Sommer solbriller på udsalg!

Login

De bedste solbriller til cykling i 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 12. jun. 2023. Skrevet afLentiamo

Indhold

Uanset om du cykler gennem byen eller tager en afslappende tur på landet, er cykelsolbriller et must. Solbriller er uundværlige for at øge synsstyrken og beskytte dine øjne mod skadelige UV-stråler, vind og snavs. Det rigtige par vil gøre din cykeltur mere behagelig og holde dig sikker på vejen.

For at hjælpe dig med at vælge de bedste cykelsolbriller har vores brilleeksperter hos Lentiamo listet vigtige nøglefunktioner. Du kan også læse vores svar på nogle ofte stillede spørgsmål om cykelsolbriller for at hjælpe dig med at finde dit yndlingspar!

Nøgletræk ved de bedste cykelsolbriller

blå spejlsolbriller på cykelhjelm med cykel

UV Protection

Cébé S´TRACK 2.0 L CBS205

Mærket på billedet ovenfor: Cébé

Veje, biler og andre overflader kan reflektere en stor mængde lys tilbage i dine øjne. Det kan forårsage skelen og nedsat syn. Ikke alene er lysreduktion vigtig, høj UV-beskyttelse er en afgørende del af alle cykelsolbriller, så du kan beskytte dine øjne mod skader. Cykelsolbriller skal som minimum tilbyde beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler.

Pasform og komfort

Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Mærket på billedet ovenfor: Smith

Cykelsolbriller skal sidde tæt og må ikke glide, klemme eller falde af. Den overordnede form og muligheden for justering er vigtige faktorer at overveje. Et justerbart næsestykke fungerer godt til en tæt og behagelig pasform. At finde den rigtige størrelse stel kan også afgøre dine solbrillers komfort og ydeevne.

Professionelt tip: Lentiamo optometrist Eliška anbefaler en aerodynamisk form til cyklister, når hastigheden er vigtig. En aerodynamisk form har også en anden vigtig funktion - bedre beskyttelse. Da disse stel passer til ansigtets form, beskytter de dine øjne mod solens stråler, udtørrende vind og flyvende snavs.

Linsefarver

Bollé Lightshifter XL Red Matte LIGHTSHIFTER XL

Mærket på billedet ovenfor: Bollé

Ud over UV-beskyttelse påvirker farverne på solbrilleglassene din kørsel. Nogle glas er beregnet til stærkt dagslys, mens andre er specielt designet til at forbedre lysstyrken og klarheden. Her er nogle glasfarver, som er populære blandt cyklister:

 • Røde linser - Røde linser øger synsstyrken med høj farvekontrast til gule vejskilte og trafiklinjer. Røde linser er gode til landevejscykling eller cykling i nærheden af grønne skove.
 • Lilla linser - Lilla linser øger kontrasten, minimerer lysrefleksioner og undertrykker stærke hvide farver.
 • Gule linser - For øget kontrast og dybdeopfattelse på mørkere dage er gule linser de bedste. De giver et skarpt syn i svagt lys og på tågede eller overskyede dage.
 • Brune linser - Brune linser forbedrer kontrasten i både stærkt og skiftende lys. De er også gode til præcis dybdeopfattelse, hvilket er vigtigt i trafikken.
 • Grå linser - Grå linser er alsidige og sikrer ægte farveopfattelse, samtidig med at de reducerer blænding.

Professionelt tip: Lilla eller violette linser er gode til cykling. Lentiamo optometrist Eliška foretrækker lilla linser, da de forbedrer billeddefinitionen og gør det muligt for øjet at spotte potentielle farer på vejen.

Linsetyper og -materialer

Oakley Radar EV Path OO 9208 13 38

Mærket på billedet ovenfor: Oakley

Du kan støde på både regn, solskin og overskyet himmel i løbet af din cykeltur. På grund af denne uforudsigelighed er fotokromiske linser en fantastisk mulighed for cyklister. Fotokromiske linser, også kendt som overgangslinser, tilpasser sig baseret på eksponering for UV-lys. Farven bliver mørkere, når de udsættes for stærkt lys, og vender tilbage til en klar eller lysere tilstand i mørkere tider.

Man bør også overveje, hvilket materiale solbrilleglassene er lavet af. Polycarbonat- eller Trivex-linser anbefales til cykling, da de er lette og brudsikre. Undgå glaslinser til cykling og andre sportsaktiviteter.

Rammer

Under Armour UA HALFTIME 003 KA 99

Mærket på billedet ovenfor: Under Armour

De bedste solbrillestel til landevejscykling er holdbare og kan modstå hverdagens fald og stød. Stellet bør ikke blokere dit synsfelt, så du nemt kan se modkørende trafik eller andre forhindringer. Undgå solbriller med ekstra tykke eller brede stænger, da de kan skabe blinde vinkler i dit perifere synsfelt.

Stil

Bogner 67318 1500 130

Mærket på billedet ovenfor: Bogner

Mange populære cykelbriller er overdimensionerede for ekstra beskyttelse og har et tydeligt atletisk look. Der er også et bredt udvalg af rammeløse modeller eller slankere modeller at vælge imellem. Der er mange farver og modeller, der kan fungere godt til din cykeltur.

Halvindfattede eller rammeløse muligheder fungerer godt, da de giver bedre udsyn fra alle vinkler. Fuldt stel kan give ekstra holdbarhed. Overordnet set er stil vigtigt, men nogle funktioner afhænger af personlige præferencer.

Sidste tanker fra Lentiamo

Det er nemt at finde de rigtige solbriller til din cykeltur, når du ved, hvad du skal kigge efter. Lentiamos optometrister har givet deres råd om cykelsolbriller, så du kan være sikker og komfortabel på vejen. Din cykeloplevelse bliver sjovere, når du finder det rigtige par!

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke solbriller er de bedste til cykling?

De bedste solbriller til cykling er komfortable, giver høj UV-beskyttelse, forbedrer dit syn og holder dig sikker på vejen.

Kig efter justerbare stel eller næsepuder, der giver mulighed for bedre tilpasning og øget komfort. Find linser og farver, der beskytter mod solens skadelige stråler, og som samtidig giver bedre farvekontrast og dybdeopfattelse. Holdbare stel og brudsikre linser vil holde dig mere sikker på korte eller lange ture under alle forhold.

Skal jeg have særlige solbriller til cykling?

Det er vigtigt at finde solbriller, der er designet specielt til cykling. Cykelsolbriller er fremstillet af holdbare materialer med større stænger og linser for at beskytte dine øjne på vejen. Skidt som grus, snavs og andet kan let blive hvirvlet op under din cykeltur.

I modsætning til almindelige solbriller beskytter cykelsolbriller dine øjne på alle sider, mens de modstår stød og forbedrer synet.

Er polariserede solbriller bedre til cykling?

Polariserede solbriller reducerer effektivt blænding og refleksioner, så du ikke skal knibe øjnene sammen og får et bedre syn, så du kan føle dig tryg og sikker. Polarisering kan dog gøre det vanskeligt at aflæse digitale enheder som mobiltelefoner eller navigationssystemer. Da polarisering kan gøre det sværere at se skinnende overflader som olie, is eller vand, er det vigtigt at overveje det miljø, du kører i.

I sidste ende er der fordele og ulemper ved polariserede solbriller til cykling. Overvej nøje, om spejlglas er bedre end polariserede solbriller, hvis dit primære mål er at reducere blænding og refleksioner.

Hvilke solbriller bruger Tour de France-rytterne?

Selvfølgelig kører de fleste professionelle cykelryttere i Tour de France for hold med mærkesponsorer. Rytterne er måske begrænset til ét mærke, men de kan vælge solbriller, der fungerer godt for dem, fra forskellige kollektioner.

For eksempel foretrækker nogle ryttere nyere modeller med specialiserede linseforbedringer som Prizm Road fra Oakley, en teknologi, der er specielt designet til landevejscykling. Nogle andre bemærkelsesværdige sponsorer, der er set på ryttere, inkluderer Smith Optics og Bollé.

Profferne Egan Bernal, Geraint Thomas og Mathieu Van Der Poel - blandt mange andre - er tidligere blevet set i Oakley-modeller som Kato X, Racing Jacket og Sutro.


Læs mere

Er du interesseret i andre sportsgrene? Se flere solbriller til løb og vanring i dag.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

  Ingen spørgsmål

  * Skal udfyldes

  Bedst sælgende produkter