Sommer solbriller på udsalg!

Login

Sådan rengør du et kontaktlinseetui

Ing. Petra Průchová

Medicinsk revideret af Ing. Petra Průchová, Optiker-elev, on 19. maj 2023. Skrevet afLentiamo

Indhold

Hvis du bruger kontaktlinser, ved du, hvor vigtigt det er at opretholde en hygiejnisk linseplejerutine. Vidste du, at korrekt rengøring af dit kontaktlinseetui også kan påvirke dine linsers holdbarhed og klarhed?

Uanset om det er første gang, du skal lære at rense et kontaktlinseetui, eller om du har brug for at få det genopfrisket, så har Lentiamos eksperter i øjenpleje noget til dig. Læs mere om, hvorfor og hvornår du bør rense dit etui, og læs de seks grundlæggende trin i pleje af etui nedenfor!

Derfor skal du rense dine kontaktlinseetuier

Etuier kan akkumulere bakterier og andre mikroorganismer over tid, som så kan overføres til dine kontaktlinser og potentielt forårsage irritation eller infektion. Rengøring af kontaktlinseetuier er et vigtigt skridt til at opretholde god hygiejne og passe på kontaktlinserne. Regelmæssig rengøring af dit kontaktlinseetui med en kontaktlinsevæske kan være med til at forebygge disse problemer og holde dine øjne sunde.

Sådan renser du et kontaktetui

tomt kontaktlinser etui åbent på hvidt bord

Selvom vi ved, at rengøring af kontaktlinser er en vigtig del af linseplejen, er det lige så vigtigt at rengøre kontaktlinseetuier korrekt. Rengøring af dit etui er enkelt og kræver minimal forberedelse. Du bør vaske dit kontaktlinseetui regelmæssigt og grundigt med en universalopløsning. Saltvand eller smøreopløsninger renser og desinficerer ikke etui ordentligt.

Er du klar til at komme i gang? Lær, hvordan du renser et kontaktlinseetui ved at følge disse nemme trin:

 1. Vask dine hænder - Gør dine hænder grundigt rene med vand og sæbe, før du håndterer dit kontaktlinseetui. Det vil hjælpe med at forhindre spredning af bakterier.
 2. Tør dine hænder - Brug et rent, fnugfrit håndklæde til at tørre dine hænder helt efter vask.
 3. Tøm opløsningen - Hæld den gamle opløsning ud af dit kontaktlinseetui, og smid det ud i afløbet.
 4. Skyl kontaktlinseetuiet - Skyl kontaktlinseetuiet med en frisk opløsning for at fjerne eventuelle rester af opløsning eller snavs.
 5. Lad etuiet lufttørre - Ryst overskydende opløsning ud, og lad dit kontaktlinseetui lufttørre helt. Undgå at bruge en hårtørrer eller anden varmekilde til at tørre det.
 6. Opbevar dine linser - Når dit etui er helt tørt, skal du opbevare dine kontaktlinser som normalt med en frisk kontaktlinsevæske.

Vigtige regler for rengøring af kontaktlinseetuiet

 • Brug ikke vand fra hanen til at rengøre dit kontaktlinseetui. Vand fra hanen kan indeholde bakterier, der kan føre til alvorlige øjeninfektioner.
 • Brug ikke sæbe eller andre rengøringsmidler til at rengøre dit etui. Disse produkter kan beskadige etuiet og gøre det sværere at rengøre.
 • Opbevar ikke dit kontaktlinseetui i et fugtigt miljø. Fugt kan fremme væksten af bakterier.
 • Kontaktlinseetuiet må ikke koges.
 • Sæt ikke kontaktlinseetuiet i opvaskemaskinen.
 • Brug ikke alkohol til at rengøre kontaktlinseetuiet.
Du ser måske nogle oplysninger på nettet, der foreslår at koge kontaktlinseetuier i vand eller putte etuier i opvaskemaskinen. Vand kan tilføre skadelige bakterier til etuier og linser, hvilket øger risikoen for alvorlige infektioner. For at beskytte dine øjne må du aldrig bruge vand til at rengøre et linseetui, heller ikke selvom vandet er kogt.

Hvor ofte skal man rengøre etuiet?

kontaktlinser etui og en kontaktlinse på hvidt bord

Dit kontaktetui skal rengøres efter hver brug. Sørg for at holde etuiet åbent og væk fra vand og andre forurenende stoffer mellem rensningerne. Husk kun at bruge friske opløsninger til rengøring og opbevaring af kontaktlinser.

Hvornår skal du udskifte etuiet?

Det er vigtigt at udskifte dit etui hver tredje måned. Hvis du beholder etuier længere end dette, kan det føre til øjenirritation og ophobning af bakterier i etuiet.

Nyttigt tip: Reducer dit affald, og hold dine øjne sunde! Tjek vores 10 måder at genbruge dit kontaktlinseetui på bloggen nu.

Sidste tanker fra Lentiamo

Det kan gavne dit syn og dine øjnes sundhed, hvis du passer på dit kontaktlinseetui. Husk disse nyttige tips, næste gang du renser eller udskifter dit etui. Husk at prioritere din rutine for pleje af linser og etui, så du kan se klart og behageligt.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

  Ingen spørgsmål

  * Skal udfyldes

  Bedst sælgende produkter