Sommer solbriller på udsalg!

Login

Kan kontaktlinser og opløsninger fryse?

Vinter og temperaturer under frysepunktet er ikke en hindring for at bruge kontaktlinser. Med nogle få tips kan du også have glæde af dem om vinteren.

Du vil sikkert gerne vide om kontaktlinser kan fryse i ekstreme kolde temperaturer, ikke?

Det kan de ikke. Almindelige hydrogel kontaktlinser (med 38% fugt), fryser ikke i dine øjne. Sne og frost skader dem ikke, og du behøver ikke bekymre dig om at kvaliteten ændrer sig på grund af kulden. Temperaturen i hornhinden og tårerne er ca. 35°C, hvilket betyder at linsen er varm nok-selv når det er –10°C udenfor.
Hvis du kommer linser, som har været i en opløsning, i en fryser vil opløsningen fryse ved ca. –15°C. Dog beskytter den frosne opløsning linsen mod skade, og linserne lider derfor ingen tegn på skade når de optøes.
Uden en opløsning kan linserne fryse, men de vil sikkert udtørre først. Vi vil helt klart anbefale, at du undgår sådanne eksperimenter, og hvis du beslutter dig for at beholde en optøet linse, så bør du få den tjekket af en specialist med en forstørrelsesenhed.

Hvad med opløsninger?

En opløsning fryser ved omkring –10°C. Hvis din opløsning fryser mens du er på ferie eller i bilen, så vær forsigtig. Frost kan ødelægge dens indhold, og forringe dens desinficerende egenskaber.

Hvordan forhindrer man frysning?

Vi anbefaler, at man opbevarer opløsningerne ved stuetemperatur som anvist i indlægssedlen eller på pakken. Ekstrem kulde kan ændre eller skade opløsningen og dermed forringe effekten, hvilket kan resultere i utilstrækkelig rensning af dine linser.
Dog kan temperaturer på omkring –10°C kun skade opløsningen efter flere timer. Så hvis du rejser med linser og en opløsning, men ikke udsætter dem for lange, kolde rejser hver dag, så behøver du ikke at bekymre dig.
Du bør også tænke på linseopbevaringen. Linser i en opløsning bør ikke udsættes for ekstreme temperaturer. Vær opmærksom på dette når du rejser, eller mens du opholder dig i bjergene.

At bruge kontaktlinser kan være en smule ubekvemt når der er en kraftig vind, mens man er udenfor i frysende temperaturer i lang tid eller med hyppigt skiftende temperaturer, hvor du går fra koldt vejr til overophedede steder. I sådanne tilfælde kan linser være ubehagelige, og dine øjne kan føles tørre. Fugtgivende øjendråber kan hjælpe dig med dette.

Om vinteren, selv når solen ikke skinner, så sørg for at bruge solbriller, som beskytter dine øjne mod den stærke vind. Hvis der så er solskin, så vil du gøre dine øjne en ekstra tjeneste fordi UV-stråling er lige så itensiv om vinteren, som om sommeren; især i bjergene.

Der er forskellige måder at nyde vinteren med kontaktlinser på. Hvis du ikke er sikker eller har brug for råd, så opsøg din optiker eller spørg os på Lentiamo.dk

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter