Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Vores kollega Petra Márová beretter fra Nepal

I april sidste år blev et lille kongerige på toppen af verdens tag ramt af et jordskælv-det kraftigste siden 1934. Landet kæmper stadig med konskekvenserne den dag i dag, og humanitære organisationer rundt omkring i verden har hjulpet med at reparere skaderne. Siden det ikke var muligt at bringe alle de fornødenheder til dem der der havde behov for dem, besluttede en gruppe mennesker selv at hjælpe. Vores kollega, Petra Márová, rejste med en af disse grupper til Nepal for et par uger siden. Vi sendte hende afsted med mange gaver til jordskælvs ofrene, såsom antibakterielle gels, kontor-og hygiejneforsyninger, babytøj og penge. Da hun kom tilbage, havde vi mange spørgsmål til hende.

Fem spørgsmål til Petra ==================

** Hvordan kom du med på en humanitær mission til Nepal? Var det en spontan beslutning, eller rejser du regelmæssigt? **

Det var en spontan beslutning. Jeg er fan af en e-shop som leverer varer fra Nepal, og de tilbød offentligt, at man kunne deltage i turen. Jeg forventede overhovedet ikke, at de ville vælge mig. Min primære motivation var muligheden for at besøge et sted som jeg altid har været fascineret af. Det var en drøm der gik i opfyldelse! Jeg elsker bjerge, og jeg elsker det tøj og de håndtasker som de fremstiller. Men da det gik op for mig hvad det egentlige formål med rejsen var, blev jeg virkelig optaget af det. Førhen vidste jeg ikke hvor meget hjælp der var brug for efter jordskælvet, og hvordan bare en person kunne hjælpe. Jeg så landsbyer som var blevet forvandlet til stenbunker uden nogen veje.Befolkningen udtrykte stor taknemmelighed for tøj, penge og medicin, som vi havde medbragt. Jeg kan slet ikke beskrive følelsen da vi gave skoleudstyr og plysdyr til den lokale skole. Det var første gang, at jeg havde deltaget i noget lignende.

** Hvad skulle du arranagere før denne tur ? Hvilke tilladelser, vaccinationer eller træning skulle du have eller deltage i?**

Jeg var afsted som stand-in, og jeg fik kun besked om det tre uger før afrejse, så jeg havde ikke meget tid til at ordne nogen ting.Jeg tjekkede kun om min stivkrampe vaccination stadig var gyldig. En tyfus og hepatitis vaccination ville også have været praktisk, men jeg havde ikke tid til at få dem. Vores læge udskrev i det mindste noget medicin mod svimmelhed i bjergene og antibiotika i tilfælde af, at der ville blive brug for det. Med hensyn til træning er der en Facebook-gruppe hvor vi blev informeret om alting inden vores rejse, og vi kunne spørge om alt.

Nepal ligger på verdens tag. Hvilke steder nåede du at besøge i dette smukke land?

Vores guider havde forberedt et fantastisk, rigt program så vi havde en chance for at se så mange steder som muligt, og lære så mange mennesker at kende som muligt i løbet af et par dage.Det er et meget diverst land; vi så bl.a. en varm, farefuld jungle, smukke majestætiske bjerge, ufattelig kaotisk trafik i byer fuld af lyden af bilhorn, smygen sig imellem fodgængere, veje med ingen vejmarkering, og hvor vi virkelig følte os skidt tilpas, foruden imponerende klostre med meget udsmykning, og som strålede af energi. Alt er så anderledes end her, at det er virkelig svært at beskrive. Det som gjorde størst indtryk var hvor forskellige folk i Nepal er. De har ingenting, men alligevel smiler de hele tiden. De arbejder også hårdt for at klare sig, men de er ikke stressde. De spiser som regel deres traditionelle bhat ( ris med linsesauce, med kartofler og spinat), som de delte med os. Fremmed inviterer dig ind i deres hjem til te og småkager selv om de ikke selv har ret meget. De er altid parate til at hjælpe alle. Børnene er også glade for små ting. En af vores guider var en lokal lama og takket være det, havde vi mulighed for at se steder, især i bjergene, som turister normalt ikke ser.


** Du var væk i to uger. Hvordan var du i stand til at kombinere det med dit job som kundeservice medarbejder for vores tyske e-shop?**

Jeg arbejder i et stort og forstående firma, så det var intet problem af få fri i to uger med så kort tids varsel. Vi er et par stykker som arbejder i det tyske team, hvilket betyder at mine kolleger kan lave mit arbejde i et stykke tid.

** Planlægger du en anden, lignende tur? Hvis ja, hvornår og hvorhen?**

Ikke i øjeblikket. Denne tur var en udfordring, og indtrykkene jeg har er stærke og intense. Lige nu tænker jeg ikke på hvad der vil komme efter Nepal.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter