Sommer solbriller på udsalg!

Login

Hvad er Myopi, og hvordan man behandler det?

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 30. nov. 2019. Skrevet afLentiamo

Alle former for syns nedsættelse er ubehagelige og begrænsende. Med hjælp af kontaktlinser og briller, kan du håndtere de fleste af dine aktiviteter i hverdagen uden problemer.

Som en del af en serie om de forskellige typer visuelle tilstand, Lentiamo ønsker at informere dig om funktions nedsættelse som f.eks langsynethed (hyperopi), presbyopia and astigmatism.

I dag fokuserer vi på myopi, også kendt som kortsigtethed.

 

Hvad er myopi??

 

Hvis du ser objekter tæt på skarpt og du har ikke problemer med at læse små bogstaver, men ser ting sløret på afstand, du er sandsynligvis kortsynet. Dine øjne lider af en kaldet tilstand – myopi.

Myopi er den mest almindelige årsag til synsproblemer hos mennesker under 40 år.

Det er en almindelig synsnedsættelse, hvor genstande i nærheden kan ses tydeligt, men genstande i afstand er sløret. Det opstår, når formen på dit øje forårsagerlysstråler for at bøje (bryde) forkert og fokusbilleder foran retina i stedet for på retina.

Myopi kan udvikle sig mere eller mindre gradvist og forværres ofte i barndommen og ungdomsårene. Det har også en tendens til at blive arvet.
 

Normal vision

Myopia

Myopi

Myopia

Korrektion

Myopia correction with contact lenses

 

Hvad er symptomerne på myopi?

Symptomerne inkluderer sløret syn, når man ser på fjerne objekter, behovet for at skvise eller delvis lukke øjenlågene for at se mere tydeligt, og til sidst kan hovedpine være forårsaget af trætte øjne.

Imidlertid opdages nærsynethed ofte først i barndommen. Hvis du undrer dig over, om dit barn lider af nærsynthed, skal du være opmærksom på nedenstående symptomer. Hvis dit barn:

 • persistently squints
 • har brug for at sidde tættere på tv'et eller skal placeres foran i klasseværelset i skolen
 • kan ikke registrere eksterne objekter
 • blinker overdreven
 • gnider hende eller hans øjne ofte

hun eller han kunne være kortsynet.
 

Note: Hvis du opdager nogen af ​​disse symptomer hos dit barn, kontakt venligst en øjenlæge eller en optiker for at lave en øjetest. De finder passende kontaktlinser eller briller til dit barn.
 

Hvad forårsager myopi?

Myopi opstår, når øjeæblet er for langt og ikke understøtter fokuskraften i hornhinden og linsen. Således fokuserer lysstrålerne på et punkt foran nethinden og ikke direkte på dens overflade.

Myopi kan også være forårsaget af, at hornhinden og / eller linsen er for buet til længden af øjeæblet. I nogle tilfælde er nærsynethed forårsaget af en kombination af disse faktorer.
 

Find passende kontaktlinser til myopi/nærsynethed

 

 

 

 

Hvordan behandles myopi

Du kan korrigere nærsynethed med kontaktlinser, briller eller refraktiv kirurgi.

Kontaktlinser giver optimal synsskarphed, selv med svær nærsynethed.Efter at øjet og din hornhindeoverflades brydningsevne er blevet målt, din øjenlæge eller optiker vælger den passende kontaktlinse til dit øje fra forskellige typer af kontaktlinser for at rette det. Hvis du følger linsernes plejeanvisning og regelmæssigt kontrolbesøg, kan du bære kontaktlinser i lang tid uden problemer.

Konkave kontaktlinser er den bedste måde at behandle myopi. De arbejder ved at bøje lysstrålerne lidt udad, så de kan koncentrere sig længere tilbage på retina. Recepter til konkave kontaktlinser har et minustegn foran nummeret. Jo længere væk tallet er fra nul, jo højere er den angivne korrektion.
 

Besøg din optiker eller øjenlæge for at tage en øjetest og bestil kontaktlinser på Lentiamo!

 

 

 

 

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

  Ingen spørgsmål

  * Skal udfyldes

  Bedst sælgende produkter