Login

Hvilke blå lysbriller passer til mig? Sådan vælger du

Jakub Odcházel

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, Leder for optikere, on 28-4-2021. Skrevet af Maria Chiara Tarsia

I løbet af 2021 er blå lysbriller hurtigt blevet et vigtigt tilbehør til dem, der bruger flere timer på at se på en digital skærm, hvad enten det er til arbejde eller fritid .

Spekulerer du på, hvordan du vælger de bedste blokerende briller til dig? Så læs videre!

Hvad er blå lysbriller?

Blå lysbriller er udstyret med et specielt filter, der forhindrer blåt lys i at komme ind i øjet.

I de senere år er computere, smartphones og forskellige elektroniske enheder med lyse skærme blevet brugt oftere og oftere. Derfor er disse moderne briller velegnede og anbefales også til dem, der ikke lider af synshandicap . De ikke-dioptriske briller er lavet specielt til at beskytte dine øjne mod blåt lys, hvorfor de ofte kaldes „computerbriller“ eller „antitræthedsbriller“ .

Se vores video nedenfor for at se, hvordan de fungerer:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

Hvad er fordelene ved blå lysbriller?

Arbejde med den bærbare computer, se tv, spille spil i timevis eller rul uendeligt gennem sociale medier … du hedder det! Uanset om det er nødvendigt eller fornøjelse, er smarte enheder nu vores livskammerater.

Indtagelsen af ​​blåt lys, der udsendes af alle disse enheder – især om natten – kan dog forvirre vores krop og få det til at tro, at det stadig er dagtimerne og endnu ikke tid til at sove. Plus, et konstant fokus på det samme sted kan trætte øjnene. Vidste du også, at når vi bruger en enhed, har vi en tendens til at blinke mindre? Alle disse handlinger kan forårsage hovedpine, øjetræthed eller dårligt afslappende søvn .

Men der er enkle løsninger , som du let kan vedtage, den ene er anti-blå lysbriller. De andre? Find ud af eksperternes tip og tricks i vores artikel om Digital øjenstamme og Computers vision syndrom .

Sammenfattende er de minimale fordele ved blå lysbriller:

 • Beskyttelse mod blåt lys, forhindrer bølger af lys i at komme ind i øjet
 • Beskyttelse mod UV-stråler
 • Bekæmp digital øjne, træthed, hovedpine og tørre øjne.
 • Forbedre kontrast og billedklarhed på digitale skærme.
 • Forbedre søvnkvalitet og fokus ved at filtrere korte bølgelængder, der forsinker frigivelse af melatonin.

Hvor kan du købe blå lysbriller?

Lentiamo har dem alle! Uanset om du leder efter anti-blå lysbriller til mænd, kvinder eller børn. Uanset din stil eller dit budget har vi noget til dig.

Hvordan finder jeg de bedste blokerende briller til mig?

Når du vælger dine nye trofaste blå lysbriller, er der et par vigtige ting, du skal tage i betragtning: rammens pasform, linsernes kvalitet og – sidst men ikke mindst – den æstetiske .

Urban, frisk og ung: oplev Meller Blue Light kollektionen

Et begrænset budget betyder ikke at ofre kvalitet. Meller Blue Light-briller er sæsonens bestsellere . Disse brugsklare computerbriller kombinerer kvalitet, design, beskyttelse såvel som teknologi til 329,00 kr. Linserne er lavet af CR-39, et materiale der i vid udstrækning anvendes til solbrilleproduktion takket være ridsefast og høje UV-blokeringsfunktioner.

Derudover inkluderer Meller Blue Light-kollektionen den eksklusive Bio-baserede linje, dvs. miljøvenlige briller fremstillet af genbrugsmaterialer og bæredygtige produktionsmetoder.

Lær mere om Mellers miljøvenlige briller og solbriller

Ubesværet kølig, tidløs, on-fleek: Ray-Ban Everglasses beskytter dine øjne mod skader fra blåt lys med stil

Hvem elsker ikke Ray-Ban? Brillernes konger og dronninger lancerede for nylig deres smukke Everglasses kollektion. Konceptet er simpelthen lækkert: blå lysbriller af høj kvalitet uden recept og klar til at bære med et ekstraordinært plus: modellerne i denne samling er de mest ikoniske rammer der gjorde Ray-Ban til nummer et i briller design gennem årtierne.

Everglasses 'linser er også sammensat af CR-39, de er ridsefast og udstyret med UV-filtre.

Receptpligtige briller med blåt lys?Men selvfølgelig!

Synkorrektion + beskyttelse af blåt lys + din yndlingsramme fra vores store udvalg: det perfekte match. Du skal blot vælge en ramme, vælge din recept og vores moderne BlueCut-filter. Og næste? Læn dig tilbage og slapp af! Vores ekspertoptikere laver dine nye specifikationer i vores laboratorier, og vi leverer dem til din dør.

Objektiver brugt af vores specialister leveres af Omega Optix og er lavet af 1) CR-39 til slankende indeks 1,5 og 2) MR-8 til slankende indeks 1,6 og 1,67. Disse linser er udstyret med et UV420-filter og selvfølgelig et blåt lysfilter af høj kvalitet. De har også antirefleksbehandling AR XBlue.

Find dine foretrukne anti-blå lys briller og modtag dem til dit hjem uden forsendelsesomkostninger.

Hvilke blå lysbriller passer mig?

At købe briller online kan være vanskelig, men det har aldrig været så let. Lentiamo giver dig flere værktøjer, der hjælper dig med at vælge den perfekte størrelse. Dine anti-blå lysbriller skal passe til din ansigtsform, og de skal være behagelige at have på (og gode at se på!).

Første ting først: Find din størrelse med vores guide.

Andet trin: prøv dem med vores virtuelle spejl.

Let, er det ikke?

Kender du din ansigtsform allerede? Her er et par forslag:

 • Ovale ansigter kan let bære enhver ramme
 • Firkantede ansigter ser særligt yndefulde ud i runde og ovale mønstre
 • Runde ansigter er derimod perfekte til rektangulære og overdimensionerede rammer
 • Trekantede ansigter kan anvendes til rektangulære eller store rammer
 • Hjerteformede ansigter passer bedst til tehades, katteøje og rektangulære briller
 • Diamantformede ansigter ser godt ud med pandelinjer, katteøje eller firkantede briller

Leder du efter flere modetips fra vores eksperter, der hjælper dig med at vælge den perfekte model til din ansigtsform? Se vores video og bliv inspireret!

" allowfullscreen>

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

  Ingen spørgsmål

  * Skal udfyldes

  Bedst sælgende produkter