Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Foran, bagved, højre og venstre – hvem ved hvad der er hvad?

Højre og venstre

Kender du følelsen af ikke at være sikker på om du har kommet dine linser i den korrekte beholder? Det kan fovirre dig så meget at du overbeviser dig selv om at du har byttet om på dem. Det er helt sikkert bedre at undgå disse situationer, da de nemt kan ødelægge din dag.

Dette angår hovedsagligt folk som har to forskellige recepter til hvert øje eller som har øjendefekter.

Og hvad med dem som har det samme synsniveau? Det burde også være noget som de skal holde øje med. Hvorfor? Fordi der altid er en risiko for infektion – hvad dit venstre øje kan klare, virker muligvis ikke for det højre og omvendt. Og ingen kontaktlinse opløsning er perfekt.

Når du kommer dine linser i etuiet, så stop op et øjeblik og vær sikker på at du kommer dem i de tilsvarende beholdere. Bogstaverne L og R (eller nogen gange P) er der ikke kun for sjov. Uanset om vi kan lide det eller ej, så har vi alle et slags ritual. Nogle mennesker sætter automatisk af på den højre fod, nogle mennesker hører radio om morgenen, og nogle kvinder påfører først make-up på deres venstre øje, nogle på deres højre øje. Så bare gå i gang med at udvikle en ny vane eller en rutine som du automatisk vil begynde at gøre. Nogle mennekser taler om den såkaldte 21 dage regel, hvilket er den periode det tager en ny ting at blive en vane. Prøv at ordne den rækkefølge hvorpå du tager dine kontaktlinser ud – det vil være praktisk, især hvis recepten på parametrene på en af dine øjne ændrer sig.

Foran og bagved

Nu om dage kan vi næppe forestille os at bruge glas kontaktlinser mere. Hydrogel-silikone linser i dag er bløde, flksible, og et perfekt match. Problemet opstår når du gnider linsen i håndfladen, og begynder at undre dig: Er den på vrangen eller ikke? Du kan som regel mærke forskel straks efter at du har påført dem – det føles ret ubehageligt, og linsen sidder ikke særlig godt fast på øjet. Men nogen gange er det ikke så nemt at vide…

Nogle producenter har sat en indikator på linsen, tallene 123 , som vil hjælpe dig med vide om linsen er på vrangen eller ej. Med andre slags linser skal du lægge mærke til deres form – linsen skal ligne en skål med kanterne bøjet opad. Hvis du stadig ikke er sikker, så er en anden metode “håndfladetesten” – kom kontaktlinsen i midten af din håndflade, og åbn og luk den. Linsen burde folde sig ud uden at kanterne sidder sammen eller krøller.

Synes du, at denne artikel var nyttig? Er du mere rolig nu? At bære kontaktlinser er ikke noget problem. Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at linser gør dit liv lettere.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter