Sommer solbriller på udsalg!

Login

Børn og kontaktlinser

Kan børn bruge kontaktlinser? Hvor gamle skal de være? Er dagslinser de mest egnede, eller skal man vælge en anden slags? Vi får flere og flere spørgsmål om emnet „børn og kontaktlinser“. Derfor har vi lavet denne korte guide til at vejlede dig om kontaktlinser og børn. Vi håber, at den er nyttig.

Hvorfor vælge kontaktlinser istedet for briller til børn?

Barnet vil kunne se godt i hele synsfeltet fordi linserne sidder direkte på øjet. Modsat briller er kontaktlinser ikke i vejen når man bevæger sig rundt. Hvis du har et mere livligt barn, som bruger briller, så ved du udemærket godt hvor svært det er at udngå beskadigede briller i mindst et par uger. Kontaktlinser styrker selvtilliden og accepten af en selv. Ifølge forskning udgivet af PubMed.gov, har 80% af teenagere fortalt deres forældre, at de følte sig bedre tilpas efter at de havde skiftet brillerne ud med kontaktlinser. Kontaktlinser er billigere. Hvis du taber dem, kan du bare tage et nyt par i brug. Hvis du derimod mister eller ødelægger dine briller, (hvilket ikke er usædvanlig for børn), er investeringen meget større.

Hvor gamle skal børn være før de kan begynde at bruge kontaktlinser?

Der er ikke noget der hedder „minimumalder for brug af kontaktlinser“. Det vigtigste er, at barnet selv kan håndtere linserne. Erfaringer viser, at pleje af kontaktlinser selv kan håndteres af otte-årige. Men hvert barn er forskelligt, og en individuel indgangsvinkel er vigtigt. Hvad der er interessant er, at hvis dit barn selv foreslår kontaktlinser, så er det som regel også mere ansvarligt for plejen end de voksne er. De overholder den anbefalede tid for rensning, og de bruger dem ikke længere end de bør.

Hvad skal du være forsigtig med?

Det er vigtigt at barnet, (med hjælp fra en specialist), lærer den korrekte håndtering af linserne fra begyndelsen. Hvis de ikke gør det, så er det næsten umuligt at ændre dårlige vaner i voksenlivet.

Hvilke typer linser er egnede til børn?

Fra begyndelsen anbefaler vi dagslinser. Barnet kommer dem i om morgenen, og smider dem ud om aftenen uden at behøve at rense dem. Når det har vænnet sig til hele processen kan du erstatte denne type med 14-dages linser. 14 dages intervallet er idéelt for børnenes øjne.

Har du spørgsmål? Så skriv dem i kommentarfeltet. Vi vil med glæde besvare dine spørgsmål.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter