Login

Hvad er Presbyopia? Hvordan behandles det?

Jakub Odcházel

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, Leder for optikere, on 30-11-2019. Skrevet afLentiamo

Alle former for synsnedsættelse er ubehagelige og medfører begrænsninger i bevægelsesfriheden for dem, der er berørt af dem. Med hjælp af kontaktlinser and glasses, people with visual impairment can master most of their daily routine without problems.

Som en del af en serie om de forskellige typer visuelle forhold, Lentiamo ønsker at informere dig om værdiforringelser som f.eks kortsynet(myopi), langsynethed (hyperopi) and astigmatism.

I dag fokuserer vi på presbyopi, også kendt som alders relateret synsnedsættelse.


Hvad er presbyopi?

Presbyopia er en aldersrelateret øjetilstand, der gør det vanskeligere at se nære objekter. Det forekommer normalt fra en alder af 40.

Årsagen til dette er, at øjet mister sin elasticitet, hvilket gør det vanskeligt at fokusere på tæt afstand. Desværre er der ingen kur mod presbyopi. Med enkle hjælpemidler som multifokale linser, presbyopia kan kompenseres kraftigt for at reducere eller endda helt tabet af skarphed.

Find multifokale kontaktlinser her


Hvad er symptomerne på presbyopi?

Det allerførste symptom, der opstår, er behovet for at flytte læsestof længere væk fra øjnene for at være i stand til at fokusere. Aktiviteter såsom syning, læsning af småskrifter eller skræddersyning kan føre til belastning i øjnene, hvis de fortsættes over en lang periode, vil det resultere en hovedpine.

Andre almindelige symptomer er svimmelhed og træthed efter læsning eller efter enhver aktivitet, hvor du har brug for at koncentrere dig.

Hvad forårsager presbyopi?

Presbyopia er normalt forbundet med stigende alder, og det udvikler sig ofte gradvist og bliver værre med tiden.

Presbyopia er ikke forårsaget af formen på øjeæblet, hvilket er årsagen til andre svækkelser såsom nærsynethed og langsynethed.

Det er forårsaget af linsens fortykning og reducerede fleksibilitet, så det ikke længere kan fokusere korrekt på nærbilleder. Det lys, der modtages fra hornhinden, afbøjes ikke til nethinden, men bag det, hvilket resulterer slørede billeder og forårsager øjenbelastning, da linsen prøver at fokusere mere effektivt. Ændringer i musklerne omkring linsen kan også bidrage til denne tilstand.

Hvordan kan du behandle presbyopi?

Besøg blot din øjenlæge eller optiker for at tage en øjetest. Når du er blevet diagnosticeret med presbyopi, vil de tilbyde dig forskellige behandlingsmuligheder. multifokale linser er det bedste valg for at kompensere for denne form for visionstab.

Note:

Presbyopia kan også forbindes med andre synsdefekter, såsom nærsynthed (nærsynethed), langsynethed (hyperopia) eller astigmatisme.

Besøge din øjenlæge for at tage en øjetest!

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter