Sommer solbriller på udsalg!

Login

Solbrillerglas farve

Valg af den rigtige solbrille glas farve

 

 

Her er hvorfor solbriller glas farve betyder noget

 

 

Bortset fra at forbedre dit udseende, linserne på dine solbriller skal fungere som et skjold, beskytter dig mod UV-stråler. Find ud af, under hvilken linse farve der passer til hvilken situation.

Hvad er UV-stråling, og hvorfor skal dine solbriller beskytte dine øjne mod dem?

Også kendt som ultraviolet stråling, UV-stråler er en type elektromagnetisk stråling, der primært er ansvarlig for sommerbrændingen og solskoldning. Det er ikke en hemmelighed, at overdreven eksponering af UV-stråler kan forårsage flere problemer for dine øjne: alvorlige forbrændinger, alvorlige forbrændinger UV-stråling i de solrige sommermåneder er farligt for os, men vær opmærksom på, at lyset, der reflekteres af sne om vinteren, er endnu stærkere end solens stråler ved havet.

Hvilken UV beskyttelse skal du kigge efter, når du køber solbriller?

Se efter et par solbriller, der blokerer mindst 99% af UVB-stråler og mindst 95% af UVA-stråler. Vær sikker på at du kontroller ridsemodstanden af linserne, hvis du ønsker at bruge dem i mere end en sæson. Husk, at polariserede briller giver overlegen solbeskyttelse og gummi greb på armene vil gøre dem lettere at bære.

Så hvilken er den rigtige farve til dine linser?

Farven på linser, du vælger, afhænger af brugen solbriller og vejrforholdene for example, hvis du bruger din tid ved havet eller i bjergene.

Men en ting at huske er, at farven af solbriller glas har ikke noget at gøre med den mængde beskyttelse, som solbrillerne tilbyder.

 

solbriller med grå linser

Grå linser

Grå linser reducere lysintensitet og er fantastisk til dine øjne, påvirker ikke kontrast eller forvrænger farver.

 

solbriller med mørkegrønne linser

Mørkegrønne linser

Det samme gælder mørkegrønne linser, som er ideelle til kørsel. Det skyldes, at grå og grønne linser ikke ændrer din farveopfattelse. Interessant nok er denne funktion endda anvendt, når du har en ender af en synsvækkelse, bruger hypermetropi.

solbriller med røde linser

Røde og orange linser

Hvis du er sportsfan og elsker sne, skal du bestemt vælge det rød or orange fordi disse farver blokerer for det blå lys, som bliver meget stærk om vinteren, især på solrige dage. Farverne har en afslappende effekt på øjnene og bruges til permanent optisk korrektion af synet.

solbriller med brune glas

Brun linser

Brune linser har de samme fordele som røde og orange. Desuden er de især nyttige, da brun er den foretrukne farve af dem, der lider af nærsynethed.

solbriller med gule linser

Gule og ravfarvede linser

Røde eller gule linser er meget populære hos jægere, der drager fordel af kontrasten, når man ser på mål mod himlen, især under stærke lysforhold. Imidlertid er disse typer linser farlige og endda ulovlige i vejtrafik, eller i enhver anden aktivitet, der kræver farvegenkendelse.

solbriller med lilla linser

Lilla linser

Hvis dit job eller din hobby inkluderer en masse udendørs aktiviteter, skal du vælge lilla linser.

sunglasses with copper lenses

Copper linser

Copper solbriller vil fremhæve kontrasten mellem himmel eller græs mod en golfbold.

sunglasses with blue lenses

Blå linser

Blå and grøn linser forbedrer kontrasten med en gul tennisbold. Specielt blå linser giver en bedre sondring mellem hvid og sort, og de anbefales til mennesker, der lider af nærsynethed.

Læs mere

Stil råd og tip til vælge de rigtige solbriller

Find ud af, hvad din ansigtsform er

Find ud af, hvad din ansigtsform er

Klassiske, tidløse solbrillerformer og rammer

Klassiske, tidløse solbrillerformer og rammer

7 grunde til, at børn skal bære solbriller

7 grunde til, at børn skal bære solbriller