Sommer solbriller på udsalg!

Login

Vigtigheden af at bære solbriller for øjets sundhed

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 5. jun. 2020. Skrevet afLentiamo

Solbriller får dig ikke kun til at se godt ud og føle dig godt tilpas, de er også utroligt vigtige for at bevare dine øjeners generelle sundhed. Øjnene er ekstremt sarte og modtagelige for sygdomme og skader ligesom alle andre dele af kroppen. 

Kvalitets solbriller er et nødvendigt og vigtigt beskyttelsesværktøj. Få mere at vide om, hvordan skadelige UV-stråler og kan føre til øjensygdomme, og se, hvordan et par solbriller kan bevare dine øjeners sundhed.

Sollys kan forårsage alvorlig øjensygdom

Huden skal beskyttes mod UV-stråler, og det gælder også for øjnene. Solstråling har fatale konsekvenser for vores hornhinde og nethinde. Hvis for meget ufiltreret sollys når øjnene, især i en ung alder, kan der opstå alvorlige sygdomme, blindhed og kræft.

En voksen linse kan i et vist omfang absorbere UV-lys, før det kommer ind i øjet. Børns øjne er imidlertid særligt sårbare. I de første leveår når 90 % af UVA-strålerne og over 50 % af UVB-strålerne frem til nethinden. Mellem 10 og 13 år er det henholdsvis 60 % og 25 %. Det er først mellem 18 og 20 år, at UV-strålerne kan filtreres af linsen.

Solbriller kan hjælpe med at fremme genopretning af øjnene

Sollys og snavs kan forstyrre helingen efter almindelige korrigerende øjenoperationer som LASIK- og grå stær-operationer. På samme måde som du ville bære et plaster over et skrab for at holde snavs og bakterier ude, fungerer solbriller som et skjold for at fremme en hurtig og gnidningsløs genopretning efter øjenbehandlinger.

Det er naturligvis altid vigtigt at konsultere din øjenlæge for at drøfte den rette efterbehandling i din situation. 

Solbriller beskytter øjnene mod elementerne

Alle ved, at det er vigtigt at bære solbriller på solskinsdage, men det er også vigtigt at bære dem i dagtimerne, selv når det er overskyet. 

Sne reflekterer 80 % af UV-strålerne fra solen og kan forårsage en tilstand, der kaldes sneblindhed. Dette er, når blænding fra den reflekterede sol faktisk brænder hornhinden (hornhindeblink).

Vind kan udtørre og irritere dine øjne på alle tider af året. Den spreder også sand og støv op. Dette kan irritere øjnene, men kan også kradse dem og føre til yderligere ubehag og problemer.  

Hvad du skal kigge efter, når du køber solbriller

Ikke alle solbriller er lavet ens. Uanset om de er vintage, billige, dyre eller polariserede, beskytter de måske eller måske ikke dine øjne. Her er, hvad du skal være opmærksom på:

Kvalitets solbriller med UV-beskyttelse

De fleste solbriller i dag har UV-beskyttelse indlejret i glasset i stedet for at være dækket af en belægning. De fleste velrenommerede mærker angiver UV-beskyttelse på deres etiket. Kig efter et mærke, hvor der står "100 % beskyttelse mod både UVA og UVB" eller "100 % beskyttelse mod UV 400".

Solbriller af høj kvalitet behøver ikke at være dyre

Solbriller kan være overkommelige og beskytte dine øjne på samme tid. Det er vigtigt at skelne mellem billige solbriller og solbriller, der er designet med tanke på øjenhelheden. Lentiamo-solbriller er f.eks. udviklet af optometrister og leveres med et kategori 3 UV-filter for at give kvalitetsbeskyttelse til en overkommelig pris.

Dette er nogle vigtige overvejelser, når du beslutter dig for at beskytte dine øjne. Se vores udvalg af kvalitets-solbriller. Find kendte mærker med de bedste UV-filtre til at beskytte dine øjne.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter