Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Sådan fjerner du en fastsiddende linse fra dit øje

Du har altså et problem, fordi du har brugt dine kontaktlinser længere tid end du burde have gjort. Vi forstår det godt. Bare rolig, det er noget, som mange af os har været igennem, og løsningen er enklere, end det måske ser ud til. Du er kommet til det rette sted for at finde ud af, hvordan du fjerner en fastsiddende kontaktlinse, der ikke vil komme ud. Læs videre i dette indlæg, som vi hos Lentiamo har udarbejdet til dig!

Vi er den førende onlineoptiker i sektoren, så det er ikke første gang, at en af vores kunder har haft brug for vores hjælp til at løse en ubehagelig situation som denne. Ved at følge vores råd og altid have de rigtige produkter ved hånden sikrer du, at dette forbliver blot en anekdote og ikke sker igen. Hvad gør man, hvis kontaktlinsen ikke kommer ud, når den sidder fast i øjet?

Bevar roen. Kontaktlinsen vil ikke blive siddende i dit øje for evigt. Tag en dyb indånding, og følg nedenstående trin for at lære, hvordan du fjerner en fastsiddende linse, der ikke kan komme ud.

  • Først skal du vaske dine hænder grundigt og stille dig foran et spejl med tilstrækkelig belysning, så du kan se dit øje ordentligt.
  • Prøv at lokalisere kontaktlinsen i øjet ved at blinke konstant og forsøge at flytte den mod midten med pegefingeren.
  • Hvis kontaktlinsen sidder fast, er den sandsynligvis tørret ud, og det er derfor, at den var svær at trække af øjet. For at smøre øjet igen og gøre processen nemmere og mere behagelig kan du bruge kunstige tårer eller øjendråber for at smøre øjet igen.
  • Når dit øje og dine linser er tilstrækkeligt fugtet, er det tid til at bruge det mest grundlæggende trick til at fjerne kontaktlinser, som vi alle lærer i de første dage, hvor vi har kontaktlinser på: Klem dem forsigtigt med fingerspidserne, så de ikke går i stykker.

Putting in eye drops

Og det er det! Som du kan se, er det ikke så kompliceret at fjerne en fastsiddende kontaktlinse, der ikke vil komme ud, som du måske først troede. Det vigtigste er at forstå, at det er en ret almindelig situation, at mange mennesker har været igennem det, og at løsningen primært er at lade være med at blive nervøs.

Tag de nødvendige forholdsregler for at undgå fastsiddende linser

Som ordsproget siger: "Forebyggelse er bedre end helbredelse". Når du begynder at bære kontaktlinser, er det normalt at være meget forsigtig med dine vaner med kontaktlinser, men nogle gange sker det, at du af og til begår en fejl. Det kan ske, at du lader dem sidde i, når du går i seng, uden at du opdager det, at du bruger dem længere tid, end du havde tænkt dig, eller at du er længere væk hjemmefra end planlagt.

Efter et stykke tid tager du måske også visse trin i din plejerutine for givet. Det er let at se, hvordan et af disse scenarier kan opstå.

Hvad kan du gøre for at undgå at bekymre dig om, hvordan du fjerner en fastsiddende kontaktlinse? Hav altid det rigtige tilbehør ved hånden. En lille flaske med øjendråber, opløsning og kontaktlinseetuier fylder ikke meget. Det er også bedst at få indarbejdet en bæreplan, så du ved, hvad der fungerer bedst for dig og dine prioriteter.

Pas godt på dine øjne for at undgå øjenskader

Glem ikke, at øjnene er et af de mest følsomme områder af kroppen og fortjener særlig opmærksomhed, især når du bruger produkter, der kommer i direkte kontakt med dem.

Hvis du bruger dine kontaktlinser uansvarligt, betyder det ikke kun, at du skal lede efter løsninger på problemer som f.eks. at fjerne en fastsiddende kontaktlinse, men det betyder også, at du let kan få øjenskader, f.eks. skader på hornhinden, irritation og mange andre skader. Hvis skaderne opstår på et tilbagevendende grundlag, vil de kræve opmærksomhed fra en specialist.

Hvis jeg ikke kan fjerne en fastsiddende kontaktlinse, skal en optiker så fjerne den?

Du behøver ikke at besøge din almindelige optiker for at fjerne en fastsiddende kontaktlinse. Som vi har forklaret, kan du fjerne kontaktlinsen uden større komplikationer, hvis du kan bevare roen og følge de trin, der er angivet i begyndelsen af artiklen.

Men hvis den har siddet fast i mange timer og er tørret meget, kan linsen gå i stykker, og et fragment kan forblive i øjet. Dette vil gøre det vanskeligt at fjerne fragmentet.

Hvis det sker for dig, er det bedst, at du overlader det til din betroede specialist, da det kun vil gøre situationen værre, hvis du fortsætter med at røre ved øjet. Hos Lentiamo forstår vi, at det kan være ubehageligt og irriterende, men du bør få det ordnet i stedet for at udsætte dig selv for en af de førnævnte skader ved at forsøge at tvinge det ud. Woman trying to remove stuck contact lens

Har du brug for et par nye kontaktlinser eller tilbehør? Køb dem online hos Lentiamo

Vi håber, at dette indlæg om, hvordan man fjerner en fastsiddende kontaktlinse, der ikke vil komme ud, har været nyttigt, og at du vil kunne undgå det i fremtiden. Har du brug for noget tilbehør for at forhindre, at dette sker igen? Lentiamo er din betroede onlineoptiker.

På vores hjemmeside finder du et bredt udvalg af produkter til at passe på dine øjne. Du kan købe dem hjemmefra og op til 50 % billigere end hos almindelige optikere. Du skal blot tilføje din recept på briller eller kontaktlinser, og du vil kunne nyde godt af dine nye linser i løbet af få dage.

Derudover får du gratis fragt ved bestillinger over 600 dk. Benyt denne mulighed for at købe alt det, du har brug for, med maksimale besparelser. Vi samarbejder med førende mærker i branchen, så kvaliteten er aldrig på kompromis på noget tidspunkt. Vi håber, at vi kan hjælpe dig!

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter