Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

At bære linser for længe - hvad det blotte øje ikke kan se, gør ingen skade...men dine øjne vil tage skade!

‘Min veninde bærer ofte sine linser længere end det er anbefalet, og hun har indtil videre ikke haft nogen problemer‘, eller ‘Det er bare endnu en måde at få lokket flere penge ud af folk på'… Har du hørt lignende påstande? Eller har du også samme opfattelse? Lad os se på hvordan det virkelig hænger sammen.

De fleste af os har selvfølgelig ikke penge at spilde, og det er derfor godt at tænke på hvad der er myter og hvad der ikke er. Nogle linsebrugere tror derfor, at øjnene selv viser hvornår linserne skal udskiftes, og indtil de gør, så er alt ok. **Men det passer ikke! At bære kontaktlinser i for lang tid udgør, uden undtagelse, en stor risiko for alle. ** Hvorfor? Og hvad er risikoen?

Det største problem når du bærer linser for længe er faren ved formindskelsen af iltgennemstrømningen af linsen. Hvordan sker det?

Aflejringer på linserne: Alle bevæger sig rundt i et mere eller mindre støvet miljø. Partikler klæber sig til linserne, og tilstopper deres luftaftræk, lige som organiske urenheder, fedt og proteiner fra vores tårer. Hornhinden nedenunder sådanne linser begynder til sidst at kvæles. Aflejringer kan også blive giftige for øjnene.

Hvad betyder det for øjet?
Neovaskularisering: Øjet skal have ilt et andet sted fra, så det udvider synligt blodkarrene i øjet. Vær opmærksom på at denne proces er uoprettelig.
Sår på hornhinden: Et smertefuldt problem som, i nogen grad, vil skade øjet permanent.
Allergiske reaktioner overfor linserne: Øjet accepterer simpelthen ikke længere linsen, og du kan dermed sige farvel til dem for evigt.
Inflammation på hornhinden: En smertefuld proces som ikke ser godt ud, og som yderligere gør det nødvendigt at bære briller under rekreationen.

Længden på hvor længe du kan anvende linsen bestemmes ikke ved det antal gange du bruger dem, men er beregnet udfra den første udvikling på øjet.

Som det er tydeligt udfra titlen, så ses den skadelige virkning af at bære linser for længe ikke med det samme, men du kan være sikker på at det er uundgåeligt. Overvej derfor om de få ekstra kroner, som du måske kan spare ved at at gå med dem længere er værd at riskiere dine øjnes sundhed for, foruden smerten og de omkostninger som er forbundet med den efterfølgende behandling.

Lentiamo.dk tilbyder et bredt udvalg af kvalitetslinser og opløsninger til din komfort og din øjensundhed.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter