Sommer solbriller på udsalg!

Login

De bedste solbriller til et ovalt ansigt

Skrevet af Lentiamo i29. jun. 2023

Ovale ansigter anses ofte for at være meget alsidige former. Runde eller aflange solbriller komplementerer deres kurvede linjer og naturlige symmetri perfekt. På den anden side giver skarpere kanter og dristigere stel en god kontrast til de blødere træk.

Men hvorfor ser så forskellige stilarter godt ud på ovale ansigter? At finde de perfekte solbriller til enhver ansigtsform er ikke en eksakt videnskab. Det er bedst at følge retningslinjer, der hjælper dig med at finde solbriller, der komplementerer eller kontrasterer dine ansigtstræk! I denne artikel viser vi dig, hvordan du identificerer ovale ansigtsformer, anbefaler solbrilletyper og forklarer, hvorfor hver enkelt stelform passer godt til disse træk.

Se, om du har et ovalt ansigt

omrids omkring oval form ansigt på blå baggrund

vale ansigter er kendetegnet ved deres afbalancerede proportioner med let afrundede kindben og en lidt smallere pande og kæbelinje. Se her, hvordan du finder ud af, om du har en oval ansigtsform:

  • Mål ansigtets længde: Ovale ansigter er længere, end de er brede, nogle gange dobbelt så lange.
  • Læg mærke til panden: Ovale ansigter har ofte en let buet eller let skrånende pande.
  • Tjek bredden: Ovale ansigter har generelt samme bredde fra toppen til bunden af ansigtet.
  • Overvej de overordnede karakteristika: Ovale ansigter er ofte glatte og har generelt ikke skarpe vinkler ved kinderne eller kæbelinjen.

Kendisser med ovale ansigter

collage af george clooney, beyoncé, and courtney cox

På billedet fra venstre mod højre: George Clooney1, Beyoncé2, Courtney Cox3

Hvilke solbriller er de bedste til en oval ansigtsform?

Ansigter med denne form ser godt ud i styles med afrundede eller aflange kanter, som de cirkulære og ovale stel. De supplerer den symmetri, som ovale ansigter naturligt har. For ekstra kontrast bryder kantede stel som wayfarers eller firkantede stel den jævne  form.

Cat eye-solbriller

De opadvendte hjørner på cat eye-solbriller trækker øjet opad. Det komplementerer længden af de ovale ansigter fint og fremhæver samtidig kindbenene.

Lentiamo ELISKA DEEP BLACK

Køb cat eye-solbriller


Runde solbriller

Både ovale ansigter og runde solbriller har afbalancerede proportioner. De buede kanter på runde stel står i subtil kontrast til de bløde konturer i et aflangt ansigt. Det skaber et harmonisk og afbalanceret look.

Emporio Armani EA 4185 507180 47

Køb runde solbriller


Aviator solbriller

Aviator- eller pilotsolbriller er en god stil til mange ansigtsformer. Især til ovale ansigter komplementerer den klassiske aviators aflange dråbe ansigtets længde fint.

 

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Køb pilotsolbriller


Rektangel-solbriller

Rektangulære solbriller tilføjer den rette mængde kontrast til de bløde træk i ovale ansigter. De bryder midten af ansigtet op med kantede linjer, der tilføjer interesse og dimension. Rektangler er længere, end de er brede, hvilket gør dem til det ultimative kontrasterende tilbehør til ovale ansigter.

Vogue Hailey Bieber 0VO 5440S W65613 52

Køb rektangulære solbriller

Endeløse muligheder for ovaler

Selv om mange solbriller ser godt ud på ovale ansigter, er de bedste solbriller dem, du elsker. Eksperimentér med stilarter, farver og materialer for at finde dit perfekte par.

Forskellige faktorer, såsom personlige præferencer, hårfarve og hudtone, bidrager til det samlede udseende af solbriller på en person! Hvis du har fundet ud af, at du har et ovalt ansigt, men har brug for lidt mere hjælp, kan du tjekke solbrilleguiden for yderligere indsigt i glasmaterialer, nuancer, der komplementerer din hårfarve, og anden værdifuld inspiration.

Sidste tanker fra Lentiamo

At vælge solbriller, der passer godt til dig, er lettere, end det måske ser ud til. Når du har identificeret din ansigtsform, skal du finde stel, der komplementerer eller kontrasterer dine naturlige træk. Sørg i det hele taget for, at dine solbriller beskytter og giver dig selvtillid!

Læs mere om

Er du ikke sikker på, at du har et ovalt ansigt? Måske er dine ansigtstræk lidt bredere. Find i stedet de bedste solbriller til runde ansigter!


Image sources

1. WallHere
2. Cosmopolitan
3. Mirror

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter