Sommer solbriller på udsalg!

Login

5 enkle måder at forbedre dit syn på

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on . Skrevet af Maria Chiara Tarsia

Her er en sandhed: dine øjne arbejder hårdt for dig hver dag! De behandler konstant tonsvis af billeder for os (især i den digitale tidsalder, vi lever i), de giver os mulighed for at genkende, læse, beundre, kigge, stirre, gennemskue, glor, kigge, stirre... undskyld, vi blev lidt for meget medtaget der!

I bund og grund er vores øjne er dyrebare, og vi bør alle passe godt på dem. Denne meget vigtige opgave er en livslang opgave, men det betyder ikke, at den skal være vanskelig. Rådene i de følgende afsnit vil vise dig enkle, men effektive måder at holde dine øjne glade og dit syn i den bedst mulige form på.

Få vores 5 bedste tips til at forbedre dit syn og holde dine øjne sunde

Efter at have konsulteret vores øjenspecialister - og efter at have mindet dig om, at din egen øjenlæge altid er den bedste kilde til rådgivning, der er skræddersyet til dig - er vi klar til at præsentere dig for 5 enkle måder at forbedre dit syn på.

De er ret nemme at indarbejde i din daglige rutine og er helt sikkert effektive. Vil du lære hvordan? Læs videre!

Planlæg regelmæssige øjenkontroller

Vores første råd er et meget vigtigt råd: Hvis du allerede bruger briller eller kontaktlinser, ved du, at det er vigtigt at have en opdateret recept. Selv om dit syn føles fint for dig, anbefaler vi på det kraftigste, at du regelmæssigt overvåger dine øjne og dit syn. En grundig synsprøve vil ikke kun afgøre, om dine syn er tilstrækkelige, men den kan også være afgørende for at identificere andre årsager til sløret syn, øjentræthed, diabetes og forhøjet blodtryk.

Undrer du dig over, hvilken frekvens der er den rigtige til at planlægge dine øjenkontroller? 

 • Voksne (20 til 40 år) bør få deres øjne kontrolleret hvert andet år.
 • Børn og ældre har brug for årlige øjenundersøgelser.
 
Hvor ofte skal du have en øjenundersøgelse?t
 

Giv dine øjne en pause fra digitale skærme

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget tid du bruger på at kigge på digitale skærme? Baseret på en nylig undersøgelse, Det er blevet beregnet, at vi i gennemsnit bruger mindst 6 timer om dagen på digitale skærme, uanset om det er vores computer, når vi arbejder, eller vores smartphones, tablets og smart-tv i vores fritid. Det betyder, at vores øjne konstant presses til at fokusere, og i det lange løb lider deres muskler.

Når vores skærmtid bliver for lang, er der risiko for at øjenbelastning og øjentræthed øges betydeligt. Blandt symptomerne kan vi opleve hovedpine, sløret syn, ømme og tørre øjne. Det er derfor nødvendigt at lindre dem ved at holde korte pauser.

For at undgå trætte øjne, tørhed og slørede øjne, følge 20-20-20-reglen:

 • Holde en pause på 20 sekunder hvert 20. minut ved at fokusere blikket på et punkt, der er ca. 6 meter fra computeren.

Hvis du arbejder regelmæssigt på en computer, eller hvis spil er din passion, kan du også prøve at bære blå lysbriller. De er udstyret med et særligt filter, der blokerer en procentdel af det blå lys, der udsendes fra vores skærme. Sammen med en sund livsstil og regelmæssige øjenkontroller kan disse tonede linser give en form for lindring for dine øjne. De giver også UV-beskyttelse og forbedrer kontrasten og billedklarheden på digitale skærme, hvilket gør dit liv lettere.

Begrænset tilbud

35 dk rabat på blå lysbriller!

Køb nu

Den bedste løsning til at mindske digital øjenbelastning er dog stadig den enkleste løsning: begrænsning og spredning af din skærmtid. Du vil måske opdage, at denne gode vane også kan hjælpe dig med atforbedre din søvnkvalitet og dit fokus.

Prøv disse øvelser for øjnene

Øjenøvelser eller "øjenyoga" er ret populære i dag. I det foregående kapitel forklarede vi, hvordan digitale enheder har ændret vores livsstil. Og siden da er øjentræthed blevet et almindeligt problem for mange mennesker. Andet end Find lidt tid til dig selv (10-15 minutter er nok) og prøv disse nemme øvelser. Vi lover: at lindringen vil være øjeblikkelig!

 • Bevæg forsigtigt øjnene fra venstre til højre. Gentag denne bevægelse tre gange.
 • Bevæg øjnene op mod loftet og derefter langsomt ned mod gulvet. Gentag tre gange.
 • Bevæg langsomt og forsigtigt øjnene opad mod venstre og derefter langsomt nedad mod højre tre gange..
 • Gentag denne bevægelse fra øverst til højre og ned til venstre. Gentag igen tre gange.
 • Spor en bane, der ligner et 8-tal, med øjnene. 

Øjenøvelser: yoga for dine øjne

Men lad os gøre det klart: Selv om det er bevist, at øjenøvelser kan lindre dine øjenmuskler fra spændinger og stress, er de ikke en mirakel-løsning. Ja, de kan hjælpe dig med at finde lindring efter en hård arbejds- eller studiedag, men de vil ikke på magisk vis kurere dine synsforstyrrelser. Vores forslag er som altid at følge din øjenspecialists anbefalinger og bruge eventuelle synshjælpemidler i overensstemmelse med din recept.

Der er ikke desto mindre nogle beviste fordele ved det. Ifølge en nyere videnskabelig undersøgelse, der er udført af afdelingen for optometri på Sankara Academy of Vision, reducerer øjenyogaøvelser øjenudmattelsessymptomer ved at øge effektiviteten af de ekstraokulære muskler. Derfor kan det betragtes som en terapeutisk og ikke-farmakologisk intervention til at reducere øjentræthed og de tilknyttede asthenopiske symptomer.

Hvis du træner dine øjne (som vist i infografikken nedenfor), vil du ikke kun træne dine øjenmuskler, men også forbedre blodgennemstrømningen, iltningen og den naturlige produktion af tårer. Et meget stort resultat for en så lille serie af bevægelser! 

Spis dine grøntsager og oprethold en sund livsstil

At træffe sundere valg hver dag er en ret god måde ikke blot at bevare dit syn på, men også at forbedre din livskvalitet. Men da vi fokuserer på synet, lad os starte med en liste over lækre superfødevarer, der giver næring til både dine øjne og din krop. Vitaminer, fedtsyrer og antioxidanter er de eliksirer, vi leder efter, hvis vi ønsker at forbedre vores øjensundhed naturligt, ifølge talrige internationale undersøgelser..

Lad os se, hvor vi kan finde dem, og hvorfor de er vigtige for at holde dine øjne sunde:

 • Karotenoider,såsomvitamin A (også kendt som retinol), betakarotenlutein og zeaxanthin hjælper vores øjne med at udvikle en naturlig beskyttelse mod UV-stråling. Indtagelse af dem reducerer risikoen for grå stær og makuladegeneration samt tørhed i øjnene. De findes i gulerødder, majs, spinat, broccoli, blåbær, tomat, søde kartofler, mango, græskar, æg og mælk..
 • Vitamin B (especially B1B2, B6, B12 og folic acid) støtter øjenmusklernes korrekte funktion og nedsætter risikoen for degenerative øjensygdomme. Du kan finde vitaminerne fra B-gruppen i bønner, æg, spinat, bladgrøntsager og kornprodukter.
 • Vitamin C er kendt som et "naturligt skjold" mod sygdomme og infektioner. Vores øjne kan også drage fordel af dens immunforsvarets boostende kvaliteter. C-vitamin forebygger ikke kun grå stær og aldersrelateret makuladegeneration (AMD), men det kan også bremse tab af synsstyrke. De mest rigeste på C-vitamin er: kiwi, citrusfrugter, bær, salat, tomat og peberfrugt. De indeholder også bioflavonoider, som er andre vigtige hjælpere for en optimal øjensundhed.
 • Vitamin E har en antioxidantvirkning, som også hjælper med at forebygge AMD og øjenstress; det styrker øjenmusklerne og beskytter vores syn. Det kan findes i mandler, avocadoer, hasselnødder, soja, safran, oliven og olivenolie, fuldkornsprodukter og spinat.

Glem ikke at drikke mindst halvanden liter vand om dagen, gå en tur udenfor, når din tidsplan tillader det, og sov mindst otte timer hver nat..

Beskyt dine øjne mod UV-stråling

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det et af vores yndlingsemner: UV-beskyttelse, året rundt. Dette råd er meget enkelt at følge: Du skal bare tage dit yndlingspar solbriller på!

Gå ikke glip af vores udvalg af designersolbriller af højeste kvalitet! Til alle aldre, alle stilarter og alle budgetter!

Husk bare: Det er ikke nok med alle solbriller. Billige og ikke-certificerede solbriller kan faktisk skade dine øjne mere end selve sollyset. Sørg for at vælge klogt, når det gælder dine trofaste solskinsbriller: Dine solbriller skal være udstyret med UV400-filter, hvilket betyder, at de kan blokere 100 % af UVA- og UVB-strålerne fra at trænge ind i øjet.UVA, UVB and UVC radiations on the eye

Det er ret nemt at forbedre dit syn, ikke sandt? Lad os vide i kommentarfeltet, om du har fulgt vores tips!

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

  Ingen spørgsmål

  * Skal udfyldes

  Bedst sælgende produkter