Sommer solbriller på udsalg!

Login

Find de perfekte briller med de korrekte brille linser

Brille linser
 

Du har fået lavet en syns test, du skal have dine briller på recept foran dig og du endelig klar til at bestille dine nye briller? Der er et par ting at overveje.

Ligesom kraften i linsen spiller rammen en vigtig rolle i komfort og syn, så gør brilleglasene det også. Og der er en hel række forskellige variationer af dem. Men rolig, Lentiamo brille Guide hjælper dig med at forstå de forskellige typer linser og i sidste ende være en stor hjælp til at vælge dine linser!

 

Hvilke typer brille linser er der?

Briller er et komplekst visuelt hjælpemiddel, der består af forskellige komponenter. Den vigtigste er linsen. Når alt kommer til alt er det i sidste ende den faktor, der afgør, om du er tilfreds med dine briller eller ej.

Se på de forskellige typer, materialer og belægninger på vores brille linser!

 
Nærsynet eller langsynet linser

 

Nærsynet eller langsynet linser

Nærsynet eller langsynet linser den mest almindelige type receptlinser. De giver en enkelt synsfelt, eller en enkelt styrke, på tværs af hele linsen for at korrigere Nærsynethed (myopi), langsynethed (hyperopi) og astigmatisme.

Nærsynet eller langsynet linser er tilgængelig for enten til at læse eller distance syn.

 
Bifokal linser

 

Bifokal

Nogle mennesker har brug for briller til både læsning og afstand. I stedet for at have separate enkeltsyns briller til hver applikation kan bifokal være en mere behagelig mulighed.

Bifokal linser er delt med en synlig linje: et større område for afstands syn med et mindre segment til læsning.

Førstegangsbrugere af bifokal linser kan have brug for lidt tid til at vænne sig til disse linser. Dette skyldes primært, at du skal lære at flytte dine øjne mellem afstanden og linsens rækkevidde.

Du bør vide, at bifokal linser er en ældre type brilleglas. I dag bruger optikere normalt progressiv linser.

 
Bifokal linser

 

Progressiv linser

Forskellen mellem bifokal og progressiv er, at der ikke er nogen synlig linje mellem de enkelte syns områder. De har et sømløs, usynlig design, hvor effekten ændres „gradvist“ på tværs af hele objektivet. Også progressiv linser er mere behagelige at have på end bifokal linser.

Det primære syns område i en progressiv linse er for afstand, med et område i bunden af linsen for nær syn eller læsning og et område for mellemliggende syn i midten.

Således progressiv linser kombinere tre recepter i et par briller. Det giver dig mulighed for at udføre nær arbejde (f.eks. Læse en bog), arbejde på mellemafstand (f.eks. Tjekke et websted på en computer) eller se på afstand (f.eks. Køre) uden at skulle skifte briller. Med progressiv linser er du således i stand til at se klart på enhver afstand. De kaldes undertiden multifokal brilleglas.

 
Ikke-receptpligtige linser

 

Ikke-receptpligtige linser

For dem, der kun køber briller af mode årsager, tilbyder vi briller med klare linser. Disse linser har ingen kraft og bæres kun af æstetiske grunde. I Lentiamo-e-shoppen kan du nemt tilføje klare linser til din valgte ramme i det første trin i købs processen. Du kan også få et blåt lys filter på din linse for at give ekstra beskyttelse til dine moderigtige briller (læs om „Blue Cut“ -filteret nedenfor).

 

Med dette har vi opsummeret de tre vigtigste typer brilleglas. Men hvilke andre faktorer spiller en rolle i valget af den bedste linse? Okay, linsematerialet.

 

Hvilke linsematerialer er de bedste?

CR-39 lenses

Et meget populært og meget brugt objektivmateriale er CR-39, en speciel plastik.

CR-39 linser ordineres ofte for deres komfort, holdbarhed og slagfasthed. Dette lette materiale har fremragende optik og er bedst egnet til milde recepter.

Polycarbonate linser

Polycarbonate en plast, der er lettere og mere slagfast end CR-39,hvilket gør det til et foretrukket materiale til børns solbriller og sikkerheds- og sports briller. Polycarbonate linser tilbyder 100% UV beskyttelse.

dag er der dog et nyere og lettere objektivmateriale med lignende slagegenskaber som Polycarbonate. Det hedder Trivex®.

Trivex® linser

Trivex-linser er lette og stødsikre, og de tilbyder 100% UV-beskyttelse . Trivex-linser giver også skarpere centralt og perifert syn end andre plastlinser. Hos Lentiamo kan vi producere dine briller med enten Trivex, CR-39 eller High index linser.

 

High index linser

Linseindekset er et tal, der beskriver, hvor tykke eller tynde dine linser er. Jo højere et linses indeks er, jo tyndere er linsen. Jo tyndere linsen er, jo lettere er dine linser og jo mere UV-beskyttelse giver de. Du kan finde de forskellige indekser under navnene MR 8 (1,60) – High-index, MR 10 (1, 67) – High index og MR 174 (1,74) – High index.

Tyndere linser er også mere stilfulde og kan rumme mange slags syns behov, inklusive højere recepter.

Følgende tabel viser de mest almindelige indekser og deres respektive UV-beskyttelse i nanometer. For at lære mere om UV 400 filter, Venligst klik her.

  • 1.5 „low-index“ (CR-39) – UV 380 nm
  • 1.53 Trivex – UV 400 nm
  • 1.59 Polycarbonate – UV 400 nm
  • 1.6 High-index MR 8 – UV 400 nm
  • 1.67 MR 10 High-index – UV 400 nm

Bemærk, at Polycarbonate- og MR 174-linser kun kan købes i vores optikbutik i Prag, Tjekkiet.


 

Se nu på egenskaberne af CR-39, MR (1.60; 1.67; 1.74) og Trivex® brilleglas og indeks numre:

 
  CR-39 MR (1.60; 1.67; 1.74) Trivex®
Optisk ydeevne Meget god God Fremragene
Tyndhed Standard Ekstrem tynd Meget tynd
UV filter God Fremragene Fremragene
Styrke og holdbarhed God Meget god Fremragene

 

 

Nu hvor du har lært de bedste glasmaterialer at kende, vil vi gerne vise dig de forskellige typer belægninger og forbedringer .

 

 

 

Hvilken linsebelægning er bedst egnet til dine briller?

UV belægning

Du vil se godt og i mellemtiden beskytte dine øjne mod sollys? Intet problem med UV-beskyttende belægning på dine receptbriller . På Lentiamo kan du få en Blå Cut UV420 nm-belægning på din CR-39-linse. Dette giver dig fremragende UV 420-beskyttelse.

Anti-reflex belægning

På Lentiamo kan du bestille en speciel anti-refleksbelægning til dine briller gratis . Det anti reflekterende lag med hård belægning forhindrer uønsket blænding og ridser. Det giver også grundlæggende beskyttelse mod vand og snavs.

Superhydrophobic belægning

Derudover tilbyder vi den såkaldte Superhydrophobic belægning med anti-refleks og anti-ridse egenskaber . Det tilbyder vand- og snavs afvisende finish i høj kvalitet. Desuden bliver plejen af brilleglasene meget lettere.

Computer „Blå Cut“ filter

Særlig beskyttelse ydes også afComputer „Blå Cut“ filter.Det blokerer skadeligt blåt lys, der udsendes af forskellige skærme. Disse kan have alvorlige konsekvenser for dine øjne, din søvnkvalitet og dit velbefindende. Blå Cut-filteret med UV 420 nm giver også refleksions- og ridsebeskyttelse, hydrofob behandling og et UV 420-filter.

Hvis du vil købe et moderigtigt par computerglas, der kun indeholder et blåt lys filter, skal du tjekke Meller skærmbriller.

Anti-dug belægning

Hvis du vil have et anti-dug belægning på dine brilleglas, kan Lentiamo bestille en belægning fra Essilor-firmaet. Det kaldes Optifog® . Derudover kan du købe anti-dug gel og anvende den på dine linser selv.

Anti-dug belægning kan anvendes på linser af plast, polycarbonat og andre briller. Bemærk dog, at belægning mod tåge kun kan købes i vores optikbutik i Prag, Tjekkiet.


 

Læs mere

Stil råd og tip til vælge de rigtige solbriller and briller.