Login

Førstegangs guide til kontaktlinser

At putte kontaktlinser i for første gang kan være lidt af en udfordring. Men! Selvom vi rent instinktivt prøver at holde ting væk fra vores øjne, er det overraskende nemt at putte noget i dem, især hvis du følger vores 5-trins guide nedenunder. Åh ja, det hjælper måske at huske på, at du putter noget på øjnene, og ikke i dem. Det lyder lidt bedre, gør det ikke?

DE FEM MAGISKE TRIN

1. Vask dine hænder
Det er vigtigt at være sikker på, at du ikke har nogen kontaminanter (det er alt det som du ikke vil have i øjnene) på dine hænder. Brug almindelig sæbe til at vaske dem, skyl dem og tør dem så derefter så du er sikker på, at der ikke er støv, bakterier eller make-up på dem. Okay, det var nemt nok. Kom så med trin 2!

2. Start altid med samme øje
Du ville aldrig prøve at tage dine sko på de forkerte fødder, ville du? Kontaktlinser er lidt ligesom sko (altså en lille smule) da der både er en højre og venstre til hvert øje. Da de er identiske er det en god idé at få til vane, at starte med det samme øje og den samme side af æsken hver gang.

3. Håndter kontaktlinserne omhyggeligt
Placér en på din fingerspids og tjek om den vender rigtigt – den skal bue opad, ligesom en skål. Lige så snart du har renset den med en linsevæske er du klar til at putte den i.

4. Put dem i
Hav kontaktlinsen i den ene hånd, og brug den anden til at holde dine øjenlåg åbne. Du skal enten kigge direkte på kontaktlinsen eller til siden, placér herefter kontaktlinsen på øjets overflade. Gentag på den anden side.

5. Blink løs! Du er færdig!
Blink et par gange og mærk efter om de føles okay. Hvis de ikke gør er det ikke noget problem. Bare tag dem ud, rens dem med en linsevæske, og sæt dem i igen efter at have brugt nogle øjendråber. Hvad så nu? Smil! Du har vundet!

FAQs

Vil kontaktlinser glide om på bagsiden af min øjne?

Med ét ord. Nej. Med flere ord: Den forbindende membran gør det umuligt.

Vil mine kontaktlinser sidde fast?

Næppe. De er designet til nemt at glide af og på.

Okay så. Betyder det så, at de falder ud?

Det kommer virkelig ikke til at ske – det er næsten umuligt.

Hvis du har brug for mere hjælp eller stadig er usikker på noget, anbefaler vi, at du hiver fat i din optikker eller øjenlæge.

I mellemtiden kan du tage et kig på denne videoguide fra Coopervision, som viser hvor nemt det er at indsætte kontaktlinser.

Så nemt er det! Og snart kan du gøre det med lukkede øjne! Nej vent… Glem det…

Øjenåbnere: Dine historier

Gav du det et skud? Fortæl os hvordan det gik, eller hvis du har nogle tips til andre begyndere.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter