Sommer solbriller på udsalg!

Login

Hvad er Hyperopi? Symptomerne, årsagerne og behandlingen.

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 26. nov. 2019. Skrevet afLentiamo

Alle former for syns nedsættelse er ubehagelige og begrænsende.Med hjælp af kontaktlinser og briller, men du kan administrere de fleste af dine hverdagslige aktiviteter uden problemer.

Som en del af en serie om de forskellige typer af visuelle tilstand, Lentiamo vil informere dig om funktions nedsættelse som kortsynet (myopia) , presbyopia and astigmatism.

Med denne artikel vil vi informere dig om hyperopi, også kendt som langsynethed.

Hvad er hyperopi?

Mennesker med hyperopi kan have synsproblemer i alle afstande på grund af forskellige faktorer som alder, dioptres og bolig (in) evne.

Hyperopia, også kaldet langsynethed, er en medfødt brydningsfejl. Hvis du er under 30 år gammel, langsynt og har en lav dioptreværdi, du kan sandsynligvis se godt på alle afstande. Hvis langsynethed ikke korrigeres, du kan se godt, men du overbelaster musklerne i dine øjne, hvilket kan føre til træthed eller andre meget almindelige asthenopiske symptomer såsom hovedpine, øjensmerter, sløret syn eller endda svimmelhed. Med langvarig, ukorrigeret hyperopi, evnen til at se godt op til en bestemt afstand falder markant over tid.

Mennesker med højere dioptries ser dårligt til både langt og nær afstand. Øjeblikkelig hjælp kan ydes ved at bære briller, kontaktlinser.

Find kontaktlinser til hyperopi

Hvad er symptomerne på hyperopi?

Hvis dine øjne har hyperopi, kan du lide af:

 • problemer med at fokusere på nærliggende genstande
 • hovedpine
 • sløret syn
 • øjenbelastning
 • træthed efter læsning

Hvad forårsager hyperopi?

Når dine øjne har hyperopi, fokuserer lysstrålene ikke, som de burde. Normalt hornhinde, det klare ydre lag af dit øje og linse fokuserer på billeder direkte på overfladen af din retina, der går sammen bagpå øjet..

Hvis dit øje er for kort, eller styrken til at fokusere er for svag, ender billedet på det forkerte sted bag nethinden.Det er det, der får tingene i nærheden til at se slørede ud.
 

Normal vision

Hyperopia

Hyperopi

Hyperopia

Korrektion

Korrektion af hyperopi med kontaktlinser

Hvordan kan du behandle hyperopi?

Alt hvad der kræves for at diagnosticere hyperopi er en øjetest, der let udføres af din øjenlæge eller optiker. Kontaktlinser, briller eller refraktiv kirurgi kan korrigere dit syn.

Ved hyperopi har den recept, som din øjenlæge eller optiker giver dig, et positivt tal, f.eks. +3,00.Jo højere antal, desto stærkere er øjet og de krævede linser.

Besøg din optiker eller øjenlæge for at tage en øjetest og bestil dine briller på Lentiamo!

 

 

 

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

  Ingen spørgsmål

  * Skal udfyldes

  Bedst sælgende produkter