Login

Vi præsenterer dig for solbriller til golf

Vojtěch Brtinský

Medicinsk revideret af Vojtěch Brtinský, Optometrist, on 14-7-2021. Skrevet afLentiamo

Golf-solbriller er ret nemme at finde, da markedet er fyldt til randen med tusindvis af modeller fra et væld af bands, som du måske har hørt om eller måske ikke har hørt om. Det vil dog ikke føre dig langt at vælge det første par med et attraktivt prisskilt og en stilfuld etiket, da hver enkelt model golfbriller tilbyder noget forskelligt.

Et par af solbriller til golf skal være modstandsdygtige over for ridser, sidde tæt om ørerne, føles behagelige og give et skarpere fokus, forbedret dybdeopfattelse og tilstrækkelig beskyttelse mod ultraviolette stråler, solskoldninger og lignende. Lad os grave lidt dybere ned i de egenskaber golfskygger skal besidde for at være faktisk brugbare på banen:

Så hvad skal et par gode golf solbriller tilbyde?

Letvægt ramme

Selv om solbriller ikke må være for tunge i sig selv, kan forskellen på et par gram trække grænsen mellem en behagelig golfoplevelse og en smertefuldt anstrengende oplevelse. De tre mest populære materialer der anvendes til konstruktion af rammer er nylon, titanium og beryllium.

Nylonrammer giver generelt en god balance mellem vægt og komfort, samtidig med at de er rimeligt modstandsdygtige over for ridser. Titaniumrammer er lidt tungere end nylonrammer, selv om de stadig kan betragtes som "lette". Desuden er titaniumrammer modstandsdygtige over for korrosion og har tendens til at være betydeligt mere holdbare.

Beryllium ligger i den gyldne mellemting mellem titanium og nylon og er en god mulighed for folk med et strammere budget.

lightweight sunglasses frame

UV-beskyttelse

Beskyttelse mod ultraviolette stråler er obligatorisk for golfspillere, der udsættes for direkte sollys i flere timer hver gang. UV-stråler opdeles i tre kategorier (fra den mindst kræftfremkaldende til den direkte dødelige) - UVA, UVB og UVC.

Det mest grundlæggende par solbriller kan blokere en stor procentdel af UVA-strålerne, selv om en sådan model kun giver begrænset eller ingen beskyttelse mod de to andre typer. Golf-solbriller skal være forsynet med en anti-UV-belægning, der kan blokere UVA- og UVB-stråler.

UV-stråler og filterkategori

UVB-strålerne kan brænde huden og forårsage solskoldninger og kræft, så det er vigtigt at finde et par solbriller, der beskytter dine øjne ordentligt. UVC-stråler når sjældent (hvis nogensinde) ned til jorden på grund af deres bemærkelsesværdigt korte bølgelængder. De bliver typisk absorberet og afbøjet af jordens ozonlag.

Komfort ved brug

Brugekomforten af et par solbriller afhænger næsten udelukkende af, hvor godt de passer til en bestemt person. Tonede linser har en vis indflydelse, men ikke nær så meget som solbrillernes størrelse og vægt. De briller, der er i stand til at blive på plads uden at have brug for ekstra justeringer, har tendens til at føles mere behagelige.

Fandt du de oplysninger, du søgte? Så hvorfor ikke bestille et par helt nye solbriller!

Vis alle solbriller

Gummigreb

Griberne påvirker både komforten og stabiliteten af enhver solbrille. Denne særlige funktion sikrer, at brillestellet forbliver justeret i længere perioder. Håndtag er typisk monteret i siderne; solbriller af bedre kvalitet er udstyret med gummibelagte næsepuder, der også forhindrer, at materialet graver sig ind i huden.

gummigreb i solbriller

Ud over greb kan du også overveje at opgradere dine solbriller med en brilleholder. Dette tilbehør skal fastgøres til solbrillerne, så du kan hænge solbrillerne om halsen. Selv om denne særlige funktion ikke påvirker solbrillernes ydeevne, er det meningen, at den skal forlænge deres levetid.

Spejlbelægning (overfladebehandling)

Spejlbelægning er kendt som en form for reflekterende optisk lag, der anvendes på ydersiden af linserne, hvilket reducerer intensiteten og mængden af lys, der passerer gennem dine solbriller, betydeligt.

Det er i bund og grund en vejrbestandig belægning, der forhindrer både direkte (sollys) og reflekteret lys (som preller af på overflader). Flash-belægning er ideelt set kombineret med tonede linser for at opnå den bedste effekt, idet den fuldstændigt blokerer alt lys, som ellers ville få lov til at passere igennem.

advantages of mirrored sunglasses

Linsernes farver (tonede solbriller)

Tonede solbriller anses generelt for at være forskellige fra almindelige solbriller udelukkende med hensyn til æstetik. De fleste mennesker kan dog se, at solbriller med tonede linser er også anderledes. Hver farve giver forskellige fordele og har forskellige ulemper.:

Grå

Gråtonede solbriller er de bedste med hensyn til ydeevne, da de filtrerer lyset på en måde, der føles organisk for den menneskelige nethinde. De er også alsidige, da de er lige gode i overskyet og særligt solrigt vejr.

De vigtigste fordele ved gråtonede linser er bl.a. mindre øjentræthed, mere organisk lys- og farveopfattelse og mindre blænding.

advantages of mirrored sunglasses

Gul

Gultonede linser blokerer for blåt lys, hvilket igen forbedrer kontrakten, øger dybdeopfattelsen drastisk og giver et skarpere syn i alle vejrforhold. De fleste professionelle golfspillere og fiskere bruger dem, da de giver en pålidelig ydeevne under alle lysforhold.

Grøn

Grønne linser transmitterer farverne jævnt, dæmper blændingseffekter en smule, lysner skyggerne lidt op og forbedrer fokus. Mørkere grønne nuancer kan dog påvirke brugerens rumfornemmelse, idet små genstande næsten forsvinder, mens større genstande bliver større, end de egentlig er.

De kan være ret nyttige for golfspillere, der er vant til deres særheder og ejendommelige egenskaber, men det er næsten sikkert, at et nyt par snarere vil hæmme brugerens præstationer.

En god måde at vænne sig til grøntonede golfsolbriller på er at bruge dem med indendørs golfsimulatorer og justere belysningen i dit hjem. Selv om de helt sikkert vil føles anderledes på en udendørs bane, vil du få en smag for deres fordele og ulemper i et mere kontrolleret miljø, der er nemmere.

Blå

Blåtonede linser er tilskuernes favorit. De "tilføjer" lidt af hvert med hensyn til farve, dybdeopfattelse og geometri, men det er netop det, som en golfspiller ønsker at undgå. De er ikke så skarpe og er ikke så pålidelige som grå eller gultonede linser, men de kan bruges til at nyde at se en vens match.

Rød

Røde solbriller er de mindst populære blandt golfspillere på grund af deres invasive karakter. De har en tendens til at svække brugerens syn og fremhæve mørkere objekter, hvilket øger kontrasten mellem visse farvenuancer. Deres største fordel er den næsten absolutte absorption af blåt lys, hvilket gør dem mere velegnede til gamere end golfspillere.

Polariserede linser

advantages of polarised sunglassesPolariserede linser har et kemisk filter, som blokerer alt vertikalt lys, mens horisontalt orienteret lys kan passere igennem.

Disse linser er, sammenlignet med spejlbelagte linser, anderledes i den forstand, at de lader visse stråler passere; dette resulterer i forbedret visuel komfort, drastisk reduceret træthed og belastning af øjnene, ingen blænding og mere organisk farveopfattelse.

Polariserede linser tilbyder hele spektret af de fordele, som farvede linser tilbyder, blot med en svagere vægt på individuelle aspekter af ydeevne.

How do polarised lenses work?


Vi håber, at denne korte vejledning var nyttig for dig, og at du har lært noget nyt i dag om golfsolbriller. Sørg for, at du er sikker i disse tider, som vi alle går igennem, og hav en god dag, venner!

Gå ikke glip af vigtige nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kommentarer

    Ingen spørgsmål

    * Skal udfyldes

    Bedst sælgende produkter