Trustpilot 4.7/5.0

Login

Sådan fjerner du ridser fra briller

hvordan man fjerner ridser fra briller

Hvis du har en ridse på din briller kan være en stor udfordring. Ud over at det begrænser dit synsfelt, udgør det et sikkerhedsproblem, når du kører bil eller cykler.

Hvad gør du så, hvis dine briller er ridset? Findes der nogle husråd, som du kan smøre på glasset, så ridsen forsvinder? Eller skal du spørge en optiker til råds? Har du overhovedet brug for et helt nyt par briller?

Du skal ikke bruge mere tid på disse spørgsmål. Her er gratis råd fra Optikerne fra Lentiamo. De har samlet alt, hvad du har brug for at vide om ridsede linser!

Er det slemt at have ridser på dine briller??

En lille ridse på dine briller er bestemt irriterende og måske endda forstyrrende, men den vil i de fleste tilfælde ikke skade dit øjnes optiske system.

Det er dog muligt, at skaden eller ridsen er så generende, at den i sidste ende vil forårsage hovedpine eller øjenbetændelse, hvis den ikke behandles. Det skyldes, at det skaber en lysspredning, der irriterer øjnene. Dette får dem til at blive hurtigere trætte.

Desuden udgør reflekser fra ridser en øget farlighed i trafikken.

Leder du efter et par briller af høj kvalitet?

Et bredt udvalg af briller venter på dig hos Lentiamo!

Køb briller til damer

Køb briller til mænd

Sådan får du ridser ud af briller og solbriller

ridsede glaslinser

Vil tandpasta fjerne ridser fra dine briller??

Tandpasta kan fjerne mindre ridser, så de bliver knap så tydelige.

MEN: Selv om mange hjemmesider hævder, at tandpasta er løsningen på ridsede linser, anbefaler vi ikke, at du bruger det på linser. Faktisk kan det forårsage endnu mere skade på dine briller.

Slibende kemikalier i tandpasta kan ridse overfladen af linserne og forårsage yderligere skade ved at vaske specielle linsebehandlinger, UV-beskyttelse eller solfarve af..

Dette kan endda beskadige den mørke farve og belægninger på solbriller der hjælper med at beskytte dine øjne mod UV-stråler. Når disse behandlinger er beskadiget, vil dine briller højst sandsynligt ikke kunne korrigere dit syn, og de vil se uklare, udtværet eller uklare ud, uanset hvor godt du rengør dem.

Kan du bruge bagepulver til at fjerne ridser fra dine briller eller solbriller?

Ligesom med tandpasta vil vores optikere aldrig anbefale at bruge bagepulver på dine ridsede linser, da det sandsynligvis vil forårsage endnu mere skade..

Hvorfor? Hvis du bruger bagepulver, kan det deformere dine linser og fjerne vigtige overfladebehandlinger på linserne. Som følge af den beskadigede linses overflade vil dine briller ikke længere fungere, som de skal. Når overfladen er beskadiget, kan linserne blive uigennemsigtige eller uklare, hvilket yderligere skader dit syn..

Hvis du bruger solbriller, vil bagepulver beskadige de farver og belægninger, der beskytter dine øjne mod UV-stråling.

Med andre ord kan hjemmemidler virke som en hurtig løsning. Men i det lange løb bringer de dine briller i fare for at blive permanent beskadiget. Derfor er det bedst at besøge din optiker for at få ridserne på dine briller eller solbriller kontrolleret af en professionel.

Hvad med produkter til ætsning af glas til fjernelse af ridsede belægninger?

Briller og solbriller er normalt belagt med en eller anden form for overfladebehandling på linserne, enten for at polarisere dem, for at beskytte dem mod lette ridser eller for at reflektere dem. Disse belægninger bliver ofte beskadiget af ridser, men glasset nedenunder er intakt.

Visse produkter, der anvendes til ætsning af glas, kan derfor anvendes på brilleglas for at fjerne disse belægninger fuldstændigt uden at beskadige plastlinserne, ikke glaslinserne.

Bemærk, at linser af glas vil blive fuldstændig ødelagt af disse produkter og vil ikke længere kunne yde visse funktioner i forbindelse med belægningerne, f.eks. polarisering!

Hvad gør man så med ridsede briller?

Når du opdager en lille ridse på dine briller, som ikke påvirker dit syn, anbefaler vi, at du lader den være. Det er bedst at tage skridt til forebygge yderligere ridser, så dine briller bliver passet godt på i fremtiden.

Sådan undgår du ridser på linser

Der er flere ting, du kan gøre fra det øjeblik, du køber dine briller, for at undgå ridser på linserne. En omhyggelig og regelmæssig rengøring er f.eks. afgørende for at undgå ridser.

Gør det først:Før du besøger en optiker eller anvender en overfladebehandling, skal du rengøre dine briller omhyggeligt med en mikrofiberklud, der er egnet til briller. Brug et minimalt tryk og brilleglasrens.

Generelt bør du følge disse 3 trin, hvis du vil undgå ridser på dine linser:

  • Brug et beskyttende, stift etui med blødt indenfor, når du ikke har dine briller på
  • Tag fat i dine briller ved brillestængerne og ikke ved glassene for at mindske risikoen for at ridse dem ved et uheld
  • Brug en blød mikrofiberklud og en specialiseret linserengøringsopløsning

Vores tip: Glaslinser er mere ridsefaste end linser af plast ( polycarbonat). De er hårdere og mindre udsat for ridser. Glaslinser er lidt tungere end moderne polycarbonatlinser, men hvis du er bekymret for ridser, bør glas være dit valg.

Hvornår er det tilrådeligt at købe nye briller?

I nogle tilfælde er der dog ingen vej uden om nye briller. Overvej at købe et nyt par, hvis dine linser:

  • give synsforstyrrelser
  • forstyrrer dit udsyn
  • giver hovedpineØnsker du mere information om brilleglas og de nyeste trends inden for briller?

Læs den Lentiamo brille guide!