produceres, leveres og markedsføres afhænger af produktet. Mange mærker tilbyder nu tøj lavet af genbrugte stoffer, andre er afhængige af miljøvenlige naturlige fibre som organisk bomuld, hamp eller cellulose.

Hvilke materialer er bæredygtige solbriller lavet af?

Miljøvenlige solbriller skal være lige så let, slidstærk og ridsefast som deres ikke-bæredygtige modstykker. Derfor skal rammerne være lavet af materialer, der svarer til dem, der gælder for "normale" briller.

Lær mere om tre specifikke teknologier, der anvendes til produktion af bæredygtige briller.

  • Econyl: Econyl er udelukkende fremstillet af hav- og lossepladsaffald, såsom industriel plastik, stofskrot fra tøjproducenter, gamle tæpper osv. Det giver således et reelt alternativ til produktion af ny plast.
  • Hexetate:Hexetat, råmaterialet i celluloseacetat, er fremstillet af en innovativ, patenteret akrylharpiks. Acetat er en menneskeskabt fiber afledt af cellulose. Den oprensede cellulose ekstraheres fra træmasse. Hexetat er således et genanvendeligt, særligt miljøvenligt materiale.
  • Genbrugsplast: Det biobaserede koncept, der med succes drives af Meller-mærket, er et miljøvenligt alternativ til alle almindelige solbrillematerialer, da det reducerer brugen af uholdbar plast. Rammerne er lavet af 45% naturbaserede materialer, hvilket reducerer brugen af fossile råmaterialer og kulstofemissioner.


sustainable materials for sunglasses

Hvilke mærker tilbyder bæredygtige solbriller?

Der er nu forskellige mærker, der producerer bæredygtige solbriller. Hos Lentiamo kan du vælge mellem fashionable designerbriller og trendy streetwear solbriller. Uanset din smag, din ansigtsform og dit budget.

Meller Bio-Based

Mellers biobaserede solbriller er fremstillet ved hjælp af teknologi, der tilbyder et mere miljøvenligt alternativ til konventionelle rammematerialer. Solbriller med "Bio" -mærket er hovedsageligt lavet af naturlige materialer, der har et mindre miljømæssigt fodaftryk end almindelige solbriller og derfor er mere miljøvenlige. Biomærkede solbriller er lavet af genbrugsplast, hvilket sparer vedvarende og ikke-vedvarende ressourcer..

Polaroid

Ligesom stelene i Meller Bio-Based kollektionen er mange solbriller fra det italienske mærke Polaroid også lavet af genbrugte og vedvarende materialer. Også her anvendes mere klimavenlige alternativer: De forskellige modeller er lavet enten af naturlige materialer eller genanvendt plast. Dette sparer effektivt ressourcer og reducerer kuldioxidemissioner.

Tommy Jeans

Stelene til Tommy Jeans solbriller er lavet af Econyl, genbrugt nylon lavet af kasserede fiskenet, syntetiske stoffer og andet plastaffald. Det miljøvenlige materiale Econyl har en særlig positiv indvirkning på miljøet. Da det kan fornyes flere gange, spares energi og naturlige råvarer.

Levi's

Mange solbrillerammer fra det ikoniske mærke Levi's er lavet af Hexetate, en syntetisk harpiks, der producerer lette, fleksible, holdbare og genanvendelige rammer. Hexetat er således et bæredygtigt materiale, der muliggør produktion af især stabile rammer. Råmaterialet i celluloseacetat er en slags fiber. Det er ikke fossil plast.

Fandt du stadig ikke det, du leder efter?

Mange flere miljøvenlige nuancer venter dig på Lentiamo.

Vælg bæredygtige solbriller i dag til i morgen!

Oplev bæredygtige solbriller

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter