Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

UKCA-mærket på solbriller: Hvad betyder det?

Skrevet af Lentiamo i9. jun. 2023

Mange produkter, også briller, bærer nu den nye UKCA-mærkning. Hvorfor betyder det noget for dig, når du skal købe et par nye briller?

Fra januar 2020 er Storbritannien officielt ophørt med at være medlem af EU som følge af folkeafstemningen i 2016, der gik over i historien som "Brexit". Således blev UKCA-mærket født.

Mærket betyder, at solbrillerne lever op til en bestemt kvalitetsstandard.

Akronymet UKCA står for UK Conformity Assessed. Fordi de anses for at være medicinsk udstyr - såvel som et moderigtigt tilbehør - er kvalitetssolbriller en del af listen over produkter, der er underlagt regeringsregulerede overensstemmelsesmærker.

Fra 1. januar 2021 skal brillemærker, der ønsker at distribuere deres produkter på det britiske marked, have dem UKCA-mærket. Derudover kan stel, der er fremstillet før denne dato, også distribueres i Storbritannien med kun CE-mærket, i henhold til reglerne før Brexit. Mange internationale brilleproducenter bruger i øjeblikket både CE- og UKCA-logoerne på deres nyere produkter, der distribueres i både EU og Storbritannien.

Erstatter UKCA CE?

Ja og nej, produkter, der i øjeblikket kræver en CE-mærkning, skal fortsat være forsynet med den, når de distribueres på EU-markedet. På samme måde skal produkter, der er beregnet til distribution i Storbritannien, og som tilhører de relevante kategorier, bære UKCA-mærket. Hvis der er tale om flere producenter, kan begge mærker være til stede. Det betyder, at produktet opfylder kvalitetskravene for begge og derfor kan distribueres i EU og Storbritannien.

Jimmy Choo sunglasses with CE mark

UKCA er derfor obligatorisk for det britiske marked (England, Skotland og Wales) til at certificere overensstemmelsen af en række produkter. Nordirland følger i stedet en anden ordning. De overholder de regler, der allerede er på plads i forbindelse med CE-mærkning for at opretholde en vis territorial kontinuitet med hensyn til marked og varer med Republikken Irland.

Hvorfor er UKCA- og CE-mærkerne vigtige for at bestemme kvaliteten af solbriller?

Både CE-mærket og UKCA-mærket certificerer, at de solbriller, du har købt, lever op til de strengeste produktionsstandarder. Det betyder, at de solbriller, der bærer disse mærker, er lavet af materialer af høj kvalitet, og at den beskyttelse mod UV-stråling, de giver, er reel og i overensstemmelse med anbefalingerne fra øjenlæger.

Kort sagt, ved at købe UKCA- og CE-mærkede briller kan du være sikker på, at du har et ægte medicinsk udstyr, der beskytter dine øjne mod solens skadelige stråler.

Hvad er forskellen på CE- og UKCA-mærkning?

På nuværende tidspunkt adskiller kvalitetskravene for at opnå UKCA-mærket sig ikke væsentligt fra kravene for CE-mærket. Derfor har mange brillemærker, der markedsfører deres produkter i både Storbritannien og EU, valgt at bruge begge mærker. Faktisk kan man ofte se de to logoer side om side på brillestænger og solbriller af høj kvalitet, som vist på billedet nedenfor.

Jimmy Choo sunglasses with UKCA and CE marks

Leder du efter et par nye UKCA- og CE-godkendte solbriller?

Hundredvis af solbriller i topkvalitet venter på dig hos Lentiamo.

Udforsk solbriller godkendt af UKCA

Source

1. GOV.UK, Using the UKCA marking

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter