Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Mød Markéta Lichterová, vores dataanalytiker

Det er sjovt, når der står en stor mand foran dig som vil kvæle dig, og du er nødt til at sparke ham i skridtet.</il> Nej, Markéta Lichterová, vores dataanalytiker, går ikke ind for vold mod mænd. Tilsyneladende kan hun ret godt lide dem, men hun har også en lidt usædvanlig hobby, nemlig krav maga, som er en slags kampsport. Hvad kan hun ellers lide, hvad laver hun, og hvordan begyndte hun at arbejde for os? Læs videre for at få svarene.

Fem spørgsmål til Markéta

Hvordan begyndte du at arbejde for Maternia, og hvordan har din oplevelse været indtil videre? Efter jeg blev færdig med min uddannelse, overvejede jeg hvad jeg skulle. Jeg havde noget erfaring fra skatterådgivning , som er det jeg studerede, men jeg ville også gerne prøve noget nyt. Og da jeg var en smule skør og valgte statistik, som mit sidefag, var det kun et skridt fra dataanalytik. Jeg ville gerne arbejde med data og skabe noget, så jeg gav det en chance, og det virkede. Jeg skulle lære en masse nye ting, såsom at bruge analytiske værktøjer, men man skal altid lære på ethvert nyt job, og jeg må indrømme, at jeg har gjort store fremskridt siden jeg begyndte at arbejde her for et år siden. Og det bedste er, at jeg altid kan komme videre.

Dataanalytiker, det er en ret ny stilling. Kan du fortælle os hvad du laver, og hvordan din arbejdsdag er? Jeg tror, at de fleste ikke ved hvad jeg laver- ikke engang min familie ☺ Min dag begynder på samme måde som de flestes. Jeg får en opgave, såsom “analysér salget af solbriller ” – en simpel opgave med mange løsninger. Jeg kan analysere de bedstsælgende produkter udfra antallet af solgte enheder, udfra produktfortjeneste eller profitmargin. Jeg kan også segmentere dem udfra producenten, typen af stel, farver, hvilket køn de er til, størrelse etc. Jeg kan fokusere på deres salgsegnethed i forskellige lande. Det endelige resultat kan være en rapport med tyve grafer og ti tabeller, som du skal holde en præsentation om.

Hvis nogle af vores læsere beslutter sig for også at arbejde med data, hvilke skoler kan du anbefale? Kan man studere analyse på et universitet?
Jeg er selv selvlært, men jeg ville sikkert vælge en skole, der kombinerer statistik med IT. Der er massere af kurser i data mining og forskellige statistiske metoder. Jeg kan helhjertet anbefale dem allesammen. Der er også mange online kurser tilgængelige gratis. Du skal blot tilmelde dig. Det er sådan jeg begyndte, og jeg turde kun at søge mit første job indenfor dette område efter at have deltaget i et kursus hos Czechitas.

Lad os tale om dine hobbier: Bøger, dans, at rejse …og krav maga, som er et selvforsvarssystem, udviklet af den israelske hemmelige styrke. Hvem vil du anbefale det til, og har du nogensinde brugt det i det virkelige liv? Jeg elsker at krybe sammen med en bog; især om vinteren. I øjeblikket læser jeg Game of Thrones – Storm of Swords, og jeg må sige, at den ikke er let at læse; især når bogen falder ned i hovedet når man falder hen. Jeg elsker også at danse og at rejse. Jeg blev fortryllet af salsa og lignende stilarter. Når jeg danser kan jeg helt koble af , og jeg kan grantere dig for, at efter en aften med dans, så mærker du hver en muskel næste dag. Og krav maga? Jeg var til min første træning for mere end et halv år siden, og det var en god beslutning. Jeg føler mig mere sikker nu, og jeg føler, at jeg kan reagere bedre i visse situationer, selv om jeg heldigvis aldrig har haft brug for at prøve det i det virkelig liv. Vi lærer selvforsvar mod en angriber, som holder en kniv, hvordan man sparker en fjende, hvordan du forsvarer dig selv mod nogen som vil kvæle dig, og hvordan du kvæler korrekt. Jeg kommer ofte hjem med blå mærker, og jeg er blevet slået i tænderne et par gange. Men at sparre med boksehandsker er noget særligt.

Et obligatorisk spørgsmål til sidst: Hvad vil du sige til vores kunder? Jeg gør det enkelt. Jeg håber, at I er glade og tilfredse for at handle hos os. Det er alt.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter