Sommer solbriller på udsalg!

Login

Kontaktllinser bag rattet – På farten uden briller

“Du skal bruge briller” – det er noget som du ikke hører mere. Europæiske kørekort indeholder kun såkladte harmoniserede koder, som kan forstås universelt-også af politiet i udlandet.

Hvilke koder har du brug for når du kører bil med kontaktlinser ? Vi har sammensat en oversigt over de vigtigste regler.

Hemmeligheden bag harmoniserede koder

Du kommer ikke særlig langt med papirarbejdet der er forbundet med dit kørekort, medmindre du får tjekket dine øjne grundigt (inklusive synstest) først. Hvis du ikke brugte kontaktlinser da du lærte at køre bil, kan du ikke regne med at det at der er nævnt i kørekortet, at du har briller er nok.Der er tre koder der er relateret til optiske hjælpemidler, og hver betyder noget forskelligt:

  • 01.01 = Briller– du har kun tilladelse til at køre bil mens du har briller på
  • 01.02 = Kontaktlinser – du har kun tillaldelse til at køre bil mens du har kontaktlinser på
  • 01.06 = Briller eller kontaktlinser– den perfekte mulighed – du kan køre bil så længe du bruger en af delene

Sådan får du den rigtige kode

Først og fremmest skal du konsultere din læge eller øjenlæge, og bede dem om en bekræftelse hvori der står, at dit syn kan korrigere både med briller og kontaktlinser.Tag den med til myndighederne der udsteder kørekort, og de vil tilføje den tilsvarende kode til dit kørekort. Uden den rigtige kode, har du ikke tilladelse til at køre. .

Politiet på vejen

Når du enten har 01.02 eller 01.06 som den harmoniserede kode i dit kørekort, og du ikke bærer briller kan politiet bede dig om at vise dem din kontaktlinse påføringskort. I de fleste tilfælde behøver det kun at tjekke dine øjne eller at se dit **kontaktlinse bærer kort ** .(Du kan få dette hos din optiker når du får tjekket dine øjne).

Overlad det ikke til tilfældighederne-især når det drejer sig om ulykker

I tilfælde af ulykker, vil en øjenspecialist blive tilkaldt for at bedømme situationen, og sammenligne den med koderne i kørekortet.Hvis det kan bevises, at føreren af bilen hverken brugte briller eller kontaktlinser ved ulykken, vil han eller hun automatisk blive anset som værende ansvarlig for ulykken, og forsikringsselskabet vil nægte at udbetale penge, da han eller hun har brudt sin egnethed som billist. Hvis du har den rigtige kode er der ingen grund til bekymring.

God rejse.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter