Sommer solbriller på udsalg!

Login

Hvad er fit over solbriller, og er de rigtige for dig?

Skrevet af Lentiamo i26. jul. 2021

Er du tilfreds med dine nuværende briller på recept, men vil du gerne tilføje UV-beskyttelse til dine linser? Så kan du som et tredje alternativ til receptpligtige solbriller og fotokromiske solbriller overveje en anden type beskyttelse - fit over solbriller.

Fit-over-solbriller er præcis, hvad navnet antyder: det er solbriller med et lidt større stel og lidt større bøjler, der er specielt designet til at passe over dine receptpligtige briller. Dine briller vil simpelthen gemme sig bag dine fit over-solbriller. På denne måde får du en fremragende UV-beskyttelse oven i dine receptpligtige brillers synskarphed.

Så hvis du kan lide at være udenfor i solen og har brug for at bære briller, fit over solbriller kunne være lige noget for dig. Vil du gerne vide hvorfor?

Hvad er fit over solbriller?

 

" allowfullscreen>

 

 

Lad os først afklare, hvad fit over solbriller (også kaldet solbriller med solafdækning og briller med overbriller) er, og hvordan de fungerer.

Solbriller med solafdækning har et lidt anderledes design end almindelige solbriller. Deres bøjler er bredere, så de kan omslutte de receptpligtige brillers bøjler nedenunder. Det samme gælder for stellet. Fit-over-solbriller har et lidt tykkere og større stel, så brillelinserne på brillerne nedenunder ikke er synlige.

Dette har mange fordele: Den bredere ramme giver en ekstra dosis UV-beskyttelse, især på siderne og i den øverste ende af linserne. Dette beskytter ikke kun dine øjne, men også din følsomme hud, og kan beskytte dig mod for tidlig aldring.1

Bortset fra deres form tilbyder linserne på overbriller solbriller UV400-beskyttelse, dvs. 99 % afskærmning mod UVA- og UVB-stråler. En sådan beskyttelse er vigtig hele året rundt, da solen kan forårsage alvorlige skader på din hornhinde, linse og nethinde, ifølge Journal of Exposure Science Environmental Epidemiology.2

Hvad er fordelene og ulemperne ved at fit over solbriller?

Er du ikke sikker på prisen eller det praktiske ved fit-over solbriller? Læs videre!

 

  • Selv om solbriller på recept er skræddersyet til dig og sidder godt på dit ansigt, kan de også være dyre. Afhængigt af model, mærke og belægning kan du betale det samme for et par solbriller på recept, som du ville betale for tilsvarende briller på recept. Fit-over-solbriller er derimod meget overkommelige. Fra så lidt som 359 kr. kan du bestille et par solbriller med solafdækning af høj kvalitet hos Lentiamo, som du kan bruge hele året rundt.
  • Linserne på solbriller med overbriller er normalt meget slagfaste. Desuden giver deres tykke stel et ekstra lag af holdbarhed. Dette kan være vigtigt, hvis du bruger dine fit overs, når du træner eller dyrker sport udendørs.
  • En yderligere fordel er, at solbriller med fit-over-briller kan tages af og på hurtigt og nemt. Tag brilleetuiet med dig i håndtasken eller handskerummet, og tag blot dine over-glasses solbriller på, når du har brug for dem. Du behøver ikke at klipse på eller skifte briller.
  • Overbriller kan dog øge vægten af dine briller. Selv om moderne modeller er meget lette, giver de stadig en betydelig vægt på din næse og dine ører. Nøjagtig måling for den rigtige pasform bliver derfor et must for at hjælpe med at reducere vægten. Men hvordan måler du den rigtige størrelse på dine fitover-briller? Læs nedenfor!

 

-fordele og ulemper ved at fit over solbriller

Sådan bestemmer du den rigtige størrelse til solbriller med overbriller

Nu hvor vi ved, hvordan fit-over solbriller fungerer, og hvad de vigtigste fordele er, skal vi måle deres pasform. Det eneste, du skal gøre, er at måle størrelsen på dine briller på recept, dvs. deres bredde og højde i millimeter. For at opnå den bedst mulige pasform skal stellet på dine solbriller med solcover være lidt større i bredde og højde end dine briller. Men bare rolig - Polaroids Suncover-solbriller er designet til at være mindst 2 - 3 millimeter større og bredere end receptpligtige briller med et lignende design.

Og når vi nu taler om design: Du bør også overveje, hvilken stil og form dine briller skal have. Hvis du f.eks. bærer runde briller, bør du vælge runde solbriller med pasform. Hvis dine briller er mere firkantede, bør dine solbriller også følge denne form.

fit over sunglasses

Findes solbriller med overbriller i forskellige modeller?

Du tænker måske, at du på trods af de fremragende funktioner i fit-over solbriller foretrækker at investere dine penge i receptpligtige solbriller, fordi de er mere moderigtige og stilfulde. Du bør tænke dig om en ekstra gang. De nyeste solbriller med solafskærmning, som f.eks. solbriller fra det populære italienske mærke Polaroid, er sprængfyldt med stil og banebrydende design.

Se nærmere på nogle af de trendsættende modeller.

Suncover solbriller fra Polaroid

Er de fit over solbriller udstyret med polariserede linser?

Et vigtigt spørgsmål, når du skal vælge de rigtige solbriller, er, om linserne skal være polariserede eller ej. Som du måske nok er bekendt, polarisering i solbriller forhindrer overdreven blænding.3

Vælg derfor et par polariserede solbriller med indbygget pasform til aktiviteter på vand eller sne, f.eks. fiskeri eller skiløb. Det vil give dig den nødvendige blænding og solbeskyttelse, du fortjener.


Sources:

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter