Du kan bestille via telefon: 80705858

Login

4 grunde til, at det er vigtigere at bære solbriller, end du tror

Brug af solbrillerbliver mere og mere populær. Med en god grund. Solbriller, med deres mange farver, former og materialer understreger vores karakter og hjælper os med at forbedre vores personlighed. Så de er blevet et af vores foretrukne tilbehør.

Men stilfaktoren for solbriller er ikke deres eneste fordel. Først og fremmest har solbriller en umålelig størrelse beskyttelsesfun­ktion mod UV-stråler.

De beskytter vores øjne mod alvorlige øjensygdomme og er den bedste beskyttelse mod skadelige solstråler. For voksne og børn, hvad enten det er om sommeren eller vinteren!

Find ud af, hvad der er funktionerne i solbriller, der beskytter vores øjne, og hvorfor brandets solbriller er dyrere, men også langt mere beskyttende.

1. Sollys kan forårsage alvorlige øjensygdomme

Som navnet antyder bærer vi solbriller for at beskytte os mod solen og dens UV-stråling. Ligesom vores hud skal beskyttes mod overdreven sol ved hjælp af solcreme og langt tøj, skal vores øjne også beskyttes. Dette skyldes, at solstråling har fatale følger for vores hornhinde og nethinde.

Hvis for meget ufiltreret sollys når vores øjne, især i en ung alder, kan der udvikles alvorlige sygdomme, som kan føre til fuldstændig blindhed eller endda kræft.
Note: En voksen linse kan absorbere UV-lys til en vis grad, så den ikke kan komme ind i øjet.

Børnenes øjne er særligt sårbare: I de første år når 90% af UVA og over 50% af UVB-stråler nethinden og i mellem 10 og 13 år hhv. 60% og 25%. Det er først i alderen mellem 18 og 20, at UV-strålene kan filtreres af linsen.

De skadelige virkninger af UV-stråler på dine øjne

Her er en oversigt over de mest almindelige øjesygdomme forårsaget af sollys

Grå stær


Katarakt er sammenblandingen af øjets naturlige linse.Det er den mest almindelige årsag til tab af syn hos mennesker over 40 år og er også den førende årsag til blindhed i hele verden. Desuden inkluderer katarakt risikofaktorer med alderen ultraviolet stråling. For på forhindre grå stærk skal du bære solbriller, der blokerer 100 procent af solens UV-stråler. Imidlertid garanteres ikke komplet forebyggelse af grå stær gennem solbriller, da sygdommen også kan udløses af fysiologiske faktorer, bortset fra eksponering for solen.

Makuladegeneration


Makuladegeneration sker, når den lille, centrale del af din nethinde, kaldet makulaen, går af. Nethinden er det lysfølende nervevæv bagpå dit øje. Det medfører normalt ikke blindhed, men kan forårsage alvorlige synsproblemer. Flere kendte undersøgelser har antydet, at soleksponering kan være en risikofaktor for makuladegeneration, og at hudens følsomhed over for sollys og irisfarve spiller en central rolle i bestemmelsen af makuladegeneration.

Eye Cancer


De fleste melanomer påvirker huden, men nogle udvikler sig i andre dele af kroppen, inklusive øjet. Øjenkræft (okulært melanom) udvikler sig i de pigmentproducerende celler, der giver farve til øjnene. Eksponering for UV-lys kan øge risikoen for melanom i bindehinden. Dette melanom forekommer på overfladen af øjet.

Hvilke solbriller beskytter dig mod alvorlige sygdomme forårsaget af solen?

Ikke alle solbriller er lige så effektive. Uanset om det er vintage, billige, dyre eller polariserede, gør de måske ikke deres arbejde for at beskytte vores øjne. De fleste solbriller i dag har UV-beskyttelse indlejret i linsen snarere end belagt over det, og de fleste velrenommerede mærker viser UV-beskyttelse på deres etiket. Se efter en etiket, der siger “100% beskyttelse mod både UVA og UVB” or “100% beskyttelse mod UV 400.”

2. Sneblænding, sand og vind forårsager smertefuld irritation af øjet

Selvom de fleste af os mener, at solbriller kun beskytter mod solen, giver de også et skjold mod adskillige andre risikofaktorer.

Snow


Ligesom solbriller beskytter os mod UV-stråling fra solen, hjælper de os også mod UV-stråling og reflekteret lys fra solen snow.

Sne reflekterer 80% af UV-stråler fra solen og kan forårsage en tilstand kendt som sneblindhed, hvor blænding fra solen faktiskforbrænder hornhinden (corneal flash burn). Hvis du er på ski, snowboarding eller vandrer i sneen (når som helst på året), skal du bære solbriller. Sørg for, at de dækker og beskytter bunden af dine øjne på grund af sneens reflekterende karakter.

Sand


Sand kan også forårsage alvorlig irritation og tilsmudsning af øjet. Bær derfor altid solbriller, når du ligger på stranden eller spiller volleyball. Lær mere om, hvad der ellers skader dine øjne på stranden.

Wind


I sidste ende kan vinden irritere og tørre dine øjne. Derfor giver solbriller beskyttelse i særlig blæsende situationer.Hvis du er tilbøjelig til tørre øjne under blæsende forhold, skal du overveje at bruge øjendråber.

3. Vores øjne har brug for særlig pleje, når de kommer sig efter operationen

Nogle af os vælger at gennemgå øjenoperationer for at bekæmpe synsnedsættelse for at se uden hjælp af briller eller kontaktlinser. Korrektionen opnås med en speciel laser, der omformer hornhinden med det formål at ændre fokuskraften.

Med tiden forbedres øjnene støt.Så det er muligt at gå tilbage på arbejde et par dage efter operationen og gå tilbage til de daglige rutiner. Patienter kan opleve ubehag i løbet af de første dage, såsom mild irritation og lysfølsomhed, glorier, blænding eller starburst i miljøer med lavt lys.

I langt de fleste tilfælde er disse problemer midlertidige og forsvinder helt inden for tre til seks måneder. I løbet af denne periode skal øjnene være beskyttet mod sollys, snavs og vejrpåvirkning. Den bedste måde at opnå dette på er ved at bære solbriller af høj kvalitet.

4. Billige linser af lav kvalitet skader øjet mere end ikke overhovedet at have briller på

Selvom solbriller fra supermarkedet, tøjbutik, tankstation eller fra leverandører på stranden er meget almindelige og billige, fraråder vi kraftigt disse billige linser. Desværre giver billige solbriller ofte ikke tilstrækkelig solbeskyttelse og kan derfor føre til alvorlige øjensygdomme.

Årsagen til dette er enkel: de mørke tonede linser fra solbriller, uanset om de er dyre eller billige, udvider vores elever. Som et resultat ser vi bedre i mørkere lysforhold. Dog kan vores elevers udvidelse have alvorlige konsekvenser, hvis de mørke linser ikke tilbyder indbygget UV-beskyttelse. Solens stråler kan uhindret trænge ind i øjet og forårsage sygdomme som grå stær eller øjenkræft (se ovenfor).

Derfor skal du altid bruge solbriller af høj kvalitet, der har en etiket, der garanterer 100% UVA og UVB-beskyttelse.

Er du overbevist? Gennemse derefter vores enorme udvalg af solbriller- i- høj -kvalitet. Lentiamo tilbyder briller af højeste kvalitet, de mest prestigefyldte mærker og med de bedste UV-filtre.Kan du lide denne artikel? Del den med dine venner.

Leonie er leder af indholdet hos Lentiamo. Hun undersøger medicinsk indhold, diskuterer komplekse spørgsmål med vores optikere og skaber uddannelsesmæssige tekster til vores blog, ordliste og forskellige guider. Hendes specialitet er at gøre komplekse oftalmologiske problemer forståelige.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter