Sommer solbriller på udsalg!

Login

Børn og kontaktlinser

Kan børn bruge kontaktlinser?Hvor gamle skal de være? Er dagslinser de mest egnedeeller er der en anden slags?Vi får flere og flere spørgsmål om emnet „børn og kontaktlinser“. Derfor har vi lavet en kort guide for at kunne guide dig igennem kontaktlinseuniverset og børn. Vi håber, at den vil være til nytte.

Hvorfor vælge kontaktlinser i stedet for briller til børn?

############################# Barnet vil se godt i hele synsfeltet, da linserne sidder direkte på øjet. Modsat briller er kontktlinser ikke i vejen når man bevæger sig rundt.Hvis du har et mere livligt barn, så ved du hvor svært det er at undgå at brillerne går i stykker- i hvertfald i et par uger. The kid will see well in the whole field of vision because the contact sits directly on the eye. Kontaktlinser booster også selvsikkerheden og at kunne acceptere sig selv. Ifølge en undersøgelse har 80% af teenagerne fortalt deres forældre at de havde det betydeligt bedre med sig selv efter at skifte fra briller til kontaktlinser. Kontaktlinser er også billigere. Hvis du taber dem, kan du bare tage et nyt par ud af æsken.Hvis du taber eller ødelægger dine briller, (hvilket ikke er ualmindeligt hos børn), er det dyrere at erstatte dem.

Fra hvilken alder kan børn begynde at bruge kontaktlinser?

############################# Der findes ingen „lavest egnede alder for at bruge kontktlinser“. Det vigtigste er, at barnet kan håndtere linserne selv. Erfaringen viser, at selv 8-årige kan håndtere kontaktlinse pleje.Men hvert barn er forskelligt, og en individuel tilgang er altafgørende.Det interessante er, at hvis dine børn tager idéen med kontaktlinser til sig, så er de som regel mere ansvarlige med plejen end voksne er. De følger den anbefalede tid for hvornår de skal renses, og bruger dem ikke længere end de skal.

Hvad skal du være forsigtig med?

############################# Det er vigtigt, at barnet, (med hjælp fra en specialist), lærer at påsætte linserne korrekt fra begyndelsen. Hvis de ikke lærer det, vil det være næsten umuligt at ændre dårlige vaner i voksenlivet.

Hvilke slags linser er egnede til børn?

############################# Til at begynde med anbefsler vi dagslinser. Barnet påfører dem om morgenen, og smider demud om aftenen uden at rengøre dem.Når de har vænnet sig til hele processen kan du erstatte denne type med 14– dages linser- 14-dages intervallet er ideelt til børns øjne.

Har du et spørgsmål?Skriv det i kommentarfeltet. Vi vil besvare alle dine spørgsmål.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter