Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

De bedste solbriller til kørsel

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 23. jun. 2021. Skrevet af Maria Chiara Tarsia

Er det farligt at køre i lyst, solrigt vejr uden solbriller på? Det er et spørgsmål, vi hører ofte, især når sommeren nærmer sig. Sandheden er, at solbriller er en velkommen ledsager til kørsel hele året - og her er hvorfor.

Faktisk vil de ikke kun beskytte dine øjne mod de farlige UV-stråler, men også din egen sikkerhed ved at reducere uønsket blænding og skjorte dine øjne mod støv og vind.

Så: Det er en sund vane at have solbriller på, når man kører i dagslys, og det kan være med til at forebygge både risikoen for øjenskader og risikoen for bilulykker.

Af alle disse grunde er det af stor betydning at vide, hvordan man vælger det rigtige par solbriller til brug bag rattet.

Hvad skal jeg vide om at køre solbriller?

Der er et par vigtige funktioner, som du bør kigge efter, når du leder efter de perfekte solbriller til kørsel.

Lad os udforske disse funktioner i dybden for at finde ud af, hvordan du vælger rigtigt.

Hvad er den bedste filtertype til solbriller til kørsel?

Lad os først og fremmest tale om UV-beskyttelse. For at opnå maksimal beskyttelse skal solbrillens glas have et UV400-filter, som giver et komplet skjold mod skadelig stråling. Alle solbriller, der er tilgængelige på Lentiamo, er udstyret med et UV400-filter af høj kvalitet.

Der er fire filtertyper til rådighed på solbriller:

Filtertype Glasskærm Anvend
0 3 – 20% Giver den mindste beskyttelse. Normalt ikke nok til at forhindre blænding under kørsel.
1 20 – 57% Til delvis overskyede dage. Velegnet til kørsel.
2 57 – 82% Til normale sommerdage. Velegnet til kørsel.
3 82 – 92% Giver avanceret beskyttelse. Velegnet til kørsel.
4 92 – 97% Særlig stærk beskyttelse, velegnet til høje bjerge. Forbudt i vejtrafik. Disse er mærket med symbolet af en overstreget bil.

Husk: filterkategorinummeret er altid trykt på brillestellet, men kun dem med en ægte CE-mærkning kan garantere disse minimumsstandarder.

Hvilken farve skal køresolbriller have?

Og nu skal vi tale om farven. Solbriller med brune, mørkegrønne eller grå linser er de mest velegnede til kørsel, da de giver en fremragende ydeevne under alle vejrforhold og forbedrer kontrast og synsstyrke uden at gå på kompromis med vores farveopfattelse.

Fotokromiske linser anbefales ikke (selv om mange mennesker regelmæssigt bruger dem til kørsel), fordi de måske ikke mørkner nok inde i køretøjet. Spejlede linser anbefales heller ikke, fordi de kan minimere kontrasterne for meget, hvilket kan føre til fejlberegninger på vejen..

Klar til at begynde at lede efter dit næste par solbriller?

Hundredvis af solbriller af højeste kvalitet venter på dig hos Lentiamo.

Oplev området med solbriller

Hvad er den bedste form til at køre solbriller?

Dette vil måske overraske dig: Solbrilledesignet er vigtigt, når det kommer til kørsel - Og ikke kun af modehensyn (selv om vi også gerne vil se godt ud på vejen, det er der ingen skade i!).

Det er dog et spørgsmål om sikkerhed snarere end om æstetik. Op til 60 % af UV-strålerne kan nå dine øjne fra solbrillens sider eller ovenfra. Under kørsel kan dette også være en distraktion eller et ubehag. Vælg derfor større linser eller et bredere stel, der kan "omslutte" det sarte område omkring dine øjne ordentligt.

Gode nyheder: oversized solbriller og mask solbriller er igen en trend, og de er kommet for at blive! Det betyder, at du vil blive behandlet med masser af modeller at vælge imellem.

Kør sikkert og komfortabelt med solbriller, der virkelig passer

De perfekte solbriller til bilkørsel skal derfor handle om beskyttelse, men også om komfort. Det er derfor, at vores optikere hos Lentiamo anbefaler - efter finde den rigtige brillestørrelse til dit ansigt - at foretrække lette rammer, især hvis du er på farten i timevis. Hvis dine solbriller har næsepuder, juster dem i henhold hertil, så de hverken glider eller klemmer.

Lentiamo solbriller har antireflekterende linser med et kategori 3 UV-filter for at give god øjenbeskyttelse til daglig brug og under kørsel. Det ultralette materiale er komfortabelt og perfekt til at manøvrere på vejene.  

Sidst men ikke mindst bør dine solbriller til kørsel have tynde arme for at undgå hindringer i dit perifere syn.

 

Er polariserede solbriller gode til at køre bil?

Polariserende (eller polariseret) linser bag rattet har deres fordele og ulemper. De er et godt valg for bilister, fordi de reducerer blænding og lysreflektion (hvilket kan være en vigtig funktion i tilfælde af vådt underlag eller sne på vejen eller endda glasplader under kørsel i byen).

På den anden side kan de også dæmpe digitale og LCD-skærme dramatisk. Hvis du skal bruge din GPS-navigator på en tur, eller hvis din bil har et moderne digitalt instrumentbræt, bør du derfor bære solbriller uden polarisering.

Valget er så op til dig, afhængigt af din rute, din bil og dine kørevaner.

 

Er det ulovligt at køre med solbriller?

I Danmark er det lovligt at bære de fleste solbriller under kørsel. Det er ret nemt at finde ud af, hvilke solbriller der er egnede: Kig på den filterkategori, der er angivet på dit stel eller i beskrivelsesfeltet i vores e-shop. Filterkategori 1, 2 og 3 kan bruges til kørsel i dagtimerne, men de bør ikke bruges i dårlige lysforhold.

Filterkategori 4 er ikke egnet til kørsel og dermed ulovlig bag rattet. Køresolbriller med filterkategori 2 eller 3 vil også gøre det muligt for dig at tackle ind- og udkørsel af en tunnel uden problemer, da de vil "afbøde" den bratte overgang fra lys til halvmørke og omvendt ved at mindske risikoen for at blive blændet ved udkørsel af tunnelen.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter