Stor weekend rabat - spar op til 25% på udvalgte varer

Trustpilot 4.5/5.0

Login

Solfilter kategorier

Solbriller kan inddeles i fem kategorier, afhængig af UV-filtret. Hvert tal svarer til en lystransmission. Jo højere tallet er, jo mindre lystransmission opstår der, og jo mørkere er glassene. Ofte står kategorien på stellets stang eller på et klistermærke på glasset.

Kategori 0 – lystransmission 80–100% • Farveløst eller meget lyst filter. Typisk sports-eller beskyttelsesbri­ller, som er designet til at beskytte mod vind, støv eller skidt, men ikke mod solen.

Kategori 1 – lystransmission 43 – 80% • Meget lyst farvede glas, som ofte er gule eller orange, og egnet til svagere solstråling eller som vind-eller støvbeskyttelse.

Kategori 2 – lystransmission 18 – 43% • Middel mørkt filter, som er egnet til middel solstråling, og til afslappet brug. Deres farvetone er en smule lysere end normalt. De kan anvendes til gåture på solskinsdage om foråret og efteråret. De er også praktiske når man kører, og ofte bevæger sig mellem skygge og sol.

Kategori 3 – lystransmission 8 – 18% • Mørkt filter, som er egnet til intensiv solstråling på stranden eller i byen. Denne kategori er almindelig for de fleste solbriller. Den er perfekt til sommeren, da den giver en højere grad af beskyttelse mod solstråling end den a førnævnte kategori.

Kategori 4 – lystransmission 3 – 8% • Meget mørkt filter til intensiv solstråling. Solbriller til bjergene, ørkenen, og overalt hvor solen ikke bare er ekstrem. Disse solbriller kan ikke anvendes mens man kører.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes