Sommer solbriller på udsalg!

Login

Fotofobi

Fotofobi er et symptom på unormal intolerance overfor visuel opfattelse af lys. Som et medicinsk symptom er fotofobi ikke en syg frygt eller fobi, men oplevelse af ubehag eller smerte i øjnene på grund af udsættelse for lys eller ved tilstedeværelse af faktisk, fysisk følsomhed i øjnene. Patienter kan udvikle fotofobi som følge af adskillige forskellige medicinske tilstande som er relateret til øjnene eller nervesystemet. Fotofobi kan forårsages af en forhøjet reaktion på lys, som starter på et hvilket som helst trin i synsystemet, såsom:

  • For meget lys som kommer ind i øjet. Der kan komme for meget lys ind i øjet hvis det er skadet. Det ses ved f.eks. hornhinde slid og nethinde skade, eller hvis dets pupil(er) ikke er i stand til at snøre normalt. (Det er en skade på den okulære motornerve).

Grundet albinisme gør manglen på pigment i den farvede del af øjnene (iris) noget gennemsigtig. Det betyder at iris ikke kan blokere lys fuldkomment fra at komme ind i øjet.

  • Overstimulation af fotoreceptorer i nethinden.

De mest almindelige årsager omfatter migræne, hovedpine, grå stær, mild traumatisk hjerneskade (Mild Traumatic Brain Injury- MTBI), eller alvorlige oftalmologiske sygdomme, såsom uveitis eller hornhinde slid.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes