Sommer solbriller på udsalg!

Login

Hvilke linser er de rette for mig?

Ved at bruge vores guide, før du går til en øjenspecialist, har du en bedre idé om hvad du kan forvente af kontaktlinser, og hvad mulighederne er. Så lad os se på det.

1. Hvor ofte vil du bruge kontaktlinser?

Nogle kommende brugere kan kun forestille sig, at have linser på et kort øjeblik. Andre bruger dem kun til sport eller andre aktiviteter. Så hvilken type af kontaktlinser er den rette for dig?

Endags kontaktlinser

Som navnet antyder, så bruges disse linser kun en dag. Derefter tager du dem ganske enkelt ud, og smider dem ud. Den største fordel ved dem er, at de er de sundeste af alle kontektlinser. Hvorfor? Fordi al snavs og grus fra miljøet smides i skraldespanden om aftenen, og næste dag starter du på en frisk. Endagslinser er en virkelig god mulighed for folk med allergier, eller for folk med følsomme øjne. Vi nabefaler stærkt denne mulighed hvis du skal til stranden på din ferie-især hvis du svømmer eller dykker. Du eliminierer risikoen for infektion og fysisk skade på dine øjne. De er selvfølgelig også egnede til sport eller ved andre lejligheder hvor du ikke vil eller kan bære briller.

En ekstra fordel er, at du ikke behøver at have dem med, og i etuiet bevarer opløsningen dine linser.

Ugentlige eller 14-dages kontaktlinser

Disse typer linser bæres uafbrudt, og tages ud hver aften, og indsættes igen den næste morgen i en periode på 7 eller 14 dage. De er derfor egnede til uabrudt brug, og er særligt egnede til tidspunkter når du ønsker at rotere mellem linser og briller. (I disse tilfælde er linserne beskyttede i deres opløsning).

Måneds kontaktlinser

Her har vi en anden variant. Disse linser bæres enten om dagen, og opbevares natten over i deres opløsning, eller du kan bære dem uafbrudt i 30 dage. Denne type er selvfølgelig den mest bekvemme, men ulempen ved dem er, at der er en højere risiko for infektion.

2. Hvilket materiale?

Som med næsten alt andet, så bliver linsematerialer konstant opdateret og forbedret. De to mest almindelige materialer som bruges i dag er:

Hydrogel linser

Brugen af denne type linser er allerede mindsket. Mens de sikrer good fugtning af øjnene så de er komfortable for brugerne, så har de mindre ilt gennem trængelighed som på længere sigt truer øjensundheden. Disse linser er bløde, men har en tendens til skørhed.

Silikone-hydrogel linser

På nuværende tidspunkt er de det foretrukne valg blandt linsefabrikanter. De garanterer god øjenfugtning sammen med fremragende ilt gennemtrængelighed. Udviklingen af dem er stadig i gang, så forbundetheden af egenskaberne som linser burde have konstant opnås bedre.

Selvfølgelig afhænger dit valg af linser af hvilke der bedst korrigerer dine øjendefekter. Men det er naturligvis ikke en beslutning du skal tage alene. Det afhænger snarere af din øjenlæges ordination.

Vil du vide mere, så kan du læse vores andre blogs om emnet her eller her . Skulle du have nogen spørgsmål omkring valg af linser, så tøv ikke med at kontakte os når som helst. Vores eksperter på Lentimo.dk vil med glæde vejlede dig.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter