Sommer solbriller på udsalg!

Login

Ti måder hvorpå du kan genbruge dit gamle kontaktlinseetui

Indholdsfortegnelse til ti måder hvorpå du kan genbruge dit gamle kontaktlinseetui

Hver år smides der hundrede tusinder af kontaktlinseeuier ud. Selv om de er små, og tilsyneladende ikke fylder meget, så bliver det til noget når man ser på hvor mange ikke-nedbrydelige linseetuier der bidrager til forureningen af vores planet. Derfor: Tænk grønt!

Vidste du, at kontaktlinseetuier kan steriliseres og genbruges, og eftersom de er lavet af plastik, så burde du kunne genruge dem resten af livet?

Du bør aldrig overskride datoen for hvornår du skal skifte dine kontaktlinser, da du risikerer at få alvorlige øjenlidelser som i værste fald kan føre til blindhed.

Nu er du blevet advaret!

Det er ikke kun kontaktlinser som skal udskiftes hyppigt, men også etuietsom du opbevarer dem i natten over, så de bliver rengjorte og fugtede, da det kan bibeholde bakterier.
Heldigvis er det kun nødvendigt at købe et nyt etui hver tredje til tolvte måned; afhængig af den type linser som du bruger, og af producenten. Den gode nyhed er at du også kan genbruge det på geniale måder, i stedet for at smide det i skraldespanden. Men den bedste nyhed er at du får et nyt kontaktlinseetui gratis sammen med hver opløsning som du køber.

Nedenfor finder du nogle idéer til hvad du kan bruge gamle kontaktlinseetuier til.

Make-up eller ansigtscreme

I stedet for at pakke store make-up flasker, som fylder til en kort weekendtur, så hæld en smule af indholdet i et linseetui.

Pilleæske

Hvis du normalt tager kosttilskud, såsom vitaminpiller, eller du tager medicin, så kan du i stedet for at miste dem derhjemme eller i at de bliver væk i taksen, genbruge kontaktlinseetuierne som pilleæske. Desuden undgår du, at piller kommer i kontakt med andet i din taske.
Et tip fra brugeren, pinkiebri: „Brug etuiet markeret med "L“ til piller som skal indtages senere ( LATER på engelsk) {regelmæssig medicin}, og „R“ til piller, som skal indtages med det samme (RIGHT NOW på engelsk) {ved smerte}.

DIY læbepomade

Hvis du godt kan lide selv at fremstille ting, hvorfor så ikke lave din egen læbepomade? Her er en cool video, der viser hvordan du kan lave din egen læbepomade med 100% naturlige ingredienser. Opbevar den derefter i et etui.

Etui til mundskyl

Engangsdosering af mundskyl til nødstilfælde er rigtig praktisk når du lige har spist ekstra løg til frokost. Dine kollegaer vil helt sikkert sætte pris på det :)

Kreativ miniplante

Har du nogensinde set de der søde miniplanter over det hele på internettet? Nu har du! Få inspiration, og skab dine egne miniplanter.

creative diy mini plant

happyminisboutique / Instagram

Smykkeskrin

Det lyder måske mærkeligt, men hvor mange gange har du ikke forlagt eller mistet dine øreringe? Denne løsning er også ideel ved flyrejser når du har håndbagage. Dine værdsatte accessories er beskyttede, og du risikerer ikke at tabe dem et sted i tasken.

Antibakteriel gel

Hvorfor slæbe hele tuben med håndgel med når rejser, når du i stedet kan genbruge et gammelt kontaktlinseetui? Bare fyld kontaktlinseetuiet op, og du er klar. På den måde slæber du på mindre, og sparer samtidig penge.

antibacterial gel Source livescience.com

Æske til ørepropper

Til dem som er vant til deres stille nætter i deres bekvemme senge, er det en god idé at tage et par ørepropper med når man rejser. For at undgå at tabe dem, så kom dem i et gammelt kontaktlinseetui. Om morgenen kan du lade dem blive på natbordet, og den næste aften kan du bruge dem igen.

Etui til høretelefoner

Vi ved alle hvordan ledningerne fra et sæt hovedtelefoner kan vikle sig sammen; især når vi ikke bruger dem i lang tid. Opbevar dem i en gammel kontaktlinseæske så du undgår at skulle bruge tid på at vikle dem ud igen. Så kan du lytte til din yndlingsmusik uden frustration eller spildtid. Sådan skal det gøres!.

Køkkenkrydderier

Hvis du godt kan lide at lave mad derhjemme, og tage den med på arbejde næste dag, så er dette etui egnet til krydderier, såsom salt og peber, og selv ketchup eller mayonaise. Du kan bruge den portion som du har behov for uden at skulle tage et helt glas eller en hel tube med.

Hvad ville du ellers bruge et gammelt kontaktlinseetui til?

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

 • Margrethe A.

  Fine tips omkring linseetuier. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor meget endagslinser sviner miljøet og til hvordan i rådgiver folk til at bortskaffe dem. Langt de fleste linser ryger vel ud i toilet eller i håndvask?

  Svar
  • Martina
   Lentiamo.dk

   Hej Margrethe, Godt at høre, at blogartiklen var brugbar. Med hensyn til
   endagslinser, så er det svært at sige hvor meget de påvirker miljøet, men
   jeg er sikker på at det er muligt at finde information om dette på nettet.
   Selvfølgelig er det bedste at smide linser ud i skraldespanden efter brug, og
   vel også det mest logiske, men det kan ske, at folk smider dem ud andre steder,
   hvilket jo er ærgeligt, og ikke særlig hensigtsmæssigt. Med venlig hilsen,
   Martina Lentiamo Kundeservice


   Svar

* Skal udfyldes

Bedst sælgende produkter