Sommer solbriller på udsalg!

Login

7 grunde til, at du ikke kan se godt med kontaktlinser

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 24. jun. 2022. Skrevet afLentiamo

At købe nye kontaktlinser og holde dem i perfekt stand er hverdagen for alle med synsproblemer. Men pas på! Har du nogensinde haft sløret syn med de linser, du lige har købt? I dette indlæg vil vi forklare årsagerne til, at dette spørgsmål dukker ofte op blandt vores kunder.

Mange gange har vores kunder fortalt os ting som: "Mine øjne fokuserer ikke godt med kontaktlinser" eller "Mit syn er sløret med nye linser". Vi mener, at det er på tide at gøre en ende på alle disse tvivlsspørgsmål, der forhindrer dig i at bruge kontaktlinser komfortabelt.

Har du sløret syn med dine nye kontaktlinser? Dette kan være årsagerne

YDu behøver ikke at bekymre dig, hvis du har sløret syn med dine nye kontaktlinser, da det er noget, der nemt kan løses, og hos Lentiamo giver vi dig de oplysninger, du leder efter. Vi har stor erfaring inden for brillebranchen, og vi er den førende online optiker på markedet, så du kan være sikker på, at du er i gode hænder.

Kontroller, om kontaktlinserne er beskadiget

Som du måske ved, findes der forskellige typer kontaktlinser, ikke kun med hensyn til materiale eller producent, men også med hensyn til den anbefalede brugsfrekvens. Ligesom ethvert andet produkt med en udløbsdato har kontaktlinser også en begrænset brugstid.

Når linserne nærmer sig deres sidste dage, har du så kontrolleret, om de er lidt beskadiget? Hvis det er tilfældet, er det på tide at begynde at bruge et nyt sæt. Dette er noget, der lettere kan ske med månedlige kontaktlinser, kvartalsvise kontaktlinser eller kontaktlinser med forlænget brug.

Hvis du ønsker at finde ud af, om dine kontaktlinser ikke længere fungerer, er det nemt: du kan begynde at opleve sløret syn, tørre øjne og rødme som de vigtigste symptomer. Vi fortæller dig mere om dem nedenfor:

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-1

Undgå for enhver pris at få snavs på dine linser

En af grundene til, at du kan opleve sløret syn med kontaktlinser, er, at du ikke har opbevaret dem i kontaktlinseetuiet og smurt dem med den korrekte kontaktlinseopløsning. Snavs er et af de største problemer for folk, der begynder at bruge kontaktlinser, da manglende viden får dem til ikke at tage de nødvendige forholdsregler for at holde dem rene.

Når det drejer sig om øjensundhed og øjenpleje, må du ikke glemme, at det er et ekstremt følsomt område, så det er vigtigt, at dine linser opbevares i et sikkert område uden mikroorganismer.

Har du sikret dig, at recepten er korrekt?

Det kan virke som en meget grundlæggende fejl, men det er noget, der kan ske, og det kan helt sikkert spille en rolle i forbindelse med sløret syn med kontaktlinser. Normalt er hvert øje forskelligt, så du har brug for en optometrist til at afgøre, hvilken recept der er den rigtige for begge dine øjne.

Du skal måske til kontrol

Du ved det sikkert allerede, men dine synsproblemer kan blive mere udtalte med tiden. Derfor er det absolut nødvendigt at få regelmæssige kontroller, så dine kontaktlinser (og briller, hvis du bruger dem) bliver korrekt tilpasset til dine problemer.

Det anbefales normalt at gøre det en eller to gange om året for at kontrollere, om din situation er den samme, eller om noget har ændret sig. Hvis du løbende bemærker problemer af nogen art, bør du gå så hurtigt som muligt for at få dem bragt til ophør.

Har du sat hver kontaktlinse i det rigtige øje?

Din recept er afgørende, og hvert øje kan have brug for en anden korrektion, så det er vigtigt, at du altid ved, hvilken linse der er den rigtige for hvert øje. På den måde kan du se klart og undgå sløret syn med kontaktlinser.

Hvordan kan du finde ud af, hvilken kontakt der hører til i hvilket øje? Det er nemt! Hvis du har et kontaktlinseetui, vil der stå R (højre) for højre øje og L (venstre) for venstre øje.

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-2

Forebyg tørre øjne og hold dine øjne godt smurte

Tørre øjne er en af hovedårsagerne til, at du kan få sløret syn med dine kontaktlinser, uanset om de er nye, eller om du har haft dem på i et stykke tid. Derudover er fugtpleje også vigtigt for komforten, når du bærer linser. Uden fugt kan kontaktlinser forårsage ubehag eller irritation.

Hvis du har denne form for problem med kontaktlinser regelmæssigt, kan du købe øjendråber for at få en mere behagelig bæreoplevelse.

Forskellige typer problemer: binokulære problemer eller problemer med det mellemliggende syn

Du har måske taget alle de rigtige forholdsregler, men det er også muligt, at du kan få sløret syn med kontaktlinser på grund af synsproblemer af en større grad end nærsynethed eller astigmatisme. To tydelige eksempler er binokulært syn eller mellemsyn.

Med andre ord kan det være, at du kun kan se klart ud af det ene øje, eller at du har brug for forskellige briller afhængigt af, hvor langt væk du er fra det objekt, du vil fokusere på. I disse tilfælde er det bedst at få en specifik anbefaling fra din optiker om, hvad du har brug for for at se ordentligt.

Hvor lang tid tager det at vænne sig til kontaktlinser?

Hvis du har fået ændret recept og skal købe nye kontaktlinser, skal du være opmærksom på, at det kan tage tre dage, før dit øje har vænnet sig helt til dem. Det bør ikke være alt for ubehageligt eller irriterende, men husk, at det er en proces, som dine øjne skal igennem. Hvis du ikke gør det, vil det betyde, at du vil se endnu dårligere, fordi de ikke vil tilpasse sig dine behov.

Når du først har vænnet dig til dem, vil du naturligvis ikke bemærke nogen problemer, så længe du følger en grundlæggende plejerutine. Herefter behøver du ikke at bekymre dig om sløret syn med kontaktlinser.

Hvis der derimod er gået mere end tre dage, og der ikke er sket nogen forbedring af ubehaget siden den første dag, er det bedst at stoppe med at bruge dem og besøge din optiker, så han eller hun kan vurdere din situation igen og anbefale en anden løsning, der vil være gavnlig for dig. Sæt aldrig din øjensundhed i fare, og stol altid på specialisternes mening for at guide dig på rette vej. At være en forsigtig person i denne henseende vil hjælpe dig med at undgå flere komplikationer, som du ikke ønsker skal ske. Når dine øjne har vænnet sig til dine nye linser, vil du knap nok huske, at du har dem på!

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-3

Køb kontaktlinser hos Lentiamo til op til 50% billigere end hos almindelige optikere!

Nu hvor du ved alt, hvad du behøver at vide om sløret syn med kontaktlinser, vil vi gerne give dig en løsning, så du kan få dine kontaktlinser på den lettest mulige måde: hjemme hos dig selv.

Hos Lentiamo har vi stor erfaring inden for øjenplejeprodukter. Vi er den førende online shop inden for denne sektor, når det gælder et godt pris-kvalitetsforhold for vores produkter. Ved at handle på vores hjemmeside finder du tilbud, der er op til 50 % billigere end i almindelige optikerforretninger.

Vi tilbyder kontaktlinser fra en lang række forskellige mærker samt forskellige typer og anvendelsesfrekvenser, så du altid kan finde den kontaktlinse, der passer bedst til dine behov. Alle vores produkter lever altid op til de højeste kvalitetsstandarder og er godkendt af Den Europæiske Union. Du kan stole på os.

Desuden sendes køb for over 600 kr. gratis, så tøv ikke med at benytte lejligheden til at købe alt det, du har brug for! Vælg de rigtige produkter, og glem alt om sløret syn med dine kontaktlinser.

Køber du kontaktlinser regelmæssigt? Prøv vores abonnement på regelmæssig forsendelse af kontaktlinser!

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter