Sommer solbriller på udsalg!

Login

Hvad er solbriller med styrke, og hvordan køber man dem online?

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 30. maj 2024. Skrevet afLentiamo

De fleste brillebrugere kender udfordringerne ved at vælge mellem briller og solbriller på lyse dage. At vælge klart syn betyder ofte at ofre solbeskyttelse og omvendt. Hvad er løsningen? Solbriller med styrke, som problemfrit blander korrigerende glas med UV-beskyttelse i ét tilbehør!

Lentiamos optometrist og chefoptiker Jakub Odcházel hjælper os med at forstå nogle fordele, begrænsninger og almindelige spørgsmål omkring solbriller med styrke nedenfor. Følg med for at se, om solbriller med styrke er det rigtige for dig!

Ønsker du at købe solbriller med styrke?

Forvandl enhver brillemodel med styrke til tilpassede solbriller med styrke hos Lentiamo: (1) Vælg dit foretrukne brillestel, (2) indtast dine styrkeoplysninger, og (3) tilføj en solbrillefarve under betalingsprocessen. Så nemt er det!

Køb briller med styrke

Hvad er en solbrille med styrke?

Solbriller holdt foran bybilledet i baggrunden

Kort sagt kombinerer solbriller med styrke den korrigerende effekt fra dine briller med styrke med UV-beskyttelsen fra traditionelle solbriller. De er en praktisk løsning for alle, der ikke kan undvære korrigerende briller, når de er ude i solen.

Har jeg brug for solbriller med styrke?

Solbriller med styrke kan være en fordel for mange brillebrugere. De fleste klare dioptriske brilleglas indeholder et UV-filter, og det samme gør nogle typer kontaktlinser. Men det er ofte ikke tilstrækkelig øjenbeskyttelse under visse forhold.

"På nogle breddegrader kan briller og kontaktlinser med UV-filter være nok det meste af året. Men disse apparater kan ikke beskytte øjnene mod blænding fra solens stråler,« forklarer Jakub Odcházel.

"Det er meget risikabelt, f.eks. når man kører bil, da øjnene kan blive endnu mere anstrengte på grund af blænding i solrigt vejr. Og når man opholder sig ved vandet eller i bjergene, er deres beskyttelse ikke længere tilstrækkelig. Det største problem med kontaktlinser med UV-filter er, at de kun beskytter hornhinden, men ikke resten af øjet og øjenområdet."

Så hvordan kan du beskytte dine øjne som brillebærer?

Andre typer solbriller til brillebrugere

Fitover-solbriller

Fitover-solbriller kan bæres direkte over dine briller med styrke takket være et let forstørret stel og brillestænger.

"De er specielt designet til at passe komfortabelt over briller med styrke. Men det er nødvendigt at vælge den rigtige størrelse, da de ikke må være for løse. Denne metode vil give dig den nødvendige beskyttelse mod UV-stråling uden at miste dit helt skarpe syn,« bemærker Jakub Odcházel.

Briller med en magnetisk klips

Magnetiske clip-on brilleglas har en simpel magnetisk mekanisme, der fastgør solbrilleglassene til dit stel.

Jakub Odcházel siger: »Det er en prisvenlig løsning, som giver dig mulighed for at kombinere briller og solbriller i ét tilbehør. Clip-ons fylder også mindre end et andet par stel. Ulempen er, at det kun er et begrænset udvalg af modeller, der muliggør denne løsning."

Fotokromiske briller (selvtonende briller)

Fotokromiske glas også kaldet selvtonende glas, fotokromatiske glas eller Transitions-glas, bliver mørkere, når de udsættes for UV-stråler. Graden af ændring afhænger af tilstedeværelsen og mængden af UV-lys. 

De er normalt praktiske for folk, der ofte skifter mellem forskellige lysmiljøer, f.eks. på arbejdet. De kan også kombineres med et blålysfilter for ekstra beskyttelse ved langvarig brug af digitale enheder.

En ulempe ved fotokromiske glas er, at de typisk har en højere pris og kan kræve specialtilpasning. Langvarig brug af fotokromiske glas kan også føre til øget lysfølsomhed hos nogle mennesker. Hvis du oplever ubehag eller følsomhed, når du bruger fotokromiske solbriller, er det tilrådeligt at konsultere en optometrist eller øjenlæge for at få personlig vejledning og løsninger.

Kontaktlinser med UV-beskyttelse + solbriller

Hvis du foretrækker kontaktlinser, kan du få receptpligtige linser med UV-beskyttelse.

"Når man bærer solbriller alene, kan skadelig stråling passere til øjets hornhinde omkring stellet, og derfor giver kontaktlinser med UV-beskyttelse mening. For at få tilstrækkelig beskyttelse af resten af øjet og øjenområdet, især i bjergene og nær vandet, skal du altid kombinere linserne med solbriller,« anbefaler Jakub Odcházel.

Vidste du det? Der findes en særlig kategori af selvblændende kontaktlinser med UV-beskyttelse. De er særligt velegnede til personer med høj lysfølsomhed. De hjælper øjet med at tilpasse sig hurtigere til skiftende lysforhold i løbet af en normal dag. Acuvue Oasys med Transitions kontaktlinser tilpasser sig automatisk lysforholdene og giver et perfekt skarpt syn.

Fordelene ved solbriller med styrke

Kvinde iført hvide solbriller og læser magasin i solskin.

Selv om der findes mange egnede solbeskyttelsesmetoder til brillebrugere, giver solbriller med styrke stadig mange fordele:

 • Beskyttelse mod UV-stråler - Kvalitetspasform, der ikke fylder for meget, beskytter mod skadelige stråler og forebygger øjenskader.
 • Forbedret syn - Reducerer blænding for klarere syn under lyse forhold.
 • Komfort - Minimerer anstrengelse og træthed i øjnene.
 • Personlig korrektion - Skræddersyet til at korrigere synsproblemer.
 • Moderigtigt - Stilfulde stel, der matcher din smag og ser ud som trendy ikke-dioptriske solbriller.

Og nogle ulemper, du skal huske på? Du skal stadig have dine briller på dig, så du ikke sidder fast indendørs med solbriller på! Når din styrke ændres, skal du også opgradere dine solbriller. Ved at afveje fordele og ulemper kan du beslutte, hvilken løsning der er den rigtige for dig.

Kan man købe solbriller og tilføje styrke? 

Du kan købe briller og få tilsat solbrilleglas med styrke. Mange brilleforhandlere som os hos Lentiamo tilbyder denne service, så du kan vælge dine foretrukne stel og få dem tilpasset med solbrilleglas med styrke, der er skræddersyet til dine synsbehov.

Vil du medbringe dit eget stel til solbriller med styrke? Hvis du ønsker at tilføje solbrilleglas med styrke til dit nuværende ikke-dioptriske solbrillestel (eller brillestel), skal du tale med din optiker eller øjenlæge. De kan ofte montere nye glas i dine eksisterende stel, men det afhænger af materialernes type og kvalitet, steldenes form og andre faktorer. Det er bedst at konsultere dem for at få vejledning eller andre muligheder.

Tilføjelse af solbrilleglas med styrke til briller hos Lentiamo

Det er nemt at få dine egne tilpassede briller med styrke ved at følge disse trin:

 • Trin 1: Vælg det ønskede stel i sektionen for briller med styrke
 • Trin 2: Vælg linser med styrke, og fortsæt
 • Trin 3: Vælg solbriller med styrke og farver på glassene
 • Trin 4: Vælg glastype og farvetone

I indkøbskurven kan du tilføje oplysninger om din recept og vælge dine solbrillepræferencer, herunder særlige funktioner som spejling, polarisering, fotokromiske glas, glasfarver og meget mere!

Ofte stillede spørgsmål

Er solbriller med styrke det værd?

For mange er solbriller med styrke absolut det værd. Individuelle behov, præferencer og livsstile spiller dog også en rolle.

Solbriller med styrke giver klart syn og UV-beskyttelse i ét. Faktorer som budget, og hvor ofte du er udendørs, kan påvirke dit valg. Konsultation med en optiker kan hjælpe med at afgøre, om de er de rigtige for dig.

Er solbriller med styrke noget værd?

Ja, kvalitetssolbriller med styrke kan være meget gavnlige. De giver ikke kun den nødvendige synskorrektion, men beskytter også mod skadelige UV-stråler, hvilket reducerer risikoen for overanstrengelse af øjnene, blænding og langtidsskader på øjnene.

De findes i forskellige stilarter og designs, så du kan bevare din personlige stil og samtidig sikre optimal øjensundhed og komfort udendørs.

Afsluttende tanker fra Lentiamo

Ud over bekvemmeligheden ved at have synskorrektion integreret i stilfulde stel giver solbriller med styrke forbedret visuel klarhed, reduceret belastning af øjnene og minimeret blænding i forskellige udendørsmiljøer.

Uanset om du kører bil, deltager i udendørs aktiviteter eller bare nyder en solskinsdag, giver solbriller med styrke dig mulighed for at opleve verden med komfort og selvtillid!

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

  Ingen spørgsmål

  * Skal udfyldes

  Bedst sælgende produkter