Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Hvordan passer du på dine øjne?

Indenfor rimelighedens grænser, med omhu og regelmæssighed. Vi tror på, at det vil hjælpe med at huske på nogle tips til, hvordan man kan undgå to af de mest hyppige øjenproblemer – ekstremt trætte øjne og tørre øjne syndromet.

Følg bare få regler og øjnene forbliver friske i længere tid

TV, computer, at blive længe oppe med en bog, generel mangel på søvn – morgenen byder på røde øjne med kløende og hævede øjenlåg som gør ondt bare at røre ved. Førstehjælp er nem – brug agurkeskiver som kølende puder, nedkølede teposer af sort te eller skyl i væske med øjentrøst. Som navnet antyder, er det et af de bedste midler derude til øjnene.

Men hvordan undgår man røde og trætte øjne i første omgang? Følg disse simple regler. Se ikke TV i komplet mørke, tænd som det mindste en lille lampe – høj kontrast i mørke og en lys skærm anstrenger øjnene indenfor få minutter. Når du arbejder ved en computer, så sørg for at skærmen ikke reflekterer dagslys eller noget andet lys – så kan øjene bedre modstå træthed og holde meget længere. Elsker du at læse i sengen? Sørg for at dine øjne har nok lys – kombinationen af lille skrift, papir a lav kvalitet og en svag lampe udmatter øjnene efter bare et par sider.

Hvad beskytter øjnenes slimhinder i at tørre ud?

I takt med at øjnene ældes, nedsættes den naturlige evne til at producere tårer, i alderen fra 19 til 60 år falder produktionen med op til to tredjedele. Tørre øjne, en meget ubehagelig tilstand, hvor det føles som om du har små, fine sandkorn i dine øjne, forekommer, når denne naturlige nedsættelse af tåreproduktionen bliver underbygget med ophold i et uegnet miljø.

Der er selvfølgelig nogle brugbare hjælpemidler som fjerner symptomerne ret hurtigt – moderne væsker til kontaktlinser med øget fugtgivende effekt, øjendråber som opfylder funktionen af kunstige tårer.

Hvorfor behandle symptomer, når det er relativt nemt at løse problemet uden? Undgå områder med røg og hvis du selv ryger, så forsøg at stoppe eller minimere det. Reducer brugen af air condition/klimaanlæg til et minimum, beskyt øjnene i støvede miljøer med passende udstyr. Hvis du bor et sted med centralvarme, så brug en luftfugter.

Vi ønsker dig så få problemer med både trætte og tørre øjne som muligt. Og hvis det sker, så overvej om der er noget du har glemt eller gjort forkert, og ret op på det hurtigt. Husk – du har kun ét par øjne, „jeg lærer det nok næste gang“ eksisterer ikke her.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter