Sommer solbriller på udsalg!

Login

Hvordan afskaffer du dine kontaktlinser korrekt? Her er den komplette guide

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 19. maj 2020. Skrevet af Maria Chiara Tarsia

Indpakningen af vores Kontaktlinser består af forskellige dele, lavet med forskellige materialer. Hvis du nogensinde har spekuleret på det. hvordan bortskaffer du dine kontaktlinser og den tilhørende emballage korrekt, denne guide er til dig!

Lad os svare på nogle af de mest stillede spørgsmål!

Hvordan kan jeg afskaffe mine kontaktlinser?

Kontaktlinser – uanset om det er daglige, månedslinser – skal altid smides i skraldespanden. Selvom dette muligvis lyder som åbenlyse oplysninger, er det altså blevet beregnet, at cirka 19% af linsebærere smider eller skyller deres kontakter i vasken eller på toilettet, hvilket er den forkerte måde at gøre det på.

Husk: kontaktlinser SKAL IKKE afskaffes i dit toilet eller vask, da de ikke smelter i vand.

Og hvad med emballagen? Sådan afskaffes alle dele korrekt

Som du måske ved, er emballagen af kontaktlinser sammensat af:

  • Ydre emballage
  • Blister indpakning
  • Blister låg
  • Kontaktlinser
Sådan genbruger du kontaktlinser


Den eksterne emballage (og indlægssedler) er normalt lavet af
papir, derfor helt genanvendelig i den tilsvarende beholder.

Blisterne skal altid adskilles inden bortskaffelse, da den nederste del er lavet af plastik og det dækkende låg er normalvis lavet afaluminium.

Sidst men ikke mindst skal kontaktlinser bortskaffes i plast kontaineren.

Og husk: Når du er i tvivl om, hvilken er den rigtige beholder, skal du altid kontrollere symbolerne og numrene, der er skrevet på selve emballagen. Disse specielle symboler er trykt på al emballage, og de er internationale, hvilket betyder, at du altid kan være sikker på deres betydning. Det mest emballage viser for eksempel det runde symbol, som du kan se nedenfor i tredje position på den anden linje. Dette symbol betyder, at emballagen kan genbruges (men ikke indholdet, nemlig selve linsen). Billedet viser også nogle af de mest populære genbrugssymboler, du kan finde på flere produktemballager.Genbrugssymboler


Når vi taler specifikt om kontaktlinser, finder du normalt de symboler, vi viser dig nedenfor, ved hjælp af vores Lenjoy som et eksempel:Lenjoy packaging


I øjeblkket er Kan kontaktlinser ikke genanvendes i Europa og derfor skal de smidesi den blandede skraldespand. Det samme gælder for dine gamle eller ødelagte brillerammer. Men vi ser frem til fremtiden, når – vi håber – vi vil være i stand til at genbruge hver eneste del af vores visuelle hjælpemidler!

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter