Login

Brilletrends i 2024: Brilletrends for kvinder og mænd

to solbriller og to briller opstøttet på neutral baggrund

Indhold

Trendy briller findes i alle former og størrelser. Det er måske på tide at opgradere dine gamle briller, hvis du har fået en ny recept eller bare har lyst til en forandring! 

Det er svært at vide, hvilke briller der er på mode i 2024, eller hvilket par der vil klæde dig godt. Derfor har vi udvalgt de nyeste brillestel, så du ikke behøver at gøre det. Her er otte af vores yndlingstrends i 2024. Se, hvordan vi har udvalgt de mest trendy briller til kvinder og mænd, læs nogle sjove fakta om hver enkelt, og få vores anbefalinger nedenfor.

Har du også planer om at købe solbriller? Så læs vores oversigt over solbrilletrends for 2024.

Sådan valgte vi de bedste brilletrends i 2024...

  • Undersøgelse - Vi har gennemgået designertrends, søgt på de sociale medier og gået på gaden for at se, hvad berømtheder, influencers og almindelige modeelskere bærer.
  • Bestsellere - Vi har undersøgt vores bestsellere for at se, hvilke briller der har vundet popularitet indtil videre i år.
  • Kundeanmeldelser - Vi har også konsulteret anmeldelser for at se, hvordan kunderne vurderer nogle af vores stilredaktørers favoritter.

Trendy briller til kvinder i 2024

Brilletrends til kvinder i 2024 omfatter klassiske former som runde eller cat eye og dristige looks som unikke og farverige stel. Find ud af, hvilke briller til kvinder der er på mode i år nedenfor!

1. Cat eye-briller (også kaldet harlekinbriller)

Der er noget ved kattebriller, som vi ikke kan få nok af. Er det de umiskendelige opadvendte kanter? Den tydelige feminine silhuet? Uanset hvad årsagen er, ser vi kattebriller og solbriller som en trend i 2024. Prøv cat eye-rammer med subtile vinkler og mere enkle linjer i år.

Vi så først kattebriller stige i popularitet med gamle Hollywood-glamourstjerner som Marilyn Monroe i 50'erne. Hendes karakter i How to Marry a Millionaire (1953) bar klassiske cat eyes med overdrevne hjørner.

Stiltip til kattebriller:

Årets trendy kattebriller har en mere minimalistisk tilgang end tidligere tiders kattebriller. Kig efter afrundede stel eller kattebriller uden kant i 2024.

 

Sjovt factum!

Det oprindelige cat eye-stellet blev designet af Altina Schinasi i begyndelsen af 1920'erne, efter at hun havde bemærket, at der manglede stilfulde briller til kvinder. Schinasi, der var undervældet af de maskuline standardbriller, modellerede sit design efter de delikate kurver i italienske Harlekin-masker

Vores anbefalinger af kattebriller:

Runde briller i en ny udgave

Der er intet grundlæggende ved cirkulære specifikationer. Hvorfor er de trendy i år? Runde briller er trenden i 2024 i flere materialer, større størrelser og lysere farver end nogensinde før.

Iris Apfel's briller er et godt eksempel på trendy runde briller. De er store og dristige og alt andet end almindelige. Vil modeikonet og designeren påvirke dig til at prøve noget nyt?

 

Stiltip til runde briller:

Runde briller ser godt ud på næsten alle og passer til enhver stil. De kan blødgøre kantede træk som f.eks. firkantede kæbelinjer eller fremtrædende kindben. Hvis du har et rundt ansigt, skal du være opmærksom på, at kanterne på disse glas kan få dit ansigt til at se rundere ud.

Sjovt faktum!

Alle kender Harry Potters briller. Et par af de berømte brillestel, som Daniel Radcliffe bar, blev sat på auktion i slutningen af 2022. De karakteristiske runde briller forventes at blive solgt for over 20.000 GBP!

Vores anbefalinger til runde briller:

3. Lyse og farverige brillestel

Glem ikke, at briller er et stærkt tilbehør. Det er på tide at tage farverne til sig, for lyse, dristige og farverige briller er moderne i 2024. At bære levende stel er en fantastisk måde at inkorporere trendy briller i din garderobe på.

Hvor ser vi ellers dristige nuancer i år? Greta Gerwigs meget ventede Barbie-film med Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollerne minder os om, at vi ikke skal vige tilbage for lys, maksimalistisk mode. "Barbiecore"-stilen har et væld af varme pink, blå og neongrønne farver.

Stiltip til at bære farverige briller:

Er du ikke sikker på, om du vil gå så dristigt til værks? Farverige stel er mere alsidige, end mange tror. De ser godt ud sammen med farverigt tøj og kan alternativt tilføre interesse til neutrale stykker tøj. Farverige briller vil helt sikkert blive en fast bestanddel i garderoben.

 

Sjovt faktum!

Pantones årets farve for 2024 er Viva Magenta 18-1750. Fede og dristige farver kan hjælpe dig med at udtrykke dig selv i år. Hvorfor ikke prøve nye briller for at ændre dit look?

Vores anbefalinger til farverige briller:

4. Briller i 70'er-stil

Ray-Ban New Caravan 0RX3636V 2501 55

Briller og solbriller i 70'er-stil er en trend på tværs af køn og alder. Aviator- eller pilotbriller, overdimensionerede acetatbøjler og varme farver er overalt, hvor vi kigger.

Mange berømtheder som Jennifer Aniston og Kendall Jenner er blevet set iført 70'er-briller.

Stiltip til at bære briller i 70'er-stil:

Der er ingen grund til at finde de flared jeans og ponchoer frem (medmindre du har lyst til det). Briller i 70'er-stil passer til ethvert outfit og giver et fantastisk vintage touch. Prøv metalbriller, hvis du vil have et poleret look til kontoret eller en fest!

 

Sjovt faktum!

I 1970'erne begyndte folk mere end nogensinde før at bære briller som en moderigtig accessory og ikke kun som et vigtigt synshjælpemiddel. Der opstod mange forskellige designs i løbet af denne tid. Dette kan være en af de mange grunde til, at vi vender tilbage til 70'ernes stilbriller - de satte tonen for de kommende års briller.

Vores anbefalinger til briller i 70'er-stil:


Trendy briller til mænd i 2024

Brilletrends for mænd i 2024 hælder til klassiske silhuetter med mere dristige, lysere farver. Du skal ikke vige tilbage for en statement-accessory i år.

1. Glas med stålbånd

Briller med stålbånd er enkle og fine, men alligevel helt stilfulde. Disse minimalistiske metalrammer vinder hurtigt popularitet i 2024. Bare rolig - interessante farver, overdimensionerede silhuetter og trendy former som aviators eller geometriske stel er stadig trendy ligesom sidste år.

Fra John Lennon til Harry Potter har runde stålbøjlebriller dukket op i vigtig popkultur gennem årene. Denne brille-trend vil helt sikkert være der i et stykke tid endnu.

Stiltip til at bære metal- og trådbriller:

Sigt efter runde, rektangulære eller ovale stel i 2024. Dette vil hjælpe dig med at opnå et smart og raffineret look. Briller med trådbånd er perfekte til biblioteket eller til at slappe af derhjemme.

 

Sjovt faktum!

Historians widely agree that the first modern iterations of glasses were invented in the 1200s in Italy. Glasses frames were typically made from wood, leather or metal back then. So not only are metal glasses trendy in 2024, they’ve been a practical glasses frame material for centuries!

Vores anbefalinger til glas med stålbånd:

2.Fed og oversized briller

Hvis enkle metalstel ikke er noget for dig, er oversized briller en trend for mænd i 2024. Der er et bredt udvalg af tykke stel og unikke farver, så du kan skille dig ud.

Canadisk skuespiller, forfatter og producer Dan Levy er kendt for sin rolle i hitserien Schitt's Creek. Du kan måske også genkende ham (og hans far Eugene Levy) på deres dristige valg af briller. Levy foretrækker stilfulde oversized briller med grove stel.

Stiltips til at bære oversized briller

Selv om oversized-briller kan være meget større end almindelige briller, skal de sidde på dit ansigt som almindelige briller. Ideelt set bør brillestellet ikke rage op over dine øjenbryn. Husk, at din pupillær afstand er en vigtig faktor for dine brilleglassers komfort og effektivitet.

Sjovt faktum!

Hvis du ved, hvilken rammeform der klæder dig godt, kan den overdimensionerede version også fungere godt. Husk, at "oversized" betyder noget forskelligt for hver ansigtsstørrelse og -form! Prøv forskellige modeller for at se, hvad du bedst kan lide.

Vores anbefalinger til overdimensionerede briller:

3.Briller med skildpaddeskjold

En anden velkendt brillestil, der er populær i år, er skildpaddebriller. Dette marmorerede mønster er let genkendeligt og stilfuldt, og det er en trend i 2024.

Den engelske skuespiller og komiker Romesh Ranganathan har altid trendy briller til mænd. Du kan finde ham iført en række farver og mønstre, herunder et moderne og farverigt bud på et skildpaddeskjold. 

Stiltip til at bære solbriller med skildpaddeskjold:

Det klassiske skildpaddepelsmønster er perfekt til både formelle og afslappede lejligheder. Paletten kan spænde fra mørke brune og sorte farver til guld og ravfarvede farver. Under alle omstændigheder passer de neutrale farver til en bred vifte af hudfarver og hårfarver.

 

Sjovt faktum!

Skildpaddepanserrammer blev desværre engang fremstillet af ægte skildpaddepande. Heldigvis er denne praksis blevet forbudt i mange dele af verden. Brillefremstillingen har udviklet sig meget i de seneste årtier. I dag kan vi træffe andre miljøvenlige beslutninger som f.eks. at købe bæredygtige briller.

Vores anbefalinger til skildpaddebriller:

4. Klassiske rektangelrammer

Hvorfor er denne traditionelle form på vej frem? Bare fordi noget har eksisteret i et stykke tid, betyder det ikke, at det er kedeligt! Rektangelbriller er en trend for mænd i 2024, fordi de ser godt ud på næsten alle og er et tidløst stilvalg.

Skuespiller og ejer af Wrexham AFC Ryan Reynolds foretrækker klassiske former til sine briller. For nylig har han haft sorte rektangulære stel med Wayfarer-agtige briller.

Stiltip til brug af rektangulære briller:

Rektangulære stel kan ændres med forskellige farver, pyntelinjer og materialer. Hvis du er vild med, hvordan rektangulære stel ser ud i dit ansigt, kan du prøve trendy halvbøjlebriller eller en lys farve.

Sjovt faktum!

Rektangulære briller kan få dit ansigt til at se tyndere ud. Rektangulære stel har en tendens til at strække sig ud over siderne på et rundt ansigt. De tilføjer dimension og forlænger træk.

Vores anbefalinger til rektangelbriller:

Afsluttende bemærkninger fra Lentiamo

Uanset om du bruger briller lejlighedsvis eller dagligt, vil de rigtige briller forbedre dit syn og øge din selvtillid.

Vi elsker at holde os ajour med de nyeste trends inden for brillestilarter! Men vi vil også gerne have, at du leder efter briller, som du elsker (også selvom du ikke synes, at de er trendy). Brug denne brilleguide som inspiration til at passe på din øjensundhed i år.