Sommer solbriller på udsalg!

Login

Mad for sunde øjne? Så nemt kommer du ikke af med linser, men...

… Dine øjne vil sætte pris på at din kost til tider skifter imellem nogle af de ingredienser, der er kendt som „sunde for øjnene“. Kom, lad os introducere nogle af dem.

Gulerødder

Jo mere, jo bedre. Ikke kun for øjnene. Frugt og grøntsager har et højt indhold af vitamin A, C, E og hjælper kroppen med at håndtere sundhedsmæssige problemer, som kan komme af en moderne livsstil. For det første, virker gulerødder som en stærkt oftalmologisk virkning. Det indeholder store mængder af beta som omdannes til vitamin A i kroppen og forebygger mod natblindhed.

Andre frugter og grøntsager

Bladrige og grøntsager med stilke – spinat, kål og brocoli – indeholder øgede niveauer af lutein og zeaxanthin, som beskytter nethinden mod at skade ultraviolet stråling. Ej at forglemme hvidløg og løg. Trods den bitre smag og karakteristiske duft, som ikke er lige rar for alle, er det en af basis-fødevarerne som fremmer sundheden i øjet – de indeholder svovl, som bruges i produktionen af glutation, et af kroppens vigtigste antioxidanter, som er gavnlig for øjnene.

Æg

Fortalere af sund livstil ser ofte æg som fjende nummer et, grundet deres umiddelbare høje niveau a kolesterol. Uberettiget. For eksempel indeholder æggeblommen en guldgrube af nødvendige næringsstoffer for øjet – lutein, cystein, lecithin og svovl-baserede forbindelser hjælper med at beskytte dine øjne mod grå stær.

Vin

En god tjener, dårlig herre. Det gamle engelske ordsprog er gældende for vin. Forstå „vin“ som en drik. Den indeholder sundhedsmæssige fordele i små doser, men den kan skade i for store mængder. Hvordan forbedre vin vores syn? Ifølge undersøgelser, forbedres blodcirkulationen i de øjenvæv og forbedrer vores ernæring. Vin i dens rå form er vindruer, som vil gøre solnedgangen smukkere ved at forbedre nattesynet. Dette skyldes anthocyaniner (en slags antioxidant) som også findes i blåbær.

Fisk og skaldyr

Specielt koldtvands-slagsen – torsk, makrel eller tun – indeholder betydelige mængder af omega-3 fedtsyren DHA, som udgør 20 procent af hjernens fedtstoffer og et af grundelementerne for cellemembraner. Hvad angår øjnene vil indtagelse af fisk og skaldyr have fordelagtige virkninger mod tørre øjne.

Strudsekød

Og sidst men ikke mindst, en af delikatesserne som ikke er helt almindelig herhjemme – strudsekød. Det indeholder en høj koncentration af zink, et element som er ansvarlig for driften af de enzymer som er vigtige for sunde øjne. Foretrækker du en mindre usædvanlig kilde? Prøv kalkun. Kødet er næsten tilsvarende struds. Det indeholder ligeledes vitamin B3, som beskytter øjnene mod grå stær.

Hvad med dig og mad for øjnene? Tænker du på dit syn når du lægger en menu? Del dine saftige opskrifter indeholdende vitaminbombe for øjnene i en kommentar nedenfor.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter