Sommer solbriller på udsalg!

Login

Fem ting man bør huske når man vælger kontaktlinser

Hvad bør du fokusere på når du vælger kontaktlinser?

Ganske enkelt: Du behøver (næsten) ikke at gøre noget. Kontaktlinser bør vælges af en optiker udfra et øjentjek. Men selv de bedste og mest erfarne ved ikke alt, og de har derfor brug for at stille dig nogle spørgsmål. Vil du gerne vide hvordan du skal svare?

Fem hovedområder, som næsten med 100% sikkerhed nævnes:

Din sundhedstilstand – Er du allergisk overfor noget? Hornhinde infektioner? Symptomer på tørre øjne? Når du skal vælge kontaktlinser, så medbring en liste med tilstande som du lider af. Det behøver ikke kun at gælde dine øjne. Højt blodtryk, diabetes eller vaskulære sygdomme. Alle disse sygdomme kan betydeligt begrænse dine valg af kontaktlinser.

Det miljø som du bor i – Ryger du derhjemme? Er dit hjem omgivet af en have, fuld af pollen? Bor du tæt på en trafikeret vej? Dette er også vigtige detaljer, som din optiker bør vide.

Din livsstil – Nogle mennesker kan godt lide at se tv, andre kan godt lide at dyrke sport. Dem, som bruger mest tid med at dyrke sport vil have brug for en anden type linser.

Hvor du arbejder –Otte timer foran en computerskærm, fire mere om aftenen derhjemme. Hvis det lyder bekendt, så har du brug for en anden slags kontaktlinse end dem, som f.eks. arbejder i et miljø med air condition. Glem ikke at beskrive din specifikke situation.

Faktorer, som påvirker formen på øjet –Øjet, og hornhinden især, er de mest følsomme dele af menneskekroppen. Hver infektion eller skade bevirker, at bøjningen på hornhinden ikke længere er helt symmetrisk, hvilket betyder, at den ikke svarer til bøjningen på kontaktlinserne.

Gik du igennem alle fem emner? Godt, så er du klar til at vælge dine linser hos en optiker.

Du kan også læse vores anden blogartikel, som er relateret her.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter