Solunate-løsning 50 ml gratis med Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Login

De bedste golf-solbriller i 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinsk revideret af Jakub Odcházel, DiS., Chefoptiker, on 12. jun. 2023. Skrevet afLentiamo

Indhold

Alle ved, at det rigtige udstyr kan være afgørende for dit golfspil. Køller, tees, bolde og handsker spiller en vigtig rolle. Golfsolbriller er et afgørende tilbehør, der betyder mere, end du måske tror.

Solbriller er et uerstatteligt værktøj til at beskytte dine øjne mod solens skadelige stråler. De kan også reducere generende blænding og øge kontrasten mellem din bold og dens omgivelser.

Hvad skal du kigge efter i dit næste par? Lentiamos brilleeksperter forklarer funktionerne ved de bedste golfsolbriller og besvarer nogle ofte stillede spørgsmål om materialer, linser og mere nedenfor!

 

Hvad skal et par gode golfsolbriller kunne?

tre personer spiller golf med solbriller og golfbags

Letvægtsramme

Cébé ACROSS CBS004

Mærke afbilledet ovenfor: Cébé

Mange sportssolbriller er fremstillet af moderne polycarbonat eller plast af høj kvalitet. Dette materiale er let og holdbart, hvilket gør det ideelt til komfortabelt brug hele dagen. Andre populære materialer til solbrillestel er nylon, titanium og beryllium.

Tunge solbriller kan tynge din næse, dine ører og dit ansigt. Det kan føre til ubehag efter længere tids brug.

UV-beskyttelse

Oakley Holbrook XL OO9417 23 59

Mærke afbilledet ovenfor: Oakley

Beskyttelse mod ultraviolette stråler er afgørende for golfspillere. Solbriller skal have høj UV-beskyttelse på både solrige og overskyede dage. Kig efter golfsolbriller, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler.

Bærkomfort

Under Armour UA YARD PRO JR 07R V8 99

Mærke afbilledet ovenfor: Under Armour

Bærekomforten i et par solbriller afhænger ofte af en persons præferencer. At finde den rigtige størrelse stel er også noget, man skal tage i betragtning. Briller, der bliver siddende på plads uden at glide eller kræve ekstra justering, er ofte mere behagelige.

Mens et let stel og de rigtige materialer er en del af komforten, kan det at finde solbriller til din ansigtsform også forhindre ubehag og uønskede bevægelser. Hvis du sveder mere eller har følsom hud, kan du personligt opleve, at nogle materialer fungerer bedre end andre.

Gummigreb

Oakley Sutro Lite OO 9463 48 39

Mærke afbilledet ovenfor: Oakley

Greb påvirker både komforten og stabiliteten af en solbrille. Denne særlige funktion sikrer, at dine solbriller forbliver på plads i længere tid. Gummigreb er typisk placeret på brillestængerne. Nogle specialiserede sportssolbriller har gummibelagte næsepuder for ekstra sikkerhed og komfort.

Nogle brugere vælger at give afkald på gummigreb og foretrækker udseendet og følelsen af andre materialer.

Spejlbelægning

Oakley Holbrook OO 9102 T4 55

Mærke afbilledet ovenfor: Cébé

Solbriller med spejlglas har en reflekterende belægning, der er påført ydersiden af nogle glas. Det reflekterer effektivt sollyset for at reducere intensiteten og mængden af lys, der passerer igennem til øjnene. Selvom det kan være en fordel i lyse omgivelser, gør spejlbelægninger dine omgivelser betydeligt mørkere, hvilket kan påvirke dit syn i skyggefulde områder.

Der er fordele ved spejlbelagte vs. polariserede solbriller til golf, såsom blændingsreduktion og høj holdbarhed. Fordi de effektivt reflekterer lys og reducerer blænding, er spejlede eller polariserede linser særligt nyttige, hvis du spiller golf i nærheden af vand som søer eller oceaner.

 

Linsefarver (tonede solbriller)

Adidas Sport SP0008/S 02N 61

Mærke afbilledet ovenfor: Adidas Sport

At vælge de rigtige farver på solbrilleglassene kan påvirke synsstyrken og opfattelsen under spillet. For at opnå den bedste præstation skal golfsolbriller øge kontrasten og forbedre dybdeopfattelsen.

  • Brune linser - Brune linser eller kobberfarver er ekstremt populære blandt golfspillere. De har evnen til at øge kontrasten, samtidig med at de gengiver farverne naturtro. På banen gør brune glas det nemt at få øje på din bold mod himlen eller fairway.
  • Grå linser - Sorte eller grå linser er alsidige og giver en ægte farveopfattelse. De er nyttige på solrige eller overskyede dage og reducerer effektivt blænding. Med hensyn til andre funktioner øger grå linser ikke kontrasten væsentligt.
  • Røde linser - Rosa eller røde linser øger synsskarpheden og giver en fantastisk farvekontrast med gule og grønne farver. De gør det lettere at se konturerne af græsset, så du bedre kan læse greenen, når du putter.
  • Gule linser - Gyldne eller gule linser giver en fantastisk kontrast mod blå himmel. Den lyse farve fungerer også godt til at reducere lys og blænding på overskyede dage.

Sidste tanker fra Lentiamo

Når det kommer til de bedste golfsolbriller, er klarhed, komfort og UV-beskyttelse en selvfølge. De bedste solbriller til golfspillere afhænger i sidste ende af personlige præferencer.

Måske synes du, at justerbare stel eller polariserede linser er must-have features. Husk på, at det kan være nødvendigt at prøve sig frem for at finde det perfekte par. Vi håber, at denne guide kan pege dig i den rigtige retning!

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge solbriller til at spille golf?

Selvom det ikke er særlig populært at bruge dem i den professionelle golfverden, giver solbriller fordele for golfspillere på banen. Beskyttelse mod UV-stråler er den største fordel ved at bære solbriller. Det rigtige par kan også reducere blænding og refleksioner, hvilket gør det lettere og mere behageligt at spille fra tidlig morgen til tidlig aften.

Hvordan rengør jeg golfsolbriller?

Følg altid en enkel proces, når du renser dine briller. Når du har vasket hænder, skal du køre dine golfsolbriller under vand for at fjerne støv og snavs. Brug mild flydende sæbe eller specialbrillespray, hvis det er nødvendigt. Tør efter med en ren mikrofiberklud, og se, hvordan de ser ud!

Tilsmudsede eller beskidte golfsolbriller kan påvirke dit spil negativt. Selvom det kan være fristende at bruge et golfhåndklæde til hurtigt at tørre dine linser af, så lad være med det! Det er ikke muligt at fjerne ridser fra brillerne. Korrekt rengøring af dine solbriller kan holde dem i topform i længere tid.

Hvad er de bedste solbriller til golf?

Golfsolbriller skal give høj UV-beskyttelse og give golfspilleren et klart syn uden forvrængning. De skal være komfortable og fremstillet af holdbare materialer. Funktioner som hydrofobe belægninger er gode, da de hjælper med at holde dine linser renere i længere tid.

 

Bør jeg købe polariserede solbriller til golf

Selvom polariserede solbriller kan være nyttige til golf, er de ikke altid nødvendige. Det er værd at bemærke, at polariserede linser kan ændre synet en smule og påvirke dybdeopfattelsen. Polariserede glas kan dog være nyttige, hvis du spiller på en bane med vandhazarder eller sandfælder på grund af deres evne til at reducere blænding.

I sidste ende er beslutningen om at bære polariserede solbriller, når man spiller golf, et spørgsmål om personlig præference og komfort.


Læs mere

Er du interesseret i andre sportsgrene? Læs om flere solbriller til vandreture.

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter