Login

De bedste briller til et ovalt ansigt

Skrevet af Lentiamo i10. nov. 2023

Ovale ansigter er bemærkelsesværdigt alsidige, hvilket betyder, at de er velegnede til en bred vifte af brillestile. Det er nemt at eksperimentere med trendy farver eller klassiske stilarter med denne ansigtsform!

I denne artikel går vi i dybden med de nøglefaktorer, der definerer ovale ansigtsformer, anbefaler nogle brilletyper og forklarer, hvordan hvert brillestel komplementerer eller kontrasterer ovale træk. Fra katteøjne til rektangulære stel, mulighederne er uendelige for dem, der søger det perfekte par briller til at fremhæve eller kontrastere deres ovale ansigt.

Sådan ved du, om du har et ovalt ansigt

Kontur af ovalt ansigt på neutral baggrund

Ovale ansigter har en harmonisk balance med let afrundede kindben og en lidt smallere pande og kæbelinje. Du ved, hvordan en oval ser ud, men hvad gør et ansigt ovalt?

  • Ovale ansigter er længere, end de er brede, typisk omkring dobbelt så lange.
  • Ovale pander er let buede eller har en let hældning, når man ser dem fra siden.
  • Ovale ansigter har typisk en ensartet bredde fra toppen til bunden af hovedet.
  • Ovale ansigter er ofte kendetegnet ved bløde træk uden skarpe vinkler ved kinderne eller kæbelinjen.

Kendisser med ovale ansigter

jennifer lawrence, rihanna og ryan reynolds

På billederne fra venstre mod højre: Jennifer Lawrence1, Rihanna2, Ryan Reynolds3

Hvilke briller er bedst til et ovalt ansigt?

Ovale ansigter ser godt ud i en række forskellige brilletyper. Langstrakte former som cat-eye- eller aviatorbriller komplementerer ovalens naturlige længde. Kantede rektangler eller firkantede stel bryder den glatte form og tilføjer kontrast..

Cat-eye briller

De opadvendte hjørner på katteøjebriller trækker opmærksomheden opad og harmonerer med længden af ovale ansigter, mens de fremhæver kindbenene. Disse stel udstråler elegance og legesyge, hvilket gør dem til et fremragende valg for dem med ovale ansigter.

Armani Exchange 0AX1034 6044 52

Køb katteøjebriller


Aviator briller

Aviatorbrillernes aflange dråbeform komplementerer ovale ansigter exceptionelt godt. Denne ubesværet cool form, der også kaldes pilotbriller, er unik og ses oftere som solbriller end som dioptriske briller.

Ray-Ban New Aviator 0RX3625V 3094 55

Køb aviatorbrillernes


Rektangel briller

For dem, der søger kontrast, er rektangler bredere, end de er lange, det stik modsatte af ovaler. Rektangulære briller tilføjer dimension og kontrast til de aflange træk i ovale ansigter. Fordi de strækker sig over hele ansigtets bredde, trækker de øjet udad for at skabe balance.

Lentiamo JAKUB HAVANA BROWN

Køb rektangulære


Firkantede briller

Ligesom deres firkantede modstykker skaber firkantede briller en mærkbar kontrast med deres skarpe linjer og vinkelrette vinkler. Disse stel kan fremhæve, skabe kontrast og tilføje dybde mere effektivt end rektangulære briller.

Persol 0PO3292V 985 48

Køb firkantede


Hvilke briller skal undgås til ovale ansigter

Selvom du kan bære alle de briller, du kan lide med dit ovale ansigt, har folk med ovale ansigter nogle gange en tendens til at undgå visse stilarter. 

Overdimensionerede briller kan forstyrre de afbalancerede proportioner i ovale ansigter. De kan tilføje for meget vægt til siderne af ansigtet, hvis de strækker sig ud over den bredeste del af hovedet. Højere brillestel kan også forlænge ansigtet og lægge for meget vægt på længden og ikke nok fokus på et afbalanceret look.

Uendelige muligheder til ovale ansigter

Selv om mange modeller fungerer fantastisk til ovale ansigter, skal du prioritere din selvtillid og komfort, når du søger synskorrektion af høj kvalitet. Udforsk forskellige stilarter, farver og materialer for at finde det perfekte par, der passer til din personlighed og stil.

For yderligere vejledning kan du udforske vores omfattende brilleguide, der giver indsigt i glasmaterialer, nuancer, der passer til din hårfarve, og mere værdifuld inspiration.

Afsluttende tanker fra Lentiamo

Rejsen til at vælge briller med styrke til dit ovale ansigt bør være en fornøjelse! Uanset om du vælger stel, der komplementerer eller kontrasterer dine naturlige træk, skal du sikre dig, at de giver den nødvendige synskorrektion og beskyttelse. Omfavn alsidigheden i din ovale ansigtsform, og bær dine nye briller med selvtillid!

 


Image sources

1. Vogue
2. Just Jared
3. InStyle

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter