Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Strabismus (Skelen)

Squinting eyes

Skelen, også kaldet skrællende, beskriver en tilstand, hvor øjnene ikke retter hinanden korrekt, når man ser på et objekt.

Kontaktlinser and briller kan korrigere skelen, men det er nødvendigt at vide, hvilken type skelen det er. En øjenlæge eller optiker kan finde ud af, hvilken form for belastning du har i en omfattende øjenundersøgelse.

Læs vores medicinske kommentar om skelen, forklaret af øjenlæge Dr. Maja Mineva.

Den medicinske forklaring af skelen

Skelen er en sygdom, hvor den visuelle akse i et af øjnene afviger fra det faste objekt. I denne tilstand er binocular vision stærkt forringet.

Øjeboldens bevægelser er lavet af seks torsionsmuskler. For at koordinere blikretningen korrekt, alle torsionsmuskler skal arbejde i fuld synkroni. Forskellige faktorer – genetiske, brydningsanomalier, anatomiske ændringer i kredsløbene, ændringer i muskler og ledbånd – kan alle forårsage en mangel på harmonisk handling mellem musklerne, der driver øjet.

Afhængig af retning for afledning af øjet, kan skelen være:

  • Konvergent (skelen konvergens, esotropia) – øjet afviger indad
  • Divergerende (skelen divergens, eksotropi) – øjet ledes udad.

Algoritmen til diagnosticering af børn med mistanke om belastning inkluderer at tage en historie fra deres forældre, undersøger synsskarphed, øjenkuglens bevægelser, øjens opacitet, måling af afvigelsesvinklen, prismetest og mere. Behandlingen af strabismus udvikler sig og gennemgår forskellige perioder.

Den aktuelle tendenser kræver en bruger tilgang, der kombinerer konservativ (optical and pleopic treatment) og operative metoder. Formålet med optisk korrektion (briller eller kontaktlinser) er at forbedre klarheden i opfattede billeder.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes