Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

Vinter sport til brillebærerer: Vær forsigtig på pisterne

Det er vintertid igen. Det er ved at blive koldt udenfor, og juleferien er lige rundt om hjørnet. Mange vil nyde den festlige årstid med at tilbringe deres ferie i sneen, med fuldt fart ned af pisterne på ski eller snowboard. Men vidste du at størstedelen af alle ski and snowboard ulykker er forsaget af visuelle fejl?

Vigtigheden af visuel hjælp på pisterne

80% af alle ulykker i sport der ikke involverer andre mennesker, skyldes en visuel eller perceptionsfejl og at stå på ski er ingen undtagelse.
Studier tyder på at præstationen på ski er direkte korreleret med den visuelle perception.1 Ligesom i trafikken, betyder dette at den korrekte visuelle hjælp bør anvendes på pisterne. Mange af os vælger derfor at bruge briller når vi befinder os på pisterne. Det kan dog ske, at brillerne kommer i vejen for dine skibriller og hjelm. Dette kan være en meget ubehagelig oplevelse. Brillerne tåger hurtigt op, ski brillerne passer ikke ordenligt over brillerne, eller hjelmen presser brillernes rammer ind i øjnene og næsen.

Som følge af dette går mange skiløbere og snowboardere på pisterne uden hjelm eller skibriller, så de komfortabelt kan have deres briller på. Dette udsætter dem ikke kun for unødvendige fare, ved et potentielt farligt styrt på ski eller snowboard, men også for UV stråling. Det skyldes at briller ikke nødvendigvis giver tilstrækkelig UV beskyttelse. I tillæg kan briller forårsage alvorlige skader på øjet, i tilfældet af en ulykke. Skibriller, ligesom solbriller beskytter mod en højere UV radiation og kan forbedre dit syn. 2

Så hvad kan du gøre for at beskytte dig selv?

Beskyt dig selv fra ulykker og farlig UV radiation! Kontaktlinser er nemme og praktiske at have på under dine skibriller og din hjelm, uden de tåger til eller glider. Samtidig med at kontaktlinser giver dig det mest optimale syn og forebygger evt ulykker, giver skibriller beskyttelse mod solen.

Fysisk udmattelse når man dyrker vintersport resulterer i et øget behov for oxygen. Hornhinden i øjet bliver også påvirket. Det er derfor fordelagtigt at vælge kontaktlinser der giver en tilstrækkelig mængde oxygen til øjnene. Specielt i tør vinterluft eller luftige bjerge.

  • Gør brug af passende ski briller og solbriller

    Da sne kan reflektere op til 80% af lys sammenlignet med almindelige overflader, er det essentielt at du vælger sol eller skibriller der er specifikt designet til vintersport, og absorberer mindst 95% uv stråling.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter