Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

De bedste solbriller til fiskeri i 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 12. jun. 2023. Skrevet afLentiamo

Indhold

Fra grejet i din grejboks til agnen på din line - fiskeudstyr kan påvirke din fangst på dagen. Glem ikke, at et af de vigtigste stykker udstyr er et par fiskesolbriller af høj kvalitet.

Uanset om du leder efter solbriller til karpefiskeri eller spekulerer på, hvilken farve linser der er bedst til fluefiskeri, har vi styr på det. I denne guide udforsker vi solbriller til fiskeri og fremhæver de bedste universelle linser til fiskeri samt de bedste solbriller til lavt vand, offshore- og kystfiskeri.

Find Lentiamos foretrukne produktanbefalinger, og læs nogle af de ofte stillede spørgsmål. Lad os dykke ned i det!

Bedste solbriller til fiskeri

person fisker og bærer solbriller

De bedste solbriller til fiskeri skal beskytte mod skadelige UV-stråler, reducere blænding og forbedre synligheden på vandet. Vidste du, at forskellige linser fungerer bedre end andre under visse forhold? Læs om egenskaberne ved forskellige glasfarver og -typer for at forstå, hvilket par der passer til dine behov. Find de bedste polariserede fiskesolbriller og ikke-polariserede linser i vores guide.

Bedste til alt: Grå linser

Smith HOOKSHOT 807 6N 62

Grå linser er et fantastisk universelt valg til fiskeri. Fordi de effektivt reducerer skarpt lys, fungerer de godt i åbent vand eller andre steder, hvor blænding og refleksioner preller af på overflader. Derudover bevarer grå farverne nøjagtigt, hvilket giver en mere naturlig synsoplevelse.

Grå er blandt de mørkeste linsefarver, der findes, hvilket betyder, at de måske ikke er det bedste valg til mørke morgener eller aftener. De bedste polariserede solbriller til fiskeri kan også give god beskyttelse mod skarpe blændinger.

Alt i alt er denne alsidige linsefarve velegnet til en lang række vejrforhold. Beskyt dine øjne og reducer anstrengelse eller træthed i øjnene på solrige eller overskyede dage med grå linser.


Bedst til lavt vand: Brune eller ravgule linser

Oakley Sylas OO 9448 26 57

Brune linser er gode til at øge kontrasten og forbedre dybdeopfattelsen. Derfor er brune linser ideelle til kystfiskeri eller fiskeri på lavt vand. De giver den nødvendige kontrast mellem sandede eller mudrede bunde og fisk, der er svære at se. Da de har en højere lystransmission, er brune og ravgule linser også gode til svagt lys eller overskyede forhold. Desværre kan deres varmere nuance forvrænge visse farver.

Alle erfarne lystfiskere ved, at polariserede solbriller også bør overvejes til fiskeri på lavt vand. Polariserede glas reducerer genskin på vandoverfladen og giver dig mulighed for at se lige ned i dybet. Brune polariserede linser fungerer godt til at reducere genskin i glitrende bække eller floder til fluefiskeri.

Brune linser er gode til alt dit lavvandede fiskeri!


Bedst til havfiskeri: Blå linser

Arnette Bushwick 0AN 4256 01/22 62

Blå linser er populære i fuld sol, eller hvor der er meget blænding, f.eks. på store søer eller oceaner. Når du er ude på åbent vand, kan solen reflekteres i bølgerne og skabe distraherende spredt lys. Især blå spejlglas er ideelle til at reflektere lyset væk fra øjnene og bekæmpe blænding.

Med hensyn til at øge farvekontrasten er blå linser ikke så gode som andre linsefarver. De giver primært en bedre skelnen mellem objekter på lyse eller hvide baggrunde.

Når du fisker på åbent vand, eller når du fisker på flade i lyst vand, bør du overveje blå spejlede eller polariserede solbriller for at få et bedre syn og øget komfort.


Bedst til ferskvand eller kystnært saltvand: Grønne linser

Cébé ACROSS CBS004

Grønne linser reducerer blænding og giver god kontrast på overskyede dage. De giver god farvebalance under varierende lysforhold. I ferskvand eller i rolige områder langs kysten er grønne linser gode til at gøre skygger fra sten, ukrudt eller træer lysere.

Du kan navigere gennem skiftende miljøer og se fiskene tydeligt med grønne linser.

Hvad skal du overveje, når du køber solbriller til fiskeri?

fisker knæler i vandet med solbriller på

Polariserede linser

Polariserede solbriller til fiskeri giver afgørende fordele for enhver lystfisker. Deres antirefleks-egenskaber giver dig mulighed for at se under vandoverfladen, så du nemt kan spotte fisk blandt ukrudtet. Polariserede linser giver bedre synlighed på lyse og overskyede dage.

 

Overvej polariserede eller spejlede solbriller for effektiv lysreduktion, der holder dig komfortabel og beskyttet ude på vandet. De bedste polariserede fiskesolbriller kan gøre en stor forskel på din fisketur.

Linse materiale

Ligesom linseegenskaber som polarisering er vigtige at overveje, kan solbrillers linsemateriale have indflydelse på din lystfiskeroplevelse.

Glaslinser er meget ridsefaste og giver fremragende optisk klarhed, men er tungere og mere skrøbelige end andre materialer. Polykarbonatlinser er lette og mere slagfaste, hvilket gør dem til et populært valg til fiskesolbriller.

Professionelt tip: Se efter hydrofobe belægninger, der afviser vanddråber og forhindrer afsmitning på fiskesolbriller. Lentiamo optometrist Eliška anbefaler denne linsefunktion for dens evne til at holde linserne renere i længere tid.

UV-beskyttelse

Fiskeri kan indebære lange dage på vandet. Kig efter solbriller med høj UV-beskyttelse, der beskytter dine øjne mod 100% af UVA- og UVB-strålerne. Det er ikke kun dine øjne, der bliver beskyttet, men også den omgivende hud, der får gavn af den ekstra UV-beskyttelse.

Ramme-materiale

Når det gælder solbriller til lystfiskeri, skal man i højere grad end ved andre sportssolbriller kigge efter materialer, der kan modstå langvarig eksponering for sol og andre elementer som saltvand. Nylon eller polykarbonat af høj kvalitet er at foretrække frem for rustfarligt metal eller plast af lav kvalitet, der kan korrodere eller vride sig.

Pasform

Fiskesolbriller skal sidde behageligt og tæt uden at glide, når de er våde. Kig efter solbriller med tykke stel, store linser eller brede stænger for at få god dækning og høj solbeskyttelse.

Den rigtige ansigtsformsguide til solbriller kan være afgørende for komforten. Solbriller, der passer til din ansigtsform, kan også påvirke, hvordan stellet føles på dit ansigt.

Sidste tanker fra Lentiamo

Uanset hvilken type fiskeri du dyrker, er solbriller vigtige for at holde dig sikker og komfortabel. I denne guide får du råd om de bedste linsefarver til fiskeri og information om stel, linsefunktioner og meget mere. 

Næste gang du kaster snøren ud, så sørg for at have dine fiskesolbriller med.

Ofte stillede spørgsmål

Er det værd at købe solbriller til fiskeri?

Med de rigtige fiskesolbriller kan du se klart og beskytte dine øjne. Polariserede solbriller til fiskeri giver dig mulighed for at se dybere ned i vandet og afsløre fiskene, der svømmer under overfladen. For at få en sjovere dag på vandet og en bedre fangst er kvalitetssolbriller næsten uundværlige.

Er polariserede solbriller bedre til fiskeri?

Polariserede fiskesolbriller er ekstremt fordelagtige til fiskeri. De skærer igennem refleksioner og reducerer blænding på vandoverfladen, så du kan se dybere ned i vandet. De bedste polariserede solbriller til fiskeri forstærker kontraster og farver, så du bedre kan se, hvad der er under vandet.

Hvilken polarisationsfarve er bedst til fiskeri?

Mens forskellige linsefarver fungerer bedre under forskellige forhold, er grå polariserede linser en fantastisk universel mulighed. Grå linser giver ægte farveopfattelse og lysreduktion på lyse eller overskyede dage.

Under dårlige lysforhold fungerer brune eller ravgule polariserede glas godt, fordi de giver kontrast, samtidig med at de beskytter.

Hvad er ulempen ved polariserende solbriller?

Den største ulempe ved polariserende solbriller er, hvordan de påvirker din evne til at aflæse LCD-skærme. De kan forvrænge displayet på fishfinders, GPS, elektroniske kompasser og radarenheder. Polariserede linser giver dig mulighed for bedre at se under vandoverfladen, men de kan være upraktiske, hvis du ofte bruger digitale skærme.


Læs mere

Interesseret i andre sportsgrene? Tjek flere solbriller til mountainbike.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter