+45 78 71 47 82

Bestil også via telefon:
(Man-Fre 8.00-15.30)

Login

Kontaktlinser: Uden recept

Indhold

Hvordan ser en kontaktlinse recept ud?

Ved første øjekast kan recepten fra din optiker være svær at forstå eller huske. Den gode nyhed er at du ikke behøver at huske den, hvis du holder den tæt ved dig når du bestiller et nyt par kontaktlinser

Hvor meget koster en kontaktlinse recept?

Kontaktlinse recept er helt gratis og det er ulovligt at opkræve et beløb for det. Din øjenlæge vil give dig receptet efter en grundig øjenundersøgelse. Du skal kun betale for øjenprøven og for køb af linserne, men ikke for at få recept på dem.


Er recept nødvendigt for kontaktlinser?

Svaret er ja. Du har brug for en specifik recept for linserne, for at sikre, at du køber det rigtige par linser. Dette er for at sikre at dit syn forbedres når du har dine kontaktlinser på. Selvom vi anbefaler at du har gyldigt recept før du bestiller kontaktlinser online, er det ikke noget vi kræver at du sender. Før du bestiller bør du sikre at din recept ikke er udløbet på dato, og at du kun køber de linser angivet på recepten. I tilfælde af at du mister din recept, er det ikke nødvendigt at du får fortaget en ny øjenprøve. Du kan spørge din optiker om en ny recept, og de bør give dig en ny uden nogen ekstra betaling.


Udløber en kontaktlinse recept?

De fleste recepter har en udløbsdato på 1 år. Så hvis der er gået over 1 år siden din sidste øjenprøve, har du behov for en ny prøve af din læge. Hvis din recept stadig er gyldig, men er blevet væk, kan du bestille et par nye linser ved at tjekke specifikationerne i den sidste box, eller ved at ringe til vores kundeservice for at finde ud af hvilke kontaktlinser du købte sidst.


Kontaktlinse recept – Hvad betyder BA og DIA?

  • BC (Basekurve): Basekurven er normalt udtrykt i millimeter og den bestemmer hvilken form linserne skal have for at imødekomme øjets kurvatur. Du kan også finde denne specifikation beskrevet i ord, som „flat“, „median“ eller „steep“. Normalt vil linsen have en kurvatur på 8–10cm.
  • DIA (Diameter): meget vigtigt, kontaktlinsernes diameter bør være den perfekte størrelse i forhold til dit øje, for at opnå et krystal klart syn. Kontaktlinsens diameter er udtrykt i millimeter og bør passe til bredden af dine øjne. Normalt har bløde kontaktlinser en større diameter end de mere hårde linser, fra 13 til 15, i stedet for 9 til 10 millimeter.
  • PWR/SPH (Styrke/sfære): Dette er muligvis den vigtigste specifikation til dine kontaktlinser, da dette hjælper dig til at korrigere nærsynethed (i det tilfælde vil dine tal begynde med et – tegn). Tegnene vil blive efterfulgt af et nummer der repræsenterer den nødvendige visuelle korrigering. startende fra 0 til 0.25 målt i dioptre. Du kan læse mere om disse specifikationer ved at følge dette link.
Hvad repræsenterer det Måleenhed Forkortelse Rækkevidde
Kurvatur millimeter BC (Basiskurve) fra 8.00 to10.00
Størrelse millimeter DIA (Diameter) fra 13.00 to 15.00
Styrke dioptre PWR, D, SPH, dpt fra –30.00 to +30.00


Kan jeg bestille kontaktlinser uden recept?

Nej du skal have recept for at bestille kontaktlinser, men du kan bestille linserne uden at sende din recept til os.

kontaktlinser er medicinske produkter og et tilfældigt par kan skade dit syn. Derfor bør du kun købe dem efter medicinsk rådgivning. Hvis du har mistet din recept, men du stadig er sikker på at den er gyldig, kan du med fordel se på pakken med din forrige bestilling af kontaktlinser. Du kan dermed bruge disse parametre til din næste bestilling!

Vi anbefaler at du får fortaget en øjenundersølgelse hver 6–12 måned, for at sikre at dine parametre stadig er gyldige. På denne måde kan du være helt sikker at dine linser stadig passer perfekt. Korrigering er meget vigtigt, med tanke på at synet kan ændre sig adskillige gange gennem livet. Så vær sikker på at du får undersøgt dine øjne regelmæssigt.

Når din optiker har givet dig en ekspertudtalelse, er du helt klar. Bare udfyld specifikationerne på vores hjemmeside, placer ordren og vi vil tage os af resten!


Kan jeg bestille linser med en recept der er udløbet?

De fleste recepter kan holde frem til 1 år. Vi anbefaler dog at du besøger din optiker for at få en øjenundersøgelse oftere end det. På denne måde kan du være sikker på at de linser du har fået på recept er de bedste for at forbedre dit syn. Hvis dit syn stadig er godt, kan du fortsætte med at købe linserne fra din forrige recept. Skulle dine linser på noget tidspunkt give dig ubehag, bør du hurtigst muligt gå til lægen og stoppe med at bruge dem, indtil du har fået medicinsk vejledning.


Kan jeg bestille et andet linsemærke end angivet på min recept?

Hvis du er kommet hertil, så er du klar til at Købe nogle kontaktlinser!