Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Solbriller linse materialer

sunglasses lens materials

Materialet i dit solbrillerglas er en vigtig funktion, du skal overveje, når du handler solbriller. Ikke kun vil det bestemme linse modstand, men det vil også give dig bedre syn.

Dette er hvad du har brug for at vide:

  • Glaslinser har uovertruffen kvalitet, men vil være mest          dyrt materiale til dine solbriller. Glas er også tungere og vil knuses          hvis brudt. Selvom glaslinser er det kvalitetsmæssige, er det det bedste valg          ikke egnet til alle aktiviteter.
  • CR39 (Plastik) er tyndere, billigere og vejer halvdelen så meget som glas, og det er det bredeste anvendte materiale til almindelige solbriller i dag. CR39 tilbyder meget god optisk ydeevne selv for høje recept. Desuden har den gud ridsemodstand på grund af et hårdt lag.
  • Polycarbonat linse solbriller er lettere, selvom dette materiale ikke giver den ekstraordinære optik for glaslinser. Polycarbonat er op til 10 gange mere slagfast end plast- eller glaslinser og giver 100% beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler.
  • Vi rådgiver dig til hold dig væk fra akryllinser, medmindre du er parat til at købe nye ganske ofte. De er de mindst holdbare og          optisk klar. Dertil kommer, at de udsættes for varme, når de udsættes for varme. Acrylic er kendt for at være overkommelig, men det degenererer også hurtigt.
  CR-39 Polycarbonate Glass
Optical quality Godt Godt Meget godt
Weight Standard Let Snarere tunge
Tykkelse Standard Tynd Tynd
UV beskyttelse Meget godt Meget godt Meget godt
Ridsemodstand Godt Meget godt Meget godt
Slagmodstand Kan knuse Ikke sprækkes Tungt knuste
Pris Billig Standard Temmelig dyrt

Så hvilket linsemateriale er bedst til solbriller?

CR-39 lenses

Generelt sagt, hvis du leder efter solbriller, som du kan bruge hver dag til forskellige aktiviteter, CR-39 lenses er et perfekt valg for dig.

Although CR-39 linser kan stadig sprænges, når der anvendes tilstrækkelig kraft, de er meget mere slagfast end glaslinser. Indtil i dag er plastlinser stadig meget populære og bruges meget af mange mennesker over hele verden. Den største fordel ved at bruge plastlinser i dag er det faktum, at de er det billigste linsemateriale, der findes.

Polycarbonatlinser

Hvis du vil bruge dine solbriller hovedsageligt af sportslige grunde, du skal undgå CR-39 og glaslinser, da de ikke er sprængsikre og derfor ikke anbefalet til aktive sportsgrene. I stedet skal du vælge polycarbonatlinser da de består af bemærkelsesværdigt stærk plast, som vejer mindst og er den mest slagfast. Dette gør materialet til et perfekt valg til robuste solbriller.

Glaslinser

Hvis klarhed og ridsemodstand er dine prioriteter, tænk over, hvad ordet „sunglasses“ oprindeligt underforstået – højre, linser lavet af glass. Hvorfor? Indtil i dag har der ikke været andre materialer, der har været i stand til at matche glaslinser, når det kommer til klarhed, ridsemodstand, og evne til at modstå ekstreme temperaturer. Glaslinser knustes dog meget mere farligt end plastlinser. Desuden kan de kun monteres i fulde indrammede briller. Derfor begrænser glaslinser de stilarter af rammer, som du kunne vælge imellem. Sidst men ikke mindst klarer folk, der har følsomme næse, generelt ikke godt med tunge glaslinser.

Læs mere

Stil råd og tip til vælge de rigtige solbriller