Sommer solbriller på udsalg!

Login

Diabetisk retinopati

Diabetic Retinopathy


Diabetisk retinopati er en komplikation af diabetes, der påvirker øjnene. Det er forårsaget af skade på blodkar i det lysfølsomme væv bag øjet nethinden. Diabetisk retinopati, giver måske ikke nogle umiddelbare visuelle forstyrrelser, men over tid kan det udvikle sig til en alvorlig sygdom..

vi spurgte Øjenlæge Dr Maya Mineva om hun kunne forklare den diabetiske komplikaton til os, og illustrere hvordan vi kan behandle alvorlig øjensygdom.Hvad er diabetes og diabetisk retinopati?

Dr Mineva explains the symptoms of diabetes below:

Diabetes er en endokrin udvekslingsforstyrrelse, der påvirker flere forskellige stofskifte – et vigtigt træk er vedvarende hyperglykæmi med et højt patogent niveau, absolut eller relativ insulinmangel, med vaskulære skader, der fører til høj sygelighed og død.

Hun nævner også flere årsager til den udbredte sygdom: dårlig ernæring, mangel på fysisk aktivitet, stress og arvelige faktorer er de vigtigste årsager til diabetes, hvor den menneskelige krop ikke er i stand til at producere insulin.

Ved at påvirke alle blodkar forårsager diabetes flere organskader, inklusive øjenforringelse. Den mest alvorlige visuelle lidelse forårsaget af diabetes er diabetisk retinopati, hvilket er

en af de største årsager til blindhed.Det udvikler sig på forskellige niveauer og forringer synet permanent på forskellige måder.

Can diabetic retinopathy be cured?

I dets mildere form, kendt som ikke-proliferativ diabetisk retinopati, kan det helbredes med laserterapi og medikamentel behandling i ambulant miljø.

Muligheden for at handle på forekomsten af komplikationer forårsaget af mere alvorlig proliferativ form for diabetisk retinopati er gennem glasagtig kirurgi.

Hvad kan vi gøre for at beskytte os mod diabetisk retinopati?

Skaden på øjets fundus er ikke synlig eller genkendelig af patienten. For at forhindre alvorlige komplikationer er et besøg hos øjenlægen nødvendigt mindst en gang om året. Diagnostik af diabetisk retinopati kræver fluoresceinangiografi (FA) og optisk kohærens tomografi (OLT), ud over standardøjeundersøgelse – synsskarphed, anterior segment biomikroskopi og en undersøgelse af de udvidede pupiller.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Andre begreber som begynder med D